Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem verige-nujno

verige-nujno

Zdravo,

nujno iscem snezne verige za AR 156 SW, guma dimenzije 205/55/16 in jih nikakor ne dobim. Mislim, da sem obredla vse meni poznane ljubljanske trgovine s to “tematiko”, a te dimenzije ni za dobiti. Se raje bi si jih izposodila, a tudi s tem nimam srece. Ima kdo kaksno koristno informacijo v zvezi z nakupom ali izposojo?
V soboto gremo smucat, vem da sem pozna, a sele zdaj me je zagrabila “panika”, da bodo mogoce potrebne.

Pa ja ne boš na 16″ alu feltne natikala keten!!??? Sploh pa ne na Alfo, k ima malo placa med blatnikom in gumo. Z ketnami boš uničila feltne in pa blatnike, mogoče tudi kaj drugega. Dej raj ene zimske gume dobre gor….

mam super gume, ampak vseeno bi raje imela se verige v prtljazniku za vsak slucaj

Če jih nimajo na servisu (pa pokliči še v Verigo Lesce, morda Bartog Trebnje …), je edina varianta za zimo met drugo (a še vedno homologirano) dimenzijo gum, recimo 195/60 16 ali kaj podobnega …

V kakšne hribe pa greš da te je strah da boš rabila ketne? Do sobote pa bo zimska služba že zrihtala ceste da bodo normalno prevozne. Za vsak slučaj vtem sabo lopato.

Pa ne natikat verig na zimske gume ker jih boš uničila…. Lopato v priltlažnik pa gas 🙂

Z vprašanji si vabljena tudi na http://www.alfaromeo-si.com

LP

Sem ze dobila verige, in to na Renaultu :).
Smucat grem v Dolomite in iz lastnih izkusenj vem, da znajo italijanski policisti v primeru snezenja zahtevati verige, cetudi imas zimske gume.
Zato jih zelim imeti za vsak slucaj v prtljazniku. Vsekakor nisem nora, da bi Cuore Sportivo uklenila v verige!
Pa hvala za nasvete!

NINA 77 – V Italiji njihovi »varuhi reda in miru« zahtevajo v poslabšanih razmerah na cesti, poleg tega da jim pokažeš verige, tudi montažo slednjih, sicer ne moreš nadaljevati poti. Preizkušeno in doživeto v Trstu pred dvema letoma.
Zato doma zadevo preizkusi »na suho«.
Pa veliko snežnih užitkov v Dolomitih.

LP, Škorpjon

New Report

Close