Vesna Jankovič spi po 4 ure na dan!
4 ure spanja na dan (noč).
Omg, sem postala kar zaspana, ko sem to prebrala. Tudi jaz bi se rada tako natrenirala. Pozna kdo kak recept, kako?
http://zadovoljna.si/clanek/trend_report/vesna-jankovic.html
Začni vsak dan vstajati 10minut prej, pa boš kmalu prišla na 4 ure. Te pa opozarjam, da telo spanec rabi za regeneracijo in izraz ‘lepotni spanec’ ni iz trte izvit.
Drugače pa ne jemlji vsega, kar kdo izjavi vkaki pogrošni reviji, tako resno. Moja bivša šefica je tako razlagala, da ona spi samo 4 ure na dan, ko pa sem jo enkrat res klicala ob petih, ker je šlo za nekaj nujnega, je bila pa čisto penasta, ob kaki nečloveški uri jo budim, ha, ha!
lej ko sem delala v nočnem turnusu, je bilo enako, spanja za vzorec dopoldan, pol pa po otroka v šolo skuhat kosilo, in ja prizanam če moj predragi ne bi sprejemal dejstva da sem tisti teden prej za nosit ko poslušat, ne vem kako bi se izteklo,… priznam da sem popoldan kako uro še poležala, od mene pa je bilo bore malo. in ker me je tako delo ubijalo, sem menjala službo.
ne želi si da ti bo nespanje prinašalo srečo, verjemi ne prinaša, prinaša samo težave.
DA je človek zdrav, mora imeti vsaj 7 ur spanja na dan. 4 ure??? slej ko prej se bo nekje poznalo. Ponoči se obnavlja telo in potrebuje mir. Najkvalitetnejši spanec je v urah pred polnočjo. Dajte kaj naredit na kvalitetnem spancu in se ne hvalite s tem kako malo ur spanja potrebujete. To je čista bedarija in uničevanje zdravja.
Potrebna količina spanja je čisto odvisna od posameznika, tako kot potrebna količina hrane. Pri obojem imajo nekaj vpliva tudi leta. Pubertetniki so pri hrani ponavadi kot termiti – zmanjka vse, kar jim pride pod roke – pa gre vse v dolžino. V študentskih časih smo komot tudi kako noč prežurali, pa naslednji dan čisto normalno funkcionirali.
Spanje pred polnočjo? Ja, nekateri so ob 8. zvečer že čisto zaspani, zjutraj ob 5 pa že klopotajo po hiši. Drugi so ob polnoči še čisto budni, zjutraj bi se pa dali raje ubit kot vstat. Mi je pa zanimivo, da so tisti ta pozni ponavadi dosti manj vsiljivi kot ta zgodnji. Tazgodnji se znajo navsezgodaj narisat na vrata in debelo gledat, češ, kaj vi še spite. Tapozni se nikoli ne narišejo na vrata sredi noči, pa da bi bili potem še začudeni, češ, kaj vi ste že v postelji.
Tudi jaz spim čez teden malo, za vikend pa, če ne gremo nikamor, malo nadoknadim… do 10. ure. Tako je že dobrih 7 let – pač odkar imamo vodno posteljo Lectus 🙂 nekaj pa je prispevalo k temu rojstvo otroka, dojenje…
Sem pa v tem času dobila nekaj kg, ki se jih ne morem rešit… pravijo, da je to mogoče tudi od premalo spanja… navkljub rednemu miganju in manjšemu vnosu hrane… res pa je, da v službi sedim…
p.s. Mogoče je pa tista šefica ob treh ŠE delala… Jaz sem zdaj kot sova, ko bom čez 15 min šla spat, bom pa zaspala v trenutku in spala kot koma do 7.00… ko se začne akcija…
Motiš se. Popolna monovka si privošči 8+ ur spanca, najmanj 8 ur pridno dela, stanovanje ima popedenano v nulo, vse brisače oprane, z otroci se ukvarja po par ur na dan, aktivno seveda, vsak dan naredi kompletno fancy kosilo, hkrati kolesari, teče, hodi na fitness, pilates, masaže, k frizerju, kozmetičarki, zvečer pa še sexa kot nora :p
Forum je zaprt za komentiranje.