Verjamete, da je Jezus vstal od smrti?
Grenivka422, 02.09.2025 ob 09:19
RKC shit, 02.09.2025 ob 09:07
Sv.Pismo, 01.09.2025 ob 18:18
Kako gledate na to?
Jezus je vstal ali sonce je vatalo?Jezus je sonce.Za začetek vzami v roke astrologijo,astronomijo,okultizem,… in boš spoznal kaki nateg je katoliška vera.Vsi krščanski prazniki so na bazi astronomije.Predvsem pa si dobro oglej vatikan,kako so oblečeni,njihove simbole in boš videl sami okultizem,satanizem,…
Še vedno ne razlikujeta vere v Jezusa in RKC ustanove, mešate, ker vam tako paše in vas je strah verjeti, da Jezus obstaja in pomaga dobrim, slabe ljudi pa grizejo demoni. Vera v Jezusa ni religija RKC ! Ni isto. Jaz verjamem v Jezusa, pa nimam veze z RKC. Vem tudi, da vse temelji na satanizmu, zato je bolje brskati drugačne članke, kjer so omenjeni Kumranski zapisi.
Dokazuješ da res nimaš pojma.Niti ne veš kaj Jezus pomeni.Opazuj nebo in sonce in boš videla da Jezus je Sonce.Opazuj nebo 6.1. in boš spet videla da jezus pomeni sonce,orionov pas pa sveti trije kralji.Prav tako ti čudežni zapisi o jezusu in številki 40 ti pove da je govor o Soncu.Ti res verjameš,da je jezus bil edini Arijec med temnimi ljudmi?
Pouči se o simbolih,pa boš videla kako si slepa in neumna.
RKC shit, 03.09.2025 ob 06:06
Dokazuješ da res nimaš pojma.Niti ne veš kaj Jezus pomeni.Opazuj nebo in sonce in boš videla da Jezus je Sonce.Opazuj nebo 6.1. in boš spet videla da jezus pomeni sonce,orionov pas pa sveti trije kralji.Prav tako ti čudežni zapisi o jezusu in številki 40 ti pove da je govor o Soncu.Ti res verjameš,da je jezus bil edini Arijec med temnimi ljudmi?
Pouči se o simbolih,pa boš videla kako si slepa in neumna.
Eni castijo sonce drugi ali nasprotniki(satan) pa saturn.
Zanimivo je da vse 3 religije izvorno izbliznega vzhoda priznavajo obstoj Jezusa.Njegovi nasprotniki ga tudi blatijo v njihovih dodatnih knjigah kot je talmud.Tako da je bil nekaj posebnega in je pustil svoj pecat.
In da verjamem da je vstal je od mrtvih.
Osebno vrjamem vanj in se na njega obracam v tezkih urah kot tudi sem mu hvalezen za vse,saj me vodi na poti da sem dober clovek.
Evangelisti, 02.09.2025 ob 20:35
rok-1, 01.09.2025 ob 18:50
Verjamem kar je logično, dokazljivo in ponovljivo.
Kar sprašuješ uvrščam med možno – le da očitno ni bil ravno mrtev, pač pa skoraj mrtev… in se je najbrž zbudil. Marsikdo se je.
ALi je šel v nebesa? Kako?
Kaj natančno me sprašuješ? Misliš za Jezusa, če je vstal od mrtvih?
Ne vem, nisem bil tam. Glede na moje osebne izkušnje se ne zdi verjetno – oz so bolj verjetne druge – npr medicinske razlage, ki pojasnijo kako lahko neko medicinsko stanje laikom izgleda točno tako.
Glede nebes… najprej natančno definiraj kaj misliš s tem, potem pa lahko odgovorim. Najverjetneje bo moj odgovor smiselno enak, kot je tole zgoraj o vstajenju.
Anonimno 6587, 02.09.2025 ob 16:16
Takojeto, 02.09.2025 ob 10:04
Grenivka422, 02.09.2025 ob 09:39
Takojeto, 02.09.2025 ob 09:33
Dobro, ti niti biblije nisi prebrala z razumevanjem. Nisi kompetentna za razpravo. Lahko samo natolcuješ o svojih občutkih, ki so zmanipulirani od teh demončkov, ki jih omenjaš.
Tako cinično in odrezavo odgovarjaš, se pravi imaš ti problem v komunikaciji in razumevanju. Ne veš, kdo je kaj prebral in koliko znanja imam in žalitev ni vsklopu biblijskih zapisov, a ne?
V sklopu biblijskih zapisov je veliko hujših stvari od tvojega občutka užaljenosti nad serviranim dejstvom da knjige nisi prebrala, a pametuješ. A tudi če bi jo prebrala, bi tvezila neumnosti, ker resnice ne bi prenesla.
Ni bolj luzerske religije od krščanske. To je religija stradanja za en velik nič, ker te po smrti nič ne čaka.
Lahko pa verjameš v nekega svojega Jezusa, ki ljubi in čuva samo dobre ljudi. Ampak to ni biblijsko, pač pa denominacija po Grenivki.
Nekaj je uradna religija,drugo je pa verjeti v Jezusa ter boga oziroma v dobro in zlo. Nekateri imajo te bitke v sebi vsak dan med dobrim in zlom,pekel in nebesa. Kako pa zgleda pekel in kaj nas caka v prihodnosti pa vsak lahko gleda tudi v 4k resoluciji ali višji preko live feeda iz Gaze.
Tako kot mnogo drugih stvari,zgodovina ki so nas jo učili ni zgodovina katera se je resnično zgodila,je fabrikacija, vsak dan je bolj jasno da smo starejši kot 10 000 let. Nova odkritja,nova spoznanja.Cenzura.
All world is a stage.
Kar pa drži je pa, da je Jezus kralj!
Če gledamo na tak način so itak skoraj vse te dileme univerzalne – eni govorijo o Jezusu / bogu / hudiču, drugi o dobrem in zlem, tretji o peklu oz nebesih, nekateri pa to enostavno poimenujemo odločitev človeka o svojih dejanjih.
Sam zadevo vidim, kot je pojasnjena na koncu zgornjega odstavka – in to zato, ker nosi s seboj tudi prevzem odgovornosti.
Anonimno 5619, 01.09.2025 ob 19:19
Meni je dovolj da so tako pričali in tako zapisali.
Ni moje ukvartjati se s tem, je , ni, vem pa da nekaj je tam gor, eni ga imenujemo Bog, drugi pa vsak po svoje in da je drugi tam dol kjer so Joža, Adolf, Jozef, Pol, Mao in podobni kalibri.
Vem tudi da mi ta Bog momaga skozi življenje, da mi takrat ko si nečesa močno želim stopi ob bok in skupaj narediva kar sem si zamislil, enim se to morda zdi trapasto, morda vam ne pomaga, meni pomaga, sam ne bi nikoli dosegel vsega zadanega.
Tako,res je.
daisycutter, 01.09.2025 ob 18:39
Kdor preživi nekaj časa na internetu in vidi, kaj vse klobasajo ljudje po svetu, bi moral nujno priti do spoznanja, da ljudem ni za verjeti NIČ.
In a veste, Sveto pismo so pisali ljudje. Enaki kot današnji čudaki na tiktoku ali Redditu….res ne vem, zakaj bi verjela ravno njim…..
Daisyfucker, nihče te ne sili, da verjameš karkoli, saj se tudi tvojim zgodbicam o opankah na Poljskem, električnih kolesih, podtalnici, ki poplavlja ljubljanske podvoze, 20 EUR vozovnicah za vzpenjačo (in verjamem, da je teh pravljic še precej več, ampak kdo bi vse to bral in si zapomnil) smeji cel forum.
Primerjati evangeliste izpred skoraj 2000 let z nekimi čudaki na tiktoku…no, pa si se znova osmešila. Razen, če si seveda evangeliste osebno poznala in ja, ne bi bil presenečen, če boš trdila tudi to.
Jezus582, 07.09.2025 ob 15:49
Upam,da pride začasa mojega življenja,da nardi red in popravi krivice.Na koncu vsak moli k Jezusu,še tak nevernik,videno na lastne oči
Ne bo prišel, ker je že bil in vzel svoje. Bog je dal svojega sina za izgubljene ovce Izraela, 12 izraelskih plemen. Kdor zagovarja nasprotno trdi, da je Jezus bil lažnivec.
Bil je, vzel svoje ljudi, zaprl vrata in končal zadevo.
Za ljudi po 70.letu našega štetja ni ničesar več. Ko umreš ni ničesar, ne pekla, ne raja. Ničesar.
Cepec, Ali Baba je tudi imel 40 razbojnikov, tiste zvezde so njegove, ker jih je maznil Jezusu. ????
Ti veš, da je ena zvezda v Škorpijonu bolj bela od drugih? A veš, zakaj? Tam jaz stanujem in na tebe vsake cajte kozmične žarke pošiljam, moja žena je pa zavese oprala. Kar poglej me zvečer, jaz tebe opazujem skoz. ?️
Forum je zaprt za komentiranje.