Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Verouk kot izbirni predmet DA/NE

Verouk kot izbirni predmet DA/NE

pa sej ni fora v tem…
na vsak način hočjo spelat neki v tej smeri, da bi se pomešala cerkev pa šolstvo in s tem seveda tudi denar…

Nihče ni rekel, vsi pa nekaj namigujejo. Saj samo debatiramo.

LP

Cerkev naj se ne meša v politiko in obratno.

ta moment se še enkrat preštevajo glasovi, da se bo v prihodnosti lahko delalo na tem….

Kwa? Kdo?

Ma dej povej konkretno, za kaj se gre in ne zganjaj demagogije?

Kdo j to reku? JJ? Jelinčič? Rode? Papež? Kocbek? Kidrič? Maček? Teta Francka?

---------------------------- z nobenim kavljem me ne dobite več ven

dej vpraši se rajš zakaj župniki ne plačujejo prispevkov od svoje plače, ti jih pa moraš….

Ne!

Nisi razumel, Ksiht.
Namigujejo v tem smislu, da se to pač govori med ljudmi, da bo zdaj, ko so novi gor drugače. So pa res še pred volitvami in prej nekateri govorili o verouku v šoli (za to naj bi se zavzemala SLS, menda).
Saj ni važno obvezni ali izbirni predmet. Sem proti vmešavanju cerkve v šolo. To sem povedala tudi župniku, ki me je pripravljal za birmo. Povedala sva vsak svoje mnenje in se nakoncu nasmehnila. Pač vsak meni svoje.

LP

Pa v vojsko bi jih dal (al so jih že),da bodo na voljo vojakom, država naj za njih plačuje. Ampak če želijo poskrbet za svoje ovčice, naj pa se potrudijo in sami financirajo fajmštre v vojski.

Zakwa temo menjaš? :))) Kaj ima obdavčitev duhovniških plač skupnega z veroukom v šolah?

… če se v okviru nekih izbirnih vsebin ali kaj že je to, priznavajo glasbena šola, pa razne športne aktivnosti, pa gasilci, taborniki in vse ostalo, bi se po moje lahko tudi verouk… vsakomur pri tisti cerkvi, kateri pac pripada….
pa nisem katolicanka, tako za info!

Nč bat, za razliko od tistih, ki se bojijo obveznega verouka, jest čist dobr razumem, za kaj se gre…

Kako ni važno? Mensezdi, da je velika razlika med obveznim in izbirnim. Recimo, blebetanje o prvem služi zgolj za večanje volilnega rezultata “enih in edinih”.

In – novi še niso gor. Manjka samo en Pucko, pa sploh ne bodo.
Pa tudi če bodo – kaj konkretno vas bo bolelo?

jst ti ne morem pomagat če tu ne vidiš vzporednic oz. povezav…
fora je v tem da bi duhovniške plače zelo rade imele nekaj skupnega z veroukom v šolah, s čemer se pa ne strinjam.

Cerkev naj skupaj z veroukom ostane v cerkvi-nikakor ne v šolo!!!!!!!!!

benja

So že. Če te moti oz. se ti zdi škoda denarja, pa začni zbirati podpise za referendum… :)))

btw, vojaške kurate je pridelala LDS-ova vlada… :)))

Ni mi važno, ker nisem za verouk v šoli. Pa naj bo to samo izbirni ali obvezni predmet (za slednje mislim, da tako ali tako ne bo nikoli).

LP

Vidim samo to, da si alergičen na RKC. :)))

Pa še to: o verouku v šoli tako ne bomo odločali mi, navadni smrtniki, tu bo spet politika dala glavno besedo.
Mogoče pa bo spet kak referendum. Mi jih imamo zelo radi, pa čeprav se zgodi, da jih gre potem volit samo 20%.

LP

Ne strinjam.

Ej Ksiht, prav včeraj, ko sem gledala 24 ur, sem pomislila, ko bodo uvedli verouk v šoli, bi lohk podpise za referendum zbiral (proti verouku v šoli), sam sem proti zmetavanju denarja za referendume.

na RKC niti ne, ampak na njeno vmešavanje v tja kjer je ni treba…

Nikakor se ne strinjam, za izbirni predmet lahko določijo kaj bolj koristnega, npr. računalništvo,….

Upam, da bo verouk ostal tam kjer je!

sej ni važno koliko jih gre volit..važno je, da vsi vse plačamo..

In to bi bilo… ?

V ŠOLO na primer…

zdej sva pa že mal smešna :))
uživaj

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close