vesna vuk godina
No…tudi jaz sem njena bivša študentka. Pri dr. Godini sem dobila 10, tako da sem se stvari, ki jih ona razlaga zelo dobro (na)učila. Ampak moram pa povedati, da se sama strinjam s tem, da je ”full of shit”. Stvari razlaga zelo enostransko, drugega mnenja ne sprejema. Strinjam se tudi s tem, da njeni dosežki niso nekaj neverjetnega. Pač…tipična slovenska profesorica…tukaj se predstavlja kot nek veleum, v svetovnem merilu pa je bolj malo vredna….
Zakaj bi toliko ogovarjali in ocenjevali ljudi, ki nekaj vedo? Smo sami res takšni “vseznalci”? A ni fajn, da če kdo nekaj zna, to deli tudi z drugimi (pa naj je to Godinova ali kdor koli drug). Vsak si itak vzame toliko kolikor pač rabi ali želi…
Meni pa je g.Vesna zelo všeč. Ne poznam je v vlogi profesorice, rada pa poslušam njena predavanja ali berem njene članke. To kakšen kdo je (vizualno) me resnično ne moti, ker smo kakršni pač smo, kakšen je čigav smeh, je zopet stvar posameznika. Mikajo in vlečejo me predvsem besede. Vsakdo pač pove stvari kot jih sam najboljše vidi oz., doživlja, zna. Na nas samih pa je, da iz vsega potegnemo bistvo. Res pa je tudi, da nas najbolj prizadene tisto, kjer smo najbolj ranljivi.
Skratka, meni je všeč. Ne zagovarja vsedopustne vzgoje, ki ni prinesla nič dobrega, ne otrokom in ne staršem pa učiteljem itd. Pravi, da je otroku kdaj pa kdaj treba reči tudi NE. Ga navaditi čakati – to je resen problem današnjih otrok, predvsem se to kaže v šoli, ko otroci ne vejo več počakati ne na besedo, ne v vrsti…. kar treskajo vse povprek. (Potem pa je učitelj kriv, da si ne zna narediti reda !?!)
Seveda pa vsak starš svojega otroka sam najbolje pozna in najbolje ve kako ravnati. Res pa ne razumem tistih staršev, ki se tako zelo bojijo besede “kazen”. Zakaj otroka ne bi na “kazen” navadili že od malega, saj ko odraste ( če ne prej) se bo itak srečal z njo.
Tudi jaz sem njena študentka. Predavanja resda ima zanimiva, vendar opravljanje izpita :S Vse bi bilo v redu, če bi se ona res šla strogo profesorico in imela do vseh enaka merila. Vendar ni tako, še posebno to vidiš, ko greš na ustni izpit…Po eni strani govori da ona zahteva znanje in ne piflanje, potem pa te vpraša kaj piše na zadnji strani te in te knjige!! Kaj pa je to drugega kot piflanje?
@cdcd: glede izpita: mislim, da vam nekaj se ni jasno. VVG zahteva enciklopedicno znanje kot osnovo, da bi lahko iz tega izpeljali svoje mnenje. prav zato njenega izpita veliko ljudi ne naredi, ker zahteva, da se naucis. Jaz se danes, po desetih letih vem za kaj je pri dolocenih antropologih slo. in to izvira iz enciklopedicnega znanja, ki pa sem se ga morala nauciti umestiti v dolocen druzbeno-politicni kontekst. VVG je odlicna profesorica in ce bi FDV imel vec tako zahtevnih ljudi, v Sloveniji ne bi mesali jabolk in hrusk in tudi povsalne izjave nekaterih komentatorjev na to temo ne bi bile potrebne. Ni vazno kdo VVG je, pac pa kaj zagovarja in iz kje to znanje izvira. Naj pa se dodam, da tudi ce neko osebo poskusate diskreditirati, prosim, z argumenti. To, da nekdo rece, kaj pa je ona naredila, obenem pa ne predstavite dejstev kaj je naredila, kaze zgolj na vase neznanje.
Prof. Godina ima res izredno zanimiv sistem preverjanja znanja, ampak, če bi vsaj podoben način imela polovica slovenskih profesorjev, ne bi bilo toliko izobraženih brezposelnih (posebej na družboslovnem področju), ki so zraven tega še premalo izobraženih! Zna prepričati študente že s svojim prvim nastopom in do konca zapolniti predavalnice.
Situacija, da ljudje mislijo, da prof. Godina nima pojma, da so ji knjige zmešale glavo, da išče pozornost, da ne ve kaj govori…. vse to so posledica antropološkega neznanja in premalo logično izpeljanih povezav. Vsak, ki se malo spozna na področje družboslovja in antropologije ji lahko v večinski meri samo potrjuje izjave.
Forum je zaprt za komentiranje.