Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ventilatorska pečica – kdaj?

ventilatorska pečica – kdaj?

Imam pečico, ki ima možnost klasične peke ali peke z ventilatorjem.
Zanima me kdaj se uporablja kakšen način.
Npr. Sama pečem na ventilatorju piškote, ker jih lahko pečem istočasno v treh nivojih. Pa vse izdelke iz listnatega testa. Pri biskvitu pa že nisem prepričana, kaj je bolje.
Kdaj in zakaj vi uporabite klasičen in kdaj ventilatorski način peke?

Hej,po prilozenih navodilih bi lahko pekle vse.Pri ventilatorskem je nizja temperatura in se dlje pece(vsaj po moji tabeli). Tudi sama delam kot ti.
Najbolj zaupam klasicni in se nekako bojim z ventilatorjem.Kaksen manjsi kos mesa ze,vecji pa je odsvetovan.Tudi mene zanimajo izkusnje drugih.
Lep pozdrav Babi

Pecivo katerekoli vrste (tudi kruh) pecem na ventilatorski nacin, za meso pa raje uporabim klasicen, razen ce pecem v foliji ali pokritem pekacu – zdi se mi, da se z ventilatorjem meso prevec izsusi (ne ljubi se mi non-stop polivat).
pozdravcek, Misa

Jaz uporabljam ventilator izključno za ohranjanje toplote pripravljene hrane.
Na primer, pohane melancane, zrezki, zelenjavna pita ….dokler ne postrežem. Če imam več takih “riht” za kosilo, je težko, oz. ni mogoče imeti tik pred serviranjem vseh naenkrat pripravljenih.
lp

Jaz z ventilatorjem pečem večina stvari. Sem pa slišala po radiu, ko je govoril en strokovnjak, da naj se z ventilatorjem ne bi peklo kvašenega testa, vse ostalo pa lahko.

lp

Jaz z ventilatorjem pečem kekse, kruh, biskvit za rulado, pizzo v kombinaciji s spodnjim grelcem,.. Vendar pečem vse v dveh nivojih. En pekač čisto zgoraj, en pa čisto spodaj. Se mi zdi, da če dam noter tri nivoje, peče oz. traja predolgo. Sem pa pekla že tudi orehovo in potratno potico in je bila OK. Mislim da je edina razlika od klasične, da pride skorja bolj osušena,- hrustljava.LP

Jaz pečem z ventilatorsko pečico vse vrste peciva, tudi biskvite in se mi zdi neprimerno lepše pečeno kot s klasično pečico. Kar se tiče pa mesa (ne glede na velikost kosa), pa še vedno prisegam na “klasično” pečico.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close