Vernon Gospod Little
Je kdo že prebral to knjigo?
http://nogometna-arena.com/bin/article.php?article_id=2051820
Glede na to, da je izšla pri založbi Učila, me zanima, če bo izšla še pri zbirki žepna knjiga? Ali mogoče kdo kaj ve?
Jaz sem jo pred letom dni brala v angleščini, a nisem prišla do konca. Protagonist mi je šel enostavno preveč na živce, čeprav moram reči, da je dobro napisana (zelo natančno in neprizanesljivo podaja dano realnost). Glede na to, da je jezik hudo poseben, pa me zanima prevod. Morda jo bom nekoč, nekje spet vzela v roke. O žepni knjigi ne vem ničesar, ampak če pošlješ en mejlič na Učila, ne moreš zgrešiti.
Jaz jo trenutno berem in sploh ne dojemam ali pa sem jaz totalno čudna, ker ta knjiga se mi zdi nevredna kakršnekoli nagrade. No mogoče pali v ZDA. Me pa zanima, če slučajno kdo ve, kakšne zadeve so nominirane za Bookerjevo nagrado, ali gre tu za takšna sranja, pa oprostite Izrazu, kot je zgoraj omenjena knjiga ?
Jojo, tipičen zmagovalec Bookerja je morda križanec med Margaret Atwood in Ianom McEwanom; DBC Pierre je bil dokaj nenavaden izbor, s katerim je žirija najbrž hotela pokazati svojo “širino”.
Preberem vse nagrajence in veliko nominirancev; v glavnem sem z izborom zadovoljen. Na tem forumu je sicer nekaj ljudi, ki trdijo, da ima nagrada Whitbread boljši izbor. Povsem možno, da je to res.
Kakorkoli že, za zahtevnega bralca sta tako Booker kot Whitbread po mojem mnenju trenutno najboljši izbiri.