Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vera = stvar posameznika

Vera = stvar posameznika

Odgovor na objavo uporabnika
Ljudje brezbožniki, 08.11.2021 ob 00:33

V bivši jugi je bilo tako rečeno: bolje ispasti glup nego iz aviona. Isto je tu: bolje verjeti v Boga kot v zlobo, drogo in nasilje. In tam gor nekdo bruha žolč, da so sami nepoštenjaki v prvi vrsti v cerkvi. Ni res. Je veliko ljudi, bolnih, zlorabljenih, socialno uničenih in tudi zdravih, ki se molijo k Bogu in v tem ni nič imaginarnega, norega, slabega in izmišljenega. Če bi človek več verjel in molil, ne bi bilo toliko gorja na svetu. In Bog z ljudsko zlobo nima nič! Ljudje so tisti, ki nas prizadenejo. Bog pa ni lik iz video igrice, da vam z bonusi rešuje težave v življenju. Sami se potrudite da vam bo lepo.

Jajaja, seveda, vsemogočni bog je zaslužen za dobro, za slabo pa ne. Kako je dober, mmmm.

Sem proti krščevanju otrok, zdi se mi skrajno neumno in kaže na obupanost sekte. Ja, dojenčka, ki je tako mlad, da se še sebe ne zaveda, je treba včlanit čimprej, ker se bojimo, da se sam kasneje, ko bo znal razmišljat, pač ne bo včlanil. Potem pa se hvalimo, koliko članov imamo.

Pravi polnovreden kristjan je lahko samo tisti, ki se je dal polnoleten krstit. Tisti je dejansko dal prvi zakrament skozi, kot se šika, tako da mu nekaj pomeni, mlajše so pa drugi zmanipulirali v to in je to popolnoma brez pomena.

Če se moram itak sam trudit, da mi je lepo (kar je seveda res), potem tvojega bogeca ne rabim, hvala. Če bo aktivno razdiral moj trud za srečo, potem je pač odgovoren za slabo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close