Venezuela
A vidve že imata karte in točno definirano pot? Ker naju skrbi, da bo 1 mesec premalo, da se vsaj približno v miru ogledava vse kar si želiva.
Ravno sem se pogovarjal s kolegico, ki je trenutno v Kolumbiji in mi je rekla, da je Venezuela v tem trenutku bolj nevarna od Kolumbije. Res sem slišal, da Caracas res ni preveč priljubljena destinacija, ampak mislim da je zunaj njega stanje glede varnosti čisto OK. Kakšne so kaj vajine informacije o trenutnem stanju v Venezueli?
Jaz sem bil zadnjic v Venezueli oktobra.Drugace sem bil tam ze stirikrat in ni prav nic nevarno.Le Caracasa se je bolje izogibati -tudi zato ker ni dosti zanimivega tam.Ljudje so prijazni in komunikativni.Veliko casa sem bil v Ciudad Bolivar(vstopno mesto za Salto Angel,Gran Sabana…) in nisel imel nobenih slabih izkusenj.
Poleg tega se ni treba vise ,medtem ko za Kolumbijo moras iti osebno na Dunaj na razgovor da dobis viso.
Matej
Ali pa jo dobiš v Caracasu na kolumbijskem konzulatu ….cakaš na njo 3 ure …pa še to zato, da ne izgleda da se jo tako lahko dobi. Se pa je konzul ustavil pred 2 leti v Sloveniji, tako da ima lepe spomine ….morda je bil pa to razlog zakaj se jo dobi tako hitro 🙂
cena: 40 USD , ce pa menjas dolarje v bolivarje ….cca 25 USD ( feb2004 )
Lep dan
Joj, ne me zdej strašit! Jetam, dej še kej lepega povej o Venezueli.. glede varnosti mislim:) No, ja.. kar bo bo.
Jaz sem se drugače pogovarjala z kar nekaj ljudmi, ki so bili dol. In večinoma noben ni imel problemov, ampak so pa vsi rekli, da se je Caracasa bolje izogibat. Sem slišala že o ropih, ko so šli iz letališča. Kaj pa vem.. Upam, da je vsaj okolica bolj varna!
1 mesec niti ni tako malo, odvisno kakšne želje imaš. Midve bova imeli manj časa, ampak mislim, da če si bova naredili fajn plan, bo šlo.
Danes grem karte rezervirat, upam, da ne bo predrago!
LP
Pozdrav iz Venezuele!
Tukaj sem en mesec in do sedaj nisem imel nobenih problemov kar se tice varnosti in kraj. Tudi drugi popotniki, ki sem jih srecal, niso omenjali kaksnih problemov glede varnosti. Na glavnih ulicah in prireditvah mrgoli policije in vojakov, tako da se vcasih njih ustrasis, ko se sprehajajo okoli s puskami. Ce ne bosta hodili po nekih odrocnih krajih in ponoci, se nimata cesa bati.
Lp!
V Venezueli sem bila le na Karibski obali in v Caracasu, a imam prijatelje, ki zivijo tam. Nevarno je le v posameznih četrtih Caracasa; pri nočnem življenju sem se pustila voditi domačinom, ki poznajo mestne cetrti in vedo, kje je varno. Le za predel okoli živalskega vrta (tista proga metroja) in seveda za “favele” so mi prijatelji odsvetovali tudi dnevne obiske. Sicer pa je ponoči treba paziti po večjih mestih, medtem ko je v vasicah in mestecih tudi nočno življenje prijazno. Mirno lahko potujeta z navadnimi, domačinskimi avtobusi – cenejši in zabavnejši so od turističnih, ki imajo blindirana stekla in air-condition.
Aja, se tole. Na splošno so Venezuelci precej verni, zato so njihovi verski prazniki pravo doživetje. Grega, če boš konec marca še v Venezueli, nikar ne zamudi velikonočnih procesij! no, sicer pa se jih ne da zgrešiti, ker se celo mesto obleče v vijolično in gredo na ceste.
Lp,
Tea
Forum je zaprt za komentiranje.