Verni ljudje
Zakaj svojo resnico ?
A ni več pomembna Jezusova resnica ? 🙂 Ali pa je Jezus le izgovor za naša (neodgovorna) dejanja.[/quote]
Pomembna je, da ampak marsikdo je ne razume oziroma si jo narobe tolmači. Včasih je tudi izgovor za naša neodgovorna dejanja, res je. Še prevečkrat. Pri vernikih je izgovor Jezus, pri nevernikih so pa krivi drugi (ljudje).
In če to vzameš preveč dobesedno, lahko res čudno zveni. Pa je res tako tudi mišljeno? Si prebral kdaj kakšno razlago ali razmišljal o tem, kaj bi še lahko to pomenilo?
http://www.gibanjefokolarov.si/beseda-zivljenja/julij-2012%5B/quote%5D
Tu gre ne gre za razlago iste prilike.
Ne vem kakšna je bila. In ne vem zakaj bi mi to naj bilo pomembno.
Saj ima vsak svojo resnico…Vsak je unikat in sledenje in podrejanje neki tuji resnici pomeni zanikanje naše edinstvenosti.
Spoznanje resnice zato ni to, da slediš nekim naukom, ampak je spoznanje resnice zavedanje naše edinstvenosti oziroma tega, kar smo.
Verjamem, da je v Svetem pismu marsikaj res, kar je napisano. A sama načitanost ni merilo za razumevanje svoje edinstvenosti in poznavanje lastnega poslanstva.
Ker temu, kar tam piše pravite resnica in ker ste jo prebrali, menite, da poznate resnico in da vi ne živite v iluziji…..In zato se seveda pojavi logično vprašanje, zakaj smo mi neverniki tako čudni ali neumni, da nočemo sprejeti resnice, ki nam je tako rekoč ponujena kot sladica na pladnju… Ampak raje živimo v iluziji….
Kot se vidi, je vse le besedna igra..Igra našega uma in posledično misli, ki se pojavljajo kot neke slike na platnu naše zavesti.
Jaz tega ne mislim, ampak ti pa bi moral tako misliti, sicer se ne strinjaš z RKC. Nauk katoliške cerkve je, da je papež nezmotljiv. Včasih je veljalo, da je bil nezmotljiv ves čas, kolikor vem je sedaj samo še kadar pridiga.
Tukaj si lahko prebereš kaj več o tem http://en.wikipedia.org/wiki/Papal_infallibility
Najbrž ne, sicer je vsaka diskusija nesmiselna. Ni slabo, če te kdaj kdo nauči kaj novega.
Vera je nekaj iracionalnega, na nek način smo norci, ker verjamemo v čudesa, smo skrajneži, ker smo pretirani, a vendar kljub poznavanju evolucije, nepravicam v svetu in pri nas, boleznim, velikokrat čutiš, da Bog je. Nekateri ozdravijo od samega prepričanja, da jih Bog ozdravi, mogoče pa jih. Težko je razložiti, zakaj so nekateri napredni znanstveniki verni. Poznajo od nuklearne fizike do ne vem česa, pa vendar, čutijo da Bog je. Debata se mi zdi nesmiselna, saj ne boš ti nobenega prepričala da nekaj ne obstaja, kot ne bo tebe nekdo da obstaja. Zadnjič mi je en zelo veren moški hotel razložit zakaj je veren. To je mož moje sestre. Začel mi je govoriti, da se mu je mešalo, da ga je Bog rešil ko je spoznal sotono. Bil je nek teški panker, res zelo zelo proti Bogu, tako da bi rekla da se je res kaj močnega zgodilo, da on hodi vsako nedeljo na mašo, moli pa vsak dan 3x na dan in na mizi vedno ima Biblijo, na stenah križe itd.
Ko mi je začel govorit o “crnem”, sem ga ustavila, čeprav v to ne verjamem, a vendar, to so stvari tako močno negativne, če čutiš da kaj takega obstaja, ali v primeru da spoznaš Boga, tako močno pozitivne, da mi ostali težko povemo kaj proti temu, ker ta oseba to čuti tako močno.
Zdej mi vi verni povejte, kako se vam zdi zadeva na tem linku, ali je to ok?
http://www.pravapeticija.com/pobuda_za_ustanovitev_neodvisne_komisije_za_analizo_javnega_dolga
Vera je nekaj iracionalnega, na nek način smo norci, ker verjamemo v čudesa, smo skrajneži, ker smo pretirani, a vendar kljub poznavanju evolucije, nepravicam v svetu in pri nas, boleznim, velikokrat čutiš, da Bog je. Nekateri ozdravijo od samega prepričanja, da jih Bog ozdravi, mogoče pa jih. Težko je razložiti, zakaj so nekateri napredni znanstveniki verni. Poznajo od nuklearne fizike do ne vem česa, pa vendar, čutijo da Bog je. Debata se mi zdi nesmiselna, saj ne boš ti nobenega prepričala da nekaj ne obstaja, kot ne bo tebe nekdo da obstaja. Zadnjič mi je en zelo veren moški hotel razložit zakaj je veren. To je mož moje sestre. Začel mi je govoriti, da se mu je mešalo, da ga je Bog rešil ko je spoznal sotono. Bil je nek teški panker, res zelo zelo proti Bogu, tako da bi rekla da se je res kaj močnega zgodilo, da on hodi vsako nedeljo na mašo, moli pa vsak dan 3x na dan in na mizi vedno ima Biblijo, na stenah križe itd.
Ko mi je začel govorit o “crnem”, sem ga ustavila, čeprav v to ne verjamem, a vendar, to so stvari tako močno negativne, če čutiš da kaj takega obstaja, ali v primeru da spoznaš Boga, tako močno pozitivne, da mi ostali težko povemo kaj proti temu, ker ta oseba to čuti tako močno.
Zdej mi vi verni povejte, kako se vam zdi zadeva na tem linku, ali je to ok?
http://www.pravapeticija.com/pobuda_za_ustanovitev_neodvisne_komisije_za_analizo_javnega_dolga%5B/quote%5D
Jaz boga najbolje zaznavam v naravi, to so lahko razni trenutni navdihi (npr. vonj, z belim ivjem pobeljene drevesa v soju mesečine, ki dajo blazen polet domišljiji in te katapultirajo nazaj stoletja nekam). Zamišljam si, v kakšnem čudovitem svetu so živeli naši predniki, ki še niso bili “okuženi” z racionalizmom, za njih je moralo delovati vse čarobno in sveto, tako kot pri otrocih. Ampak past tega je bila tudi pogosto vraževerje in tudi krutost, ki je izhajala iz takšnega prepričanja (pobijanje krivovercev, “čarovnic”…).
Ne vem kakšna je bila. In ne vem zakaj bi mi to naj bilo pomembno.
Saj ima vsak svojo resnico…Vsak je unikat in sledenje in podrejanje neki tuji resnici pomeni zanikanje naše edinstvenosti.
Spoznanje resnice zato ni to, da slediš nekim naukom, ampak je spoznanje resnice zavedanje naše edinstvenosti oziroma tega, kar smo.
Verjamem, da je v Svetem pismu marsikaj res, kar je napisano. A sama načitanost ni merilo za razumevanje svoje edinstvenosti in poznavanje lastnega poslanstva.
Ker temu, kar tam piše pravite resnica in ker ste jo prebrali, menite, da poznate resnico in da vi ne živite v iluziji…..In zato se seveda pojavi logično vprašanje, zakaj smo mi neverniki tako čudni ali neumni, da nočemo sprejeti resnice, ki nam je tako rekoč ponujena kot sladica na pladnju… Ampak raje živimo v iluziji….
Kot se vidi, je vse le besedna igra..Igra našega uma in posledično misli, ki se pojavljajo kot neke slike na platnu naše zavesti.[/quote]
razumljivo je, da ne veš kakšna je bila, pa čeprav si zopet ti odprl vprašanje t.i Jezusove resnice, nato pa v isti sapi vehementno odgovoriš da ti to ni pomembno? nerazumljivo pri tebi pa je, da se izogibaš vprašanjem ki se ti postavijo ( tu si podoben politikom, ki jih tako “ceniš”)….vsak ima svojo resnico v svetu iluzij ki ga ti zagovarjaš, Jezus ni iluzija, niti ni človek, niti ni prišel ljudi učiti resnice…ljudem je prišel odppreti njihova srca..da pa spoznaš Jezusovo učenje pa ni zadosti da imaš odprt razum, odpreti moraš srce, in če želiš…to je edina resnica..in to ni niti moja ni ti tvoja ampak Resnica ki obstaja od nekdaj…v svetu ilizij, ki ga ti zagovarjaš je pa seveda razumljiov da imaš svojo resnico, še več, če ti ena resnica ni všeč si ustavriš drugo…takšen je pač svet iluzije…svet samoprevare…nadalje te sprašujem od kod ti ideja, da verniki slepo verajmemo tistemu kar piše v svetem pismu in temu pravimo resnica? zakaj si tako naiven? mar resnično verjameš da smo verniki le trop zaslepljencev ki ne premore kritičnega uma? od kod ti ideja , da vera zanika razum od kod ti ideja, da če prebereš sveto pismo da boš spoznal Boga? se ti zdi da če se naučiš anatomski atlas na pamet da si zdravnik? sem morda EinsteIn če se naučim enačbo E= MC2…ne dela te čudnega ( ko že uporabljaš ta izraz), da soi nevernik ( kot sem dejal je to stanje omejenega duha), čudnega te dela tvoje razmišljanje in etiketiranje vernikov, tvoje iluzije..je pa tudi res…vsaj trudiš se in verjamem da ti bo uspelo odkleniti srce
lp
Koliko in v čem pa se tale podčrtani del razlikuje od etiketiranja? Na žalost, najmanj dva v tej temi pišeta o duhovni omejenosti nevernih, kar ja vsaj za moje pojme ravno toliko žaljivo kot obratni izpadi, za katere se potem čudite, da do njih prihaja ter se poćutite užaljeni.[/quote]
ne jemlji iz konteksta, ne vem kje ti vidiš etiketiranje., kot sem dejal, lahko preberm vse svete knjige pa to ne pomeni da bom spoznal Boga…..omejeni duh…če bi bral nazaj bi videl kaj je mišljeno z omejenim duhom in da je ta omejeni duh blagoslov za neverne, kajti vedno imajo možnost da ga presežejo ter spoznajo Boga, in v tem ni kaj žaljivega…enako nikli ne jemljem nikogaršnjega pisanaj ki ni v skladu z mojim za žalitev, še več, do takega človeka lahko čutiš zgolj usmiljenje da nekoč spozna veličino Boga..seveda je pa prej potrebno sprejeti, spoznati in preseči lastno omejenost…
No, meni osebno je prav vseeno ali Bog je, ali ga ni in mislim, da tudi če je, je tudi njemu bolj ali manj vseeno za nas. Če je on stvarnik človeštva, potem je očitno v nekem trenutku presodil, da je človeštvo dovolj zrelo, da se odpravi na samostojno pot ter zmožno začeti sprejemati posledice za svoja dejanja. Skratka, dal je človeku um. Žalostno pri tem je le, da verske institucije ta trenutek predstavljajo kot izvirni greh (torej kot nekaj slabega) in izgon iz raja kot posledično kazen. Ali z drugimi besedami: uporaba uma, kamor med drugim poleg logičnega sklepanja spada tudi dvom ter zmožnost sprejemanja lastnih odločitev, naj bi po njihovo bilo nekaj slabega. Ali z drugimi besedami: uporaba danosti, katera naj bi tudi bila od Boga, je nekaj slabega
Naj se mi oprosti, vendar tole me spominja na enega našega politika, ki v nekaterih krogih velja za prvoborca za demokracijo, vendar njegova želja je, da ljudstvo “demokratično” prepusti vso oblast nad njim, drugače…
Dober primer, ki razloži kaj je namen verskih institucij.
Zanikanje svobodne volje bi bilo preveč radikalno, zato pa se uporabljajo drugačni prijemi manipuliranja z našo svobodno voljo.
V stilu, da imamo svobodno voljo, le uporabljati jo je potrebno na določen način, ker le tako lahko spoznamo boga in resnico. Če ne, pa bomo kaznovani…Pa naj bo to tukaj ali pa na onem svetu.
Kot sem že omenil, nimam nič proti veri sami in zagovarjam stališče, da naj bo vera intimna stvar posameznika.
Ne morem pa zagovarjati, da se iz vere ustvarja neka ideologija, ki postane pomembnejša od samega človeka.
Se trudim odgovoriti na vsako vprašanje. Možno, da kakšnega spregledam…
Če bi mi bilo pomembno, bi se pozanimal. Pa se ne, ker mi ni pomembno.
Kaj pa je ? Na podlagi zanikanj, ne morem vedeti kaj JE bil.
Pa se sprašujem, kako ti veš zakaj je prišel in zakaj je živel ? Si ga poznal ? Bil zraven njega in ti je to povedal ?
Mislim, da ne….Le na podlagi nekih zgodbic, ki jih je nekdo napisal z določenim namenom. le sklepaš kdo bi naj bil in zakaj bi naj živel.
Jaz tudi lahko zase rečem, da sem prišel zato, da ljudem odprem srca…Le ljudje so preveč zaverovani v svojo resnico, da ne dojamejo sporočila..Mogoče pa ga bodo čez par sto let…:) Mogoče bi tudi mene križali, če bi preveč ljudem odpiral srca in um, saj bi s tem marsikoga ogrozil. Tako, kot je Jezus…Pa sem samo človek, kot je bil Jezus..In bom še vedno samo človek, pa ne glede na napisane zgodbe….
Le ljudje želite verjeti v nekaj več..V nekaj nadnaravnega…Brezpogojnega…In to je iluzija…
Ja, od vernikov…Med drugim tudi od tebe. 🙂
Tu si lepo zapisal:
Tu lepo dokazuješ in razložiš, zakaj živim v setu iluzij, ti pa ne. Zato ti ni bilo jasno, da jaz sploh zagovarjam, da živimo v iluziji, saj si bil in si še prepričan, da nekateri ne živite v svetu iluzij. Ker poznate resnico oz. boga. Saj praviš, da je bog – resnica.
Kdo je naiven ?
Ali jaz, ker ne verjamem zgodbicam o Jezusu ali pa ti, ker verjameš in celo trdiš, da veš kdo je bil in zakaj je živel. Pa čeprav (predvidevam), da te ni bilo zraven, ko je živel.
Ker se bojite dvoma. Ker je to kot smrtni greh. Vernik ne sme dvomit, ker potem več ni pravi vernik.
Če imaš kritičen um, potem ne sprejmeš neke ideologije in nekih trditev brez tega, da imaš za to trdne dokaze.
Tako kot nek znanstvenik, ne more vpeljati neke teorije in jo drugi znanstveniki, ki imajo kritičen um, ne bodo sprejeli brez trdnih dokazov.
V Svetem pismu pa je ogromno trditev, ki so kontradiktorne in jih ni možno dokazati na noben način.
Na primer malikovanje je v Svetem pismu označeno kot nekaj grešnega..In ravno verniki malikujete razne podobe in Jezusa.
Se trudim odgovoriti na vsako vprašanje. Možno, da kakšnega spregledam…
Če bi mi bilo pomembno, bi se pozanimal. Pa se ne, ker mi ni pomembno.
Kaj pa je ? Na podlagi zanikanj, ne morem vedeti kaj JE bil.
Pa se sprašujem, kako ti veš zakaj je prišel in zakaj je živel ? Si ga poznal ? Bil zraven njega in ti je to povedal ?
Mislim, da ne….Le na podlagi nekih zgodbic, ki jih je nekdo napisal z določenim namenom. le sklepaš kdo bi naj bil in zakaj bi naj živel.
Jaz tudi lahko zase rečem, da sem prišel zato, da ljudem odprem srca…Le ljudje so preveč zaverovani v svojo resnico, da ne dojamejo sporočila..Mogoče pa ga bodo čez par sto let…:) Mogoče bi tudi mene križali, če bi preveč ljudem odpiral srca in um, saj bi s tem marsikoga ogrozil. Tako, kot je Jezus…Pa sem samo človek, kot je bil Jezus..In bom še vedno samo človek, pa ne glede na napisane zgodbe….
Le ljudje želite verjeti v nekaj več..V nekaj nadnaravnega…Brezpogojnega…In to je iluzija…
Ja, od vernikov…Med drugim tudi od tebe. 🙂
Tu si lepo zapisal:
Tu lepo dokazuješ in razložiš, zakaj živim v setu iluzij, ti pa ne. Zato ti ni bilo jasno, da jaz sploh zagovarjam, da živimo v iluziji, saj si bil in si še prepričan, da nekateri ne živite v svetu iluzij. Ker poznate resnico oz. boga. Saj praviš, da je bog – resnica.
Kdo je naiven ?
Ali jaz, ker ne verjamem zgodbicam o Jezusu ali pa ti, ker verjameš in celo trdiš, da veš kdo je bil in zakaj je živel. Pa čeprav (predvidevam), da te ni bilo zraven, ko je živel.
Ker se bojite dvoma. Ker je to kot smrtni greh. Vernik ne sme dvomit, ker potem več ni pravi vernik.
Če imaš kritičen um, potem ne sprejmeš neke ideologije in nekih trditev brez tega, da imaš za to trdne dokaze.
Tako kot nek znanstvenik, ne more vpeljati neke teorije in jo drugi znanstveniki, ki imajo kritičen um, ne bodo sprejeli brez trdnih dokazov.
V Svetem pismu pa je ogromno trditev, ki so kontradiktorne in jih ni možno dokazati na noben način.
Na primer malikovanje je v Svetem pismu označeno kot nekaj grešnega..In ravno verniki malikujete razne podobe in Jezusa.[/quote]
Robi, robi, kot sem dejal, ne bodi omejen, bodi ponižen, in bodi odprtega duha…imam um in imam srce, in potem bi ne smel razmišljati? ne bi smel dvomiti? dvom je smrtni greh? lahko navedeš kje krščanstvo govori o tem da je dvom smrtni greh? dvom je potreben, ker samo dvom ti lahko razjasni stvari, loči resnico od iluzije, od samo prevare…krščanstvo celo zahteva dvom, ker tako se iskristalizira da je samo ena Vera prava Jezus ni ideologija, od kje ti pamet da Jezusov nauk enačiš z ideologijo?
malikovanje Jezusa? zgoraj sem napisal, ne verjemite krivim prerokom…je lahko kaj bolj izkrivljenega kot trditev da vernik malikuje Jezusovo podobo? je lahko kaj bolj iztrgano iz konteksta?
da dokončam…želim ti odprto srce in želim ti da si pripravljen…predvsem pa ti želim, jasen um, ki te bo povedel iz iluzij ki jih gojiš v svojem umu, da stopiš iz samoprevare v kateri si..dobro veš, da je tema največja tik preden se prikaže svetloba:)
lp
Tega pa ne razumem..Mogoče zato, ker sem preveč kritičen ali pa omejen, kot praviš ?
Če si odprtega duha in če razmišljaš s svojo glavo in delaš na samorealizaciji….In če upoštevam dejstvo, da je vsak človek edinstven in ima svoje, tipične izkušnje, potem ni šans, da prideš do spoznanja, da je samo ena vera prava.
Zato trditev, da je samo ena vera prava, ne more biti posledica osebne izkušnje, ampak posledica manipuliranja neke avtoritete, ki deluje v imenu ideologije.
Saj je ne enačim. RKC je iz Jezusa naredila ideologijo, čemur pa sam nasprotujem. Ker se gre za zlorabo Jezusovega imena.
Hvala za lepe želje…Tudi tebi bi jih izrazil…A ni potrebe, ker ti ne živiš v iluziji.
robi, kritičnost uma ti pomaga ločiti zrnje od plev, v tem primeru( ker govoriva o Veri) ti pomaga ločiti pravo vero od neprave, ampak kot se izkazuje tebi v tem primeru manjka kritičnosti, ker zagovarjaš svoja prepričanja pri tem pa ne poskušaš razmišljati drugače, se vprašati, kaj pa če se motim, kaj če živim v zmoti, ampak tremasto vztrajaš na svojem, vidiš pojave, vzrokov zanje pa ne, seveda boš ti meni zdaj odgovril z enakim vprašanjem, zakaj pa jaz ne poskušam videti stvari kot ti? zato robi ker sem bil tam kjer si ti zdaj, le da sem nardil preskok naprej in seveda se mi ni potrebno vračati, moja naloga je le, da širim naprej Vero, …v tem se kaže pomanknaje samokritičnosti in duhovna omejenost pri tebi, v tvojem trmastem vztrajanju na zabetoniranih stališčih,..ampak kot pravim določen napredek se bo pokazal tudi pri tebi, prej ali slej…
praviš vsak človek je edinstven, vsak ima svoje izkušnje in ni šans da pride do takega spoznanja? seveda to ni možno, ker vseskozi izhjajš zgolj iz sebe in sebe postavljaš v center( s tem kažes svojevsrsten egoizem, kot mali otrok ki vseskozi sebe postavlja v središče , seveda tako ne mroeš spoznati edine prave Vere, še man pa edinega BOga)…ko boš presegel svoj egoizem, ko boš presegel sebe, šele takrat boš spoznal, da si v resnici edinstven (kar je absolutno res tega nihče ne zanika) ampak spoznal boš tudi da si , eno z Bogom, ampak zato pa je potrebna ponižnost, zavedanje svoje bede , odprtost srca…
Cerkev je iz Jezusa naredila ideologijo? Jezus je postavil temlje za katoliško cerkev, so vodilni v rkc zlorabili kdaj Jezusov nauk( ker sem pes taco moli), seveda so ga, ampak je zaradi tega Jezusov nauk kompromitiran? samo za zaslepljene ateiste in deiste…za iskrene vernike nikoli…si pa zanimiv v enem postu se zmrduješ nad Jezusmo v drugem ga braniš…kar je edino smiselno in kar kaže na to, da začenjaš razmišljati in to je pot ki te bo privedla do cilja, do spoznanja, če hočeš do razsvetljenja
dobrih želja ni nikoli preveč, kot ni preveč dobrih dejanj….z veseljem sprejmem tvoje dobre želje zame, za vse..
lp
Tole pa želim vsem nam:
Izaija 29,17-24
17 Zares, še malo časa
in Libanon se spremeni v vrt,
in vrt bo veljal za gozd!
18 Tisti dan bodo gluhi slišali besede knjige
in iz mraka in teme bodo videle slepih oči.
19 Ponižni se bodo brez konca veselili v Gospodu,
in najubožnejši med ljudmi se bodo radovali nad Izraelovim Svetim.
20 Zakaj nasilnikov ne bo več, izginejo zasmehovalci
in iztrebljeni so vsi, ki mislijo na hudobijo,
21 ti, ki druge ljudi z besedami razglašajo za krive,
ki nastavljajo zanke temu, ki pri vratih prisoja pravico,
in z navideznimi razlogi izpodrivajo tega, ki je v pravici.
22 Zato govori Gospod, ki je rešil Abrahama,
tako o Jakobovi hiši:
Odslej naj ne bo več Jakob osramočen
in njegov obraz naj odslej ne obledi več.
23 Kajti ko bodo njegovi otroci videli
delo mojih rok v svoji sredi,
bodo posvečevali moje ime,
posvečevali Jakobovega Svetega
in se bali Izraelovega Boga.
24 In kateri so napačnega duha,
bodo spreumeli
in godrnjači bodo sprejeli nauk.
Težava je v tem, da ta isti bog od vernikov zahteva precej različne stvari. Že med islamom in krščanstvom je precej razlike, celo različne katoliške sekte verjamejo v zelo različne bogove-nekateri so svet ustvarili pred več milijardami let, nekateri šele pred 6000 leti… Če bi krščanskega boga primerjal s kako levo religijo, ki se je razvila povsem neodvisno npr. med aborigini, maji ali kaj podobnega, bi bil ta “isti” bog povsem drugačen. Zato najbrž ne gre samo za različna imena za istega boga.
Glej mi živimo v sistemu, ki ga je ustvaril lucifer (človek), saj veš, da je hudič v ljudeh okoli nas. Kapitalizem temelji na požrešnosti, boju za oblast, izkoriščanju,….. Še najbolj verni naredijo po več smrtnih grehov na dan. In potem pričakujejo, da se bodo pred smrtjo parkrat pokrižali, zmolili oče naš in že jim bodo odprta vrata v nebesa. Ne ne z župnikom vred bodo končali v peklu. Na žalost zaradi sistema že ob rojstvu dobimo one way ticket to hell. Kot drugo kako lahko spoštuješ boga, če pa uničuješ to kar je on ustvaril zaradi požrešnosti ?
Glej znanost zna skoraj vse razložit, formulirat, izračunat,…. Česa pa še sedaj ne znamo pa bomo zagotovo v prihodnosti. Glej niti lastnega planeta še nismo v celoti raziskali, niti vseh živalski vrst na tem planetu ne poznamo, tudi našega telesa še ne poznamo kot bi ga želeli, obiskali smo samo luno in mars. Kljub temu, da že dosti vemo,lahko rečem, da v bistvu še vedno vemo zelo malo. Poglej pred leti so odkrili organizem, ki lahko živi brez kisika, čeprav so do odkritja vsi trdili, da ni življenja brez kisika.
Tudi ljudi so zažigali, ker so govorili, da je zemlja okrogla in se vrti. Ampak na koncu pa se vendarle vrti a ne 🙂
Naš um nima omejitev, ima jih le tisti, ki ga ne trenira in tisti, ki se sporti ne izobražuje. Nekje sem bral, da bodo leta 2025 računalniki že na ravni človeške pameti, leta 2050 pa bodo že tako napredni, da bodo lahko zamenjali naše organe, ude, ter nam pomagali razmišljat. Se pravi dosegli bomo neumrljivost ali pa zelo zelo podaljšali življensko dobo. Torej bomo v neki točki začeli goljufati smrt, boga in luciferja, kar pomeni, da bo zmanjkalo duš v nebesih in peklu. Kaj pa bo takrat naredila cerkev, bog, lucifer, smrt ???
Forum je zaprt za komentiranje.