Verniki RKC – opažanja
Lep pozdrav vsem prisotnim in “prisebnim”
moja opažanja glede gorečih vernikov RKC so nalsednja:
– vsi hodijo redno k maži, tudi večkrat tedensko
– vsi so zelo pokvarjeni, spletkarski, veliko varajo….
– vsi veliko opravljajo sosede, jim nagajajo npr. pri kaki gradnji in jih zajebavajo z dovoljeni
– pri maši se delajo ponižne in upobe ter pridne in poštene
– večkrat gredo k spovedi, očitno si s tem lajšajo vest
– s prstom kažejo na druge da s tem prikrijejo svojo umazanijo…
– itd
To kar sem napisal je moja življenjska izkušnja, najbolj žleht so najbolj farški! Večin azmernih vernikov je popolnoma ok in jim je vera dodatek življenja, fanatiki pa delajo svetu ogromno škode in realno gledano je verski fanatizem satanovo delo. Verski fanatiki so hodeči hudiči, ki ne spoštujejo nobene zapovedi…
Poznam primer, ko je globo verna mati brutalno maltretirala sovje otroke v imenu vere, hčerka se je samo pogovarjala na dvorišču s fanti (osnovna šola), mama jo je ozmerjala s kurbo in ta punca je morala nekaj dni spati pri odprtem oknu (pozimi), da si je “zapomnila svoje grehe”. Kaznovana je bila tudi tako, da je morala po kolenih plazit po ulici in moliti..takih zgodb je veliko, preveč da jih tule zapisal. Moj zapis je namenjen tistim, ki imate okrog sebe primere verskih fanatikov, ki svoje prepričanje vsiljuje z raznimi manipulacijimi in spletkami. Uprite se jim in jim odločno recite ne!
tega tudi jaz ne razumem, je pa verjetno razlog v tem, da je tam zelo farško okolje in če je sosed isti fanatik potem te ne bo prijavil. Verjetno je bilo enako kot pri ostalih zlorabah, vsi so bili tiho….
Ja točno tako, tisti, ki ves čas govorijo o bogu želijo samo prepričati okolico da so oni dobri, resnica pa je vse drugje. Tisti, ki poudarja da je pošten…, samo beži stran, enako velja za vse ostalo, tisto kar nekdo poudarja je dejansko to kar bi rad bil za ostale in nima nič skupnega z realnim stanjem.
Avtor ima kar prav, ampak na žalost vse kar je naštel da opaža pri vernikih je vse bolj pogosto pri vseh po vrsti in ne samo pri tistih ki zmolijo tri… pa jim je vse odpuščeno.
Zaradi prijave sem moral premakniti ograjo za 7cm, ker sem upošteval geodetske načrte in ne dejansko stanje asfalta, ki ga je izvajalec malo preveč razvaljal:) , ko smo notranje prostore predelovali in eno okno zazidali, je tudi to zazidano okno 60x80cm zmotilo nekoga, da tam ni več okna. Ko smo menjavali streho salonitke stran, smo imeli tudi nadzor inšpekcije, če ravno nam je izvedel menjavo usposobljen krovec za odstranjevanje azbestnih plošč… verjetno je nekomu dolgčas v moji bljižini, najhuje pa je da se vsi sladko nasmihajo in lepo pozdravljajo, kod da ni nič. Saj razumem sem pač priseljenec!
Žalostno kam smo prišli, vera pri tem nima kaj dost, (da ne bo pomeote sem popolen nevernik, ki ga vera ne moti dokler se ga ne tiče) ima pa pri tem veliko tipična Slovencelnost.
Da ne bo pomote, RKC vernike sem izpostavil zato ker “javno razglašajo ” svojo dobroto, usmiljenje, razumevanje itd…, realnost je žal povsem drugačna.
Atesiti ne razglašajo ničesar, so pa seveda lahko enako žleht in pokvarjeni, razlika pa kot sem navedel je v tem, da “tega niti ne prikrivajo z neko vero”.
P. dr. Roman Tominec je po vojni pri maši v frančiškanski cerkvi večkrat dal namig o Kardelju (katerega je med vojno skrival prav tam v cerkvenih orglah, Edvard Kardelj namreč ni bil visok), da pes, če poščije ob cerkveni vogal, še ne zruši cerkve in tudi Kardelj je ni!
Zaradi medvojnih uslug je Kardelj ščitil dr. Tominca, sicer mu Goli otok ne bi ušel. Mogoče je bil celo Udbovec, kdo ve?
Kakšno sramoto pa je Slovencem včeraj napravila ta nesposobna A.B. v Bruslju, podobno je, kot bi jo Piss maneken poscal.
Kdo je to prasico poslal v Bruselj? Kućan? Zdaj ga bo spet morala pušiti Jankoviću.
Pri veri ni pretiravanja! Ali veruješ ali pač ne. Lahko veruješ da so se neki pastirji 2000 let nazaj pogovarjali z bogom, da jim je dal “navodila” (ki jih še dandanes poskušajo smiselno intrerpretirati). Lahko verjameš da bog bedi nad tabo da te bo za dobro nagradil in za slabo kaznoval. In da je pred teboj večno (in srečno) življenje v nebesih.
Ali pa se ti to vse zdijo pravljice in verniki malce “premaknjeni”.
Vmes so le še tisti, ki jih ob praznikih vidimo v prvih vrstah v cerkvi. Ne verujejo in nikoi niso verovali, a se kažejo verni, ker iz tega vlečejo koristi. Ti isti so se nekoč kazali komuniste (seveda to nikdar niso bili) in iz tega vlekli koristi.
očitjno imaš ti drugačne kriterije kaj je verski fanatizem in kaj ne. Očitno je zate to kar sem navedel pod njihove značilnosti nekaj vsakdanjega.
jaz nisem sodil, sem le navedel kaka so moja opažanja tekom desetletij, če se ti vidiš v teh opažanjih je seveda tvoja osebna percepcija.[/quote]
Mora biti kar precej sovraštva v tebi za takšen sestavek in očitno precej(nezdravo) opazuješ svojo okolico. Tudi jaz poznam ljudi, ki redno hodijo k maši, nekaj duhovnikov in ne morem nikogar poistovetiti s tvojim zapisom. Da ne bo pomote, tudi nikogar, ki ne hodi k maši, ne prepoznam v gornjem.
Mislim da si ti precej podoben tem vernikom. Razlika je samo ta, da ti ne veruješ v kar oni.
Si pa prav tako fanatik in če bi veroval bi se podobno obnašal.
Veliko vernikov poznam, ki so zelo fajn ljudje.
So pa tudi taki fanatiki o katerih ti pišeš. Poznam recimo eno tako nuno, ki je maltretirala otroke na duhovnih vajah.
Posploševati pa ne moreš.
očitjno imaš ti drugačne kriterije kaj je verski fanatizem in kaj ne. Očitno je zate to kar sem navedel pod njihove značilnosti nekaj vsakdanjega.
jaz nisem sodil, sem le navedel kaka so moja opažanja tekom desetletij, če se ti vidiš v teh opažanjih je seveda tvoja osebna percepcija.[/quote]
Mora biti kar precej sovraštva v tebi za takšen sestavek in očitno precej(nezdravo) opazuješ svojo okolico. Tudi jaz poznam ljudi, ki redno hodijo k maši, nekaj duhovnikov in ne morem nikogar poistovetiti s tvojim zapisom. Da ne bo pomote, tudi nikogar, ki ne hodi k maši, ne prepoznam v gornjem.[/quote]
Podajanje mnenja na podlagi dolgoletnih izkušenj ne moreš enačiti s sovraštvom
v vseh tisoč in eni temi se vsi tu bahate kako ste strpni do vsega in vsakogar, do cigana, islamista, lopova, bratuškove, kučana, itd…….ko nanese na RKC, pa ste vsi strpniki največji agitatorji nestrpnosti in sovraštva. Kakšna dvoličnost in hinavščina.
Če niste verni, pustite verne pri miru, oni vam nič nočejo….vam ne oznanjjo evangelija, vas ne gonijo v cverkev itd…zato tudi njih pustite pri miru, v njihovi dobroti ali žlehnobi.
Tako kot pri vseh drugih stvareh, stran se obrnite, če vas moti, pa ne boste nič videli.
Da ne bo pomote, RKC vernike sem izpostavil zato ker “javno razglašajo ” svojo dobroto, usmiljenje, razumevanje itd…, realnost je žal povsem drugačna.
Atesiti ne razglašajo ničesar, so pa seveda lahko enako žleht in pokvarjeni, razlika pa kot sem navedel je v tem, da “tega niti ne prikrivajo z neko vero”.[/quote]
Jaz pa verujem v tisto, kar vidim na lastne oči, okusim in doživim in se prepričam z lastnimi čutili – torej nisem ne RKCjevec, ne ateist, ne častilec Islama. Ne zaničujem in ne zgražam se pa nad ljudmi, ki so odločijo za katero od treh, prej naštetih opcij. Kaj sem torej po tvojem ? 😛 Nesledljiva brihtna ovčka zagotovo. Pa še ob nedeljah zjutraj, ko so drugi že za vrati hrama lahko pod kovtrom z možem svojo mašo zmolim 🙂
Seveda ne gre posploševati. Pa vendar, zakaj potem pride do takega razmišljanja kot ga ima avtor te teme?
Zato, ker te ti isti ljudje (ne glede na vero) učijo, pridigajo kako moreš živeti (skromno, ponižno, dobrodelno,…) sami pa se tega ne držijo. Vzgled bi morali biti, pa niso. To je srž problema.
Na splošno pa smo ljudje vedno pametni, polni nasvetov za druge, zase pa ne. Tudi tu na MON je takih polno, ki svetujejo o vsem sorte. Pa me zanima ali v reali res živijo tako kot tukaj pravijo, trdijo, svetujejo? Popolne mone pa to 😀
Forum je zaprt za komentiranje.