Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vera = stvar posameznika

Vera = stvar posameznika

Odgovor na objavo uporabnika
donporleone, 06.11.2021 ob 22:31

Blaablaa, 06.11.2021 ob 22:25

donporleone, 06.11.2021 ob 22:22

darwindarko, 06.11.2021 ob 21:53

donporleone, 06.11.2021 ob 21:48

Blaablaa, 06.11.2021 ob 21:41

Imas tudi slovenke ki so konvertirale v islam.

Verujes v tocno to kar je Bog hotel oz je vedel da bos.

“Nič ni resnično, vse je dovoljeno!”

Vse je dovoljeno je relativno.

Dare,

navidezna resnica je relativna in tisti “vse je dovoljeno” se pravzaprav nanaša na sredstva manipulacije, kako drugemu prikazati “resnico”, ki nam ustreza, koristi.

Tudi podoba raja se je v Ibn Tahirjevih mislih razblinila, ko mu je veliki vizir razkril, da gre za vrtove deilemskih kraljev skrite za utrdbo imenovano Alamut.

Ej kaj ti primerjas…

Uredu vemo kaj pise. Povej direktno kaj hoces povedat? Sej znas pisat. Pozuri.

Onikalec….

Da ni vse kot se zdi na prvi pogled…

Ne razumem.

Tolko sam ceko za “to”.

Nisi resn.. Grem spt.

darwindarko, 06.11.2021 ob 22:33

Navidezna resnica?

Je nekaj resnica ali je le navidezno to, v resnici pa nekaj drugega seveda ni resnica. In kot nekaj navideznega, kar v bistvu ni ,nima smisla nazivati z resnico. Tako, da bi denimo besedna zveza navidezne resnice sama po sebi bila zavajanje in manipulacija.

Raj je prav tako stvar percepcije posameznika. Vsak si ga predstavlja po svoje. Vendar pa ne glede na posameznika in njegovo percepcijo sam raj ostaja enak in resnica. Zato, ker raj je resnica prav tako pa je resnica raj. Kaj je raj sem že omenjal in povedal. Raj se drugače naziva tudi nebesa. Nebesa pa so tista v katerih ni besa. Bes je kratko jeza, pa ji recimo jezivnost, jezivost, tako, da bosta vsebovali os in ost.

Ne besa. Ne jeze. Nihče si ne želi biti v jezi ampak nasprotno. No nasprotje jeze je v takih pogledih potem raj ali drugače nebesa.

Kaj je kdo videl, kaj si je kdo mislil je pa seveda različno od posameznika do posameznika.

Prav tako lahko tisto, kar tebi predstavlja raj drugemu ne predstavlja tega. To je seveda človeku lahko zelo znano že iz njegovega življenja v vseh sferah družbenega kontakta.

Namenjeno @donporleone in seveda ostalim

darwindarko, 06.11.2021 ob 22:34

Namenjeno @donporleone in seveda ostalim

Poba,

poznavanje slovenske literature pa očitno le ni tvoja močna točka. Pisal sem o “raju” iz romana Alamut, katerega osrednji motiv je prevara oziroma bolje rečeno gre za iluzijo, ki je fedaije pripeljala do tega, da so bili pripravljeni zanjo dati življenje.

Seveda podpiram pravico do intimnosti do vere. Ko sta moja otroka bila dovolj stara, da bi šla k verouku, sva jih posedela, se pogovorila z njima, če vesta in razumeta kaj in kako… odločitev za to, da ne bosta hodila pa je bila povsem njuna. Sem jima jasno povedal, da ne bosta kdaj mene krivila, če se bosta hotela cerkveno poročiti. Bosta oddelala za nazaj vse grehe. Pa ne meni… ampak instituciji. ?

Bi pa rekel, da je veliko bolj kot sama vera v življenju pomemben etični kodeks, ki si ga zgradiš ali katerega vzameš za svojega in poskušaš po njem živeti in preživeti. In vsi etični kodeksi niso direktno povezani z vero, čeprav vsaka vera v določenih merah predpisuje tudi kodeks obnašanja. Pri tem se mi zdi izjemno to, da ti nobeden ne grozi s tem, da si kršil kar koli… veš pa, v primeru kršitev, da si kršil svoja načela in v bistvu izdal samega sebe. Nikogar tudi ne prosiš za odpuščanje, ne odgovarjaš instituciji… niti Bogu. Pa čeprav morda dopuščaš… da morda celo Bog obstaja. Če obstaja… pa naj sodi, ko pride čas. ?

Moje mnenje je da otroke ne bi smeli učiti pravljic in laži, ker potem ratajo debili kasneje v življenju.

Imaš prav z verskim posilstvom.

Moje mnenje je, da naj se vsak zase odloči, ko je dovolj star za to (kar pomeni, da otroci niso zreli za tako odločitev in bi jih morali odrasli pustiti pri miru) ali bo kakšno vero sprejel ali bil ateist…

Pri nas so bili ateisti. jaz kot odrasla sem ateistka, verjamem pa v neskončno ustvarjalno energijo iz katere prihaja vse. Ker se v družini mešata dve kulturi, sem seznanjena tudi z belo in črno magijo, uroki, vuduji.. ne bojte se, jaz sem dobra energija 😉

darwindarko, 06.11.2021 ob 22:19

Grenivka422, 06.11.2021 ob 22:13

Krst ni varovalka za boljše življenje. Krst ima drugoten duhovni pomen očiščenja grehov in zbližanja z Bogom.

Vero mnogi povezujejo s katolicizmom in institucijo, prava vera v Jezusa in njegove nauke, ki jih menda tudi Biblija ne opiše, pa je nekaj drugega. (kumranski zvitki). Spoštujem vse vere, verske praznike in nikoli se nisem delala norca iz verujočih.

Zanimajo me tudi staroslovanski verski običaji. Lp

Kar se tiče samega krsta bi ti dejal, da vprašanje, koliko ljudi se dejansko sploh zaveda, kaj je krst. Tisti, ki so prebrali, so lahko lažno prebrali, tisti, ki so tolmačili so lahko lažno, krivo tolmačili.

Bi pa vam, ne samo tebi podal vprašanje glede lesne strukture v katero polagajo in so polagali ljudi ,ko so preminili in sicer znano, kot truga ali KRSTA, KRST-A. Torej , če mogoče kdo ve od kod se je pojavilo ime krsta za zaboj v katerega so dali preminulega človeka preden so ga z njim vred zakopali?

Darwin, tole o krsti me zanima, pa tudi ostalo kar si opisal, sem recimo smiselno povezala in razumela.

donporleone, 06.11.2021 ob 22:53

Poba,

poznavanje slovenske literature pa očitno le ni tvoja močna točka. Pisal sem o “raju” iz romana Alamut, katerega osrednji motiv je prevara oziroma bolje rečeno gre za iluzijo, ki je fedaije pripeljala do tega, da so bili pripravljeni zanjo dati življenje.

Oh s tem poba, lej kakor ti paše.

Saj ti nisem demantiral kar si pisal o Alamutu.

Sem samo opisal, kaj je raj.

Grenivka422, 06.11.2021 ob 23:22

Darwin, tole o krsti me zanima, pa tudi ostalo kar si opisal, sem recimo smiselno povezala in razumela.

Morda ti kak drug dan odgovorim in bolj podrobno opišem o krsti in zakaj sploh krsta ter od kod. Danes mi je nekako že pozno in se za nocoj poslavljam. Lahko noč

darwindarko, 06.11.2021 ob 23:51

Morda ti kak drug dan odgovorim in bolj podrobno opišem o krsti in zakaj sploh krsta ter od kod. Danes mi je nekako že pozno in se za nocoj poslavljam. Lahko noč

Lahko noč tudi tebi in smo že nedelja …

Se vedno ne vem kaj mi hoces povedat? Na kaj mamigujes? Da je Kuran pravljica? Iz zato kot tak nisem dobro v glavo? Sem zmanipuliran?

Ej vlect moram iz tebe. Kok si star.? Povej direkt no? Asi glup.?

Pridem cez ekran

Če mene vprašate, vera temelji na fantaziji. In to je več kot super. Ne vem čigava misel je, da je človek živa knjiga. Kaj vse je skrito v taki živi knjigi in kako se naučiti sebe brati kot živo knjigo? Neskončno majhna zvezdica, ki sije v centru srca v presečišču zvezd zvezdnega neba je več kot fantastična pomočnica. Seveda, ta zvezdica nikdar in nikoli ne more umreti. Tudi čez nekaj milijard let ko bo Sonce na nebu ugasnilo, bo neskončno majhna zvezdica še vedno sijala. Seveda sije v centru vašega srca.

eeee moj robek… Razočaro s’me…

Kako je izmisljeno? Kako pojasnjujete napisane stvari iz znanosti za katere je znanost šele nedavno odkrila, da je tako?

Velikokrat pozabim omenit kaksno stvar…

Kako pojasnjujes porleoncek to da pise, da zelezo ni z zemlje? Da je z zvezdo prislo?

A je to neko ustno izročilo od takrat ko se je zgodilo?

Ali pa…. Kako plod nastane v maternici? Da je zarodek… Pol kosti itd(ne vem tocno kako pise vrstni red) Verjetno so imeli ultrazvoke…?

Itak se ne mores poistovetit z Bogom, porleoncek… A nebi isto tako naredil? Kako bi pa preveril ljudi? Vidis 90% al kolk procentov vas je ze prepricanih da ni… Ste ze popadal…

Kako bi razen na tak nacin prislo na plano kar mas v sebi?

Ves… Vcasih sem se spraseval a je kdo ki do njega ni prisla vest o Bogu… Da mora postopat kot pise… Mislim da ni. Pise da se ne bomo mogli zgovarjat da nismo vedeli.

Vidis… Kar hoces lahko delas… Za usakega nekaj je na tej zemlji… Plevela kolikor hoces… Zrno pa samo eno…

Ja. Zivljenje je vse kar imas tu. No zdej pa opusti vse in ga posveti necemu kar ne vidis oz za kar imas samo znake…

Sej se ne da vsega napisat… Pa tudi v 4 oci bi ti bolje povedal…

Porleoncek… Se vedno mi nisi napisal kaj si hotel povedat… No poglej kaksne fore… Nekaj pritalno, pa podmuklo, pa iz’okolo, pa ne pokoncno… A ti ves da to z cim si primerjal sploh ne nagovarja da koga ubijes? Ves to? Ne ves.

Sej 95% stvari ne veste.

Eee moj ti.

Porleoncek…

Se nekaj je…

Ce zivis po knjigi…

Zivis: moralno, fino, pametno, ne destruktivno, kulturno, zdravo, dobro itd…

Ti noces po knjigi oz pametno dobro itd…

Nekaj me zanima…

A to da noces dobro je pomankanje pameti, razuma, znanja itd al je samo osabnost?

Ni mi jasno. A si prizadet, ne ves al pa samo ufuran?

Mas kak odgovor na to? Ti… Kdorkoli?

Blaablaa, 07.11.2021 ob 13:32

eeee moj robek… Razočaro s’me…

Kako je izmisljeno? Kako pojasnjujete napisane stvari iz znanosti za katere je znanost šele nedavno odkrila, da je tako?

Velikokrat pozabim omenit kaksno stvar…

Kako pojasnjujes porleoncek to da pise, da zelezo ni z zemlje? Da je z zvezdo prislo?

A je to neko ustno izročilo od takrat ko se je zgodilo?

Ali pa…. Kako plod nastane v maternici? Da je zarodek… Pol kosti itd(ne vem tocno kako pise vrstni red) Verjetno so imeli ultrazvoke…?

Itak se ne mores poistovetit z Bogom, porleoncek… A nebi isto tako naredil? Kako bi pa preveril ljudi? Vidis 90% al kolk procentov vas je ze prepricanih da ni… Ste ze popadal…

Kako bi razen na tak nacin prislo na plano kar mas v sebi?

Ves… Vcasih sem se spraseval a je kdo ki do njega ni prisla vest o Bogu… Da mora postopat kot pise… Mislim da ni. Pise da se ne bomo mogli zgovarjat da nismo vedeli.

Vidis… Kar hoces lahko delas… Za usakega nekaj je na tej zemlji… Plevela kolikor hoces… Zrno pa samo eno…

Ja. Zivljenje je vse kar imas tu. No zdej pa opusti vse in ga posveti necemu kar ne vidis oz za kar imas samo znake…

Sej se ne da vsega napisat… Pa tudi v 4 oci bi ti bolje povedal…

Porleoncek… Se vedno mi nisi napisal kaj si hotel povedat… No poglej kaksne fore… Nekaj pritalno, pa podmuklo, pa iz’okolo, pa ne pokoncno… A ti ves da to z cim si primerjal sploh ne nagovarja da koga ubijes? Ves to? Ne ves.

Sej 95% stvari ne veste.

Eee moj ti.

Čaki, čaki. Tudi materialno telo je fantazija. V resnici lastnega materialnega telesa ne vidiš, vidiš samo odsev svetlobe. Kaj piše v Koranu na začetku o svetlobi?

triglavskivrag, 06.11.2021 ob 20:00

Kako objasnit ljudem da ima njihov otrok svobodo pri izbiri vere, in s tem, ko jih krstijo, jim vzamejo to svobodo do samoizbire, ter jih od samega začetka porinejo v krščanski bias..jaz temu pravim versko posilstvo..

Sam sem odraščal v družini, kjer je mati bila po rodu staroverka, oče je bil pravoslavec. Skupaj sta menila da je vera nekaj osebnega, in me popolnoma pustila pri miru glede tega, pri okoli 11-12 let, pa sem začel prostovoljno sodelovati pri obredih kot so zeleni Jurij, Baba J, itd. in z leti spoznal da je veliko mladine bilo krščene, samo zaradi pritiska okolice (pač kjer živijo), sicer noben ni bil cerkveno aktiven. Sam imam zdaj otroke in se učijo religije in jih zanima staroverstvo, lao, islam,..itd, vso svobodo imajo..

Kakšno je vaše mnenje glede tega?

Avtor sam se zelo strinjam s teboj, Epic Fail-om in tisto anonimno pisateljico, ki je zapisala, da glede otrok je najbolj ponosna, da jim je uspela privzgojiti kritično mišljenje. Podobno tudi sam – in tudi vedno dopustim lastne otroške odločitve, če jih le lahko neomajno zagovarja z realnimi argumenti. Enako bi bilo glede vere.

Če odločitve ne morem omajati z argumenti in pogledi “hudičevega odvetnika”, potem je dovolj dobra.

Vera pa vsekakor je osebna stvar in kot taka ne sme biti podvržena regulaciji s strani kogarkoli.

Zahojeno je to da rabiš namišljeno avtoriteto, da si upaš živet pošteno, ker drugače ne bi. Nič čudnega, da potem najbolj gnil folk tega sveta sedi v prvi vrsti in tam za zgled moli. Sami poštenjaki.

A ni darci nek dan pisal o namisljeni avtoriteti? Kao drzavi…

Vidis ko pravis posteno… Kaj pa je posteno? Rimsko pravo? Anglosaksonsko? Kaksna pravila pa treba sledit in spostovat? Drzavno ureditev? Novo druzbeno ureditev?

Al to kakor je Bog rekel da treba.

Mislim da sem vceraj pisal o potomcu iz zakona in kurvarluka…

Vidis… Zakon prakticno podpira nemoral.

Isto… Zakon kot najvisja instanca ti je izenacen z cigu migu…

Kaj mislis… Kdo bolje ve kako treba? Npr 1000 oz kolk ljudi ki je postavljalo zakone pravila norme al Bog?

Eeee moj ti…

A vidis kere fore… Sej pa lahko pises pod stalnim nikom….

Pise… Da kdor ne verjame v tisti svet… Znak je zarjavelih osobin…

Kasne so to neke podmukle fore… Imal kod mene toga? ??

Kaj pol je res ni res?

Vidi porleoncek makaroncek.

Onoga koga Allah uputi… Niko ga ne moze odvesti u zabludu.

A onoga koga Allah ostavi u zabludi… Niko ga ne moze uputit na pravi put…

Ma nimas ti 2 ciste v glavi. Narobe si razlagas use.

Brez razuma.

Blaablaa, 07.11.2021 ob 15:06

A ni darci nek dan pisal o namisljeni avtoriteti? Kao drzavi…

Vidis ko pravis posteno… Kaj pa je posteno? Rimsko pravo? Anglosaksonsko? Kaksna pravila pa treba sledit in spostovat? Drzavno ureditev? Novo druzbeno ureditev?

Al to kakor je Bog rekel da treba.

Mislim da sem vceraj pisal o potomcu iz zakona in kurvarluka…

Vidis… Zakon prakticno podpira nemoral.

Isto… Zakon kot najvisja instanca ti je izenacen z cigu migu…

Kaj mislis… Kdo bolje ve kako treba? Npr 1000 oz kolk ljudi ki je postavljalo zakone pravila norme al Bog?

Eeee moj ti…

A vidis kere fore… Sej pa lahko pises pod stalnim nikom….

Pise… Da kdor ne verjame v tisti svet… Znak je zarjavelih osobin…

Kasne so to neke podmukle fore… Imal kod mene toga? ??

Kaj pol je res ni res?

Vidi porleoncek makaroncek.

Onoga koga Allah uputi… Niko ga ne moze odvesti u zabludu.

A onoga koga Allah ostavi u zabludi… Niko ga ne moze uputit na pravi put…

Ma nimas ti 2 ciste v glavi. Narobe si razlagas use.

Brez razuma.

jao tista k se mod pretvarja da je islamist v eni drugi temi pa piše migranti spet kolejo hehe

https://www.sds.si/novica/predsednik-vlade-janez-jansa-sprejel-predstavnike-sveta-muslimanskih-judovskih-verskih

11 Marsovcev, 3Venerijanke

Slika

Tvoja osebna stvar je, kako ti verjameš v Jahveta. Najsi bo preko katoliške, pravoslavne, muslimanske, luteranstke… Vere. Popolnoma vseeno. Važno je, da smo vsi eno v Božji luči.

V bivši jugi je bilo tako rečeno: bolje ispasti glup nego iz aviona. Isto je tu: bolje verjeti v Boga kot v zlobo, drogo in nasilje. In tam gor nekdo bruha žolč, da so sami nepoštenjaki v prvi vrsti v cerkvi. Ni res. Je veliko ljudi, bolnih, zlorabljenih, socialno uničenih in tudi zdravih, ki se molijo k Bogu in v tem ni nič imaginarnega, norega, slabega in izmišljenega. Če bi človek več verjel in molil, ne bi bilo toliko gorja na svetu. In Bog z ljudsko zlobo nima nič! Ljudje so tisti, ki nas prizadenejo. Bog pa ni lik iz video igrice, da vam z bonusi rešuje težave v življenju. Sami se potrudite da vam bo lepo.

Šalo in Miki Miška debato na stran, v katerem letu smo zares, če ne štejemo po Jahvetu oz. po okupatorsko od rojstva Ješue? Katerega leta smo zares?

Vse okrog vas je preteklost. Piramide so preteklost. Gledate iz prihodnosti v preteklost. Ste bitje prihodnosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close