Najdi forum

Venezuela

Hola
Mene pa zanima, če ima kdo kakšne izkušnje iz potovanja po Venezueli. Grem tja 21.7 za 1 mesec. Vmes imamo organiziramo turo za 14 dni po rekah (po Džungli). Vsak nasvet mi bo dobrodošel. Hvala
🙂

V Venezueli sem bila lani ravno v takem času, kot boš ti tam, en mesec. Ko gledam nazaj, mi je v zelo lepem spominu ostala tura na Angelov slap. Čeprav se cene te ture višajo skorajda mesečno (takrat sem plačala za najcenejšo možno 208 dolarjev), mi ni bilo žal. Bilo je super, pokrajina je zelo lepa, hrana je bila v redu, spali smo v visečih mrežah. Že pot tja je doživetje, najvišji slap na svetu pa je tudi super videt v živo in ne le na slikah. Mi smo se pod slapom celo tudi kopali.
Mimogrede: ture je bolje plačati v dolarjih in ne v bolivarjih. Če plačaš v dolarjih, dobiš nekaj popusta. Pa še nekaj: dolarje menjaš na črnem trgu, ni pa povsod po Venezueli enaka menjava. Najbolj ugodno je bilo denar menjat v Meridi. Razmerje je bilo 1 dolar = 2400 bolivarjev. To je bila najboljša menjava, kar si jo lahko takrat v Venezueli dobil. Po drugih krajih je bila menjava 2300, 2350, v hotelih 2200.
Pojdi na otočke Los Roques. Jaz nisem šla, pa mi je še zdaj žal. Baje, da je zelo lepo. Slišala sem, da obstajajo neke finte, kako prit tja in nazaj ceneje. Nekaj v zvezi s tem, da kupiš letalsko karto za samo v eno smer? Tega ne vem točno, se pa pozanimaj, če se odločiš, da greš tja.
Od obalnih predelov mi je bil zelo všeč Choroni. Do tja se pelješ po zelo zanimivi poti najprej v hrib, polno je bujnega rastlinja okoli in potem se spuščaš. Tu je ena velika plaža, vozijo pa tudi z manjšimi čolni na druge plaže, ki so okoli.
Lahko bi napisala še marsikaj, a ne vem, kaj točno te zanima. Če je še kaj takšnega, vprašaj.

Lep pozdrav in lepo se imej v Venezueli!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close