Najdi forum

Ventilator za v PC

Imam sledeč problem. V kleti sem dobil 5 ventilatorjev, ki so namenjeni vgradnji v računalnik. Malo sem jih očistil in vsakemu dodal oz. zlotal tiste plastične konektorje. Problem je ta, da ti ventilatorji imajo samo (rdečo pa črno žico (+ in -), tisti, ki pa so že vgrajeni v računalnik imajo pa 3 žice. Zato nevem, kam bi priklopil ta moj ventilator, ki deluje s napetostjo 12 V. Ali ga lahko priklopim tudi na tiste priključke, ki so namenjeni trožilnim konektorjem? To sem že poskusli, ampak tisti ventilatorji,
ki delujejo od 10-24 Voltov, so delovali normalno, tisti, ki pa delujejo pri večji napetosti (mislim da 36Voltov), se pa ko ventilator priklopim računalnik ugasne.

Zanima me ali lahko, da ventilator na 12-24 voltov priklopim na nastavke, ki imajo tri žile, upoštevajoč, da priklopim le + in – pravilno? Ali se mogoče računalnik kaj kvari ob takšni nastavitvi? Imam matično ploščo AMD Athlon 2500+ ?

HVALA, LP

običajno ti na ventilatorjih lepo napiše na koliko voltov delujejo.
V računalu imaš 12 v priključke – to so tisti ki gredo na
trdi disk, oz. cd-rom

lahko imaš samo dve žički na ventilatorjih – torej prispajkaš
rdečo – na rdečo in črno na črno.

Če je 12 v ventilator se ti mora vrteti, v kolikor je pa za večjo napetost
jih pa kaj naj rečem vrzi v smeti :))

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Torej bi bilo narobe, če bi priključil ventilator za 24 voltov, tudi če se vrti?

LP

načeloma ne bi bilo narobe, ok vrtel bi se pač počasneje,
porabe pa najbrž tudi nima tako velike.
Pač poizkusi pa boš videl..

lp

ps. prej pa le poglej, da imaš dovolj močen napajalnik, če ne imaš
lahko težave 🙂

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Težave so pa npr. kakšne?

LP

Recimo računalnik se ti ne zažene..

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close