ventilatorska pečica – kdaj?
Imam pečico, ki ima možnost klasične peke ali peke z ventilatorjem.
Zanima me kdaj se uporablja kakšen način.
Npr. Sama pečem na ventilatorju piškote, ker jih lahko pečem istočasno v treh nivojih. Pa vse izdelke iz listnatega testa. Pri biskvitu pa že nisem prepričana, kaj je bolje.
Kdaj in zakaj vi uporabite klasičen in kdaj ventilatorski način peke?
Hej,po prilozenih navodilih bi lahko pekle vse.Pri ventilatorskem je nizja temperatura in se dlje pece(vsaj po moji tabeli). Tudi sama delam kot ti.
Najbolj zaupam klasicni in se nekako bojim z ventilatorjem.Kaksen manjsi kos mesa ze,vecji pa je odsvetovan.Tudi mene zanimajo izkusnje drugih.
Lep pozdrav Babi
Jaz z ventilatorjem pečem kekse, kruh, biskvit za rulado, pizzo v kombinaciji s spodnjim grelcem,.. Vendar pečem vse v dveh nivojih. En pekač čisto zgoraj, en pa čisto spodaj. Se mi zdi, da če dam noter tri nivoje, peče oz. traja predolgo. Sem pa pekla že tudi orehovo in potratno potico in je bila OK. Mislim da je edina razlika od klasične, da pride skorja bolj osušena,- hrustljava.LP
Forum je zaprt za komentiranje.