Vem zakaj so nesreče
Včeraj sem se peljala iz Celja v Ljubljano zvečer. Še ni snežilo, bila je pa na momente gosta megla.
IN kaj ? jaz lepo počasneje z meglenkami, gledala sem črto , ker se ni videlo ničesar drugega, mimo mene pa divjali avtomobili prehitro za normalne, kaj šele za take razmere.
Jaz bi takim , ki divjajo in povzročijo nesrečo jajca odrezala in jih obesla na drevo, da jih muhe požrejo.
alergična kaj pa pomeni znat vozit po snegu, če samo sneži, se pravi se še ne prijemlje ceste, potem to ni vožnja po snegu, kot ti praviš…najprej si pojme porihtaj…nestrpneži ki grejo prehitevat ali samo ob tem da sneži, ali pa se sneg na cestah že oprijema, pa ne sodijo v promet, ob vsakem sneženju je vidljivost slaba, ne vem,kako lahko prehitevajo ob tem…tudi nas je eden danes prehiteval, ki smo vozili v koloni 50, da je lahko potem pred nami prvi vozil 60..težki frajer…
Imam se za dobro voznico, nimam prometnih nesrec, nimam poskodb avta na parkiriscih, prevozim kaksnih 40.000km na leto po nasih in tujih cestah.
Ko je vidljivost slabsa, cesta mokra, ko so vozne razmere slabse od idealnih, upocasnim in sem previdna. Lahko bi vozila po svojih zmoznostih, ni problema. Ampak jaz imam doma otroke in res si ne zelim, da ostanejo brez mame, kaj sele z mamo hudim invalidom! Mogoce jaz zmorem, ampak kdo drug pa ne in ce jaz ne zmanjsam hitrosti, ne uspem reagirat na bedaka in…
Imam se za dobro voznico, nimam prometnih nesrec, nimam poskodb avta na parkiriscih, prevozim kaksnih 40.000km na leto po nasih in tujih cestah.
Ko je vidljivost slabsa, cesta mokra, ko so vozne razmere slabse od idealnih, upocasnim in sem previdna. Lahko bi vozila po svojih zmoznostih, ni problema. Ampak jaz imam doma otroke in res si ne zelim, da ostanejo brez mame, kaj sele z mamo hudim invalidom! Mogoce jaz zmorem, ampak kdo drug pa ne in ce jaz ne zmanjsam hitrosti, ne uspem reagirat na bedaka in…[/quote]
Redko se s kom tukaj gor tako v popolnosti strinjam. Super napisano.
Ko je vidljivost slabsa, cesta mokra, ko so vozne razmere slabse od idealnih, upocasnim in sem previdna. Lahko bi vozila po svojih zmoznostih, ni problema. Ampak jaz imam doma otroke in res si ne zelim, da ostanejo brez mame, kaj sele z mamo hudim invalidom! Mogoce jaz zmorem, ampak kdo drug pa ne in ce jaz ne zmanjsam hitrosti, ne uspem reagirat na bedaka in…[/quote]
Strela! To je dobro razmišljanje!!!
Tole si zelo dobro napisala, noben ne pomisli na posledice, glavno da je ego nafilan….piz*** vse te kamikaze bi dala za eno leto v Sočo ali pa na Žale delat.
Se podpišem.
ampak, ko nekdo vozi 50, kjer je omejitev 90, recimo danes zjutraj, ko so bile ceste čisto lepe, nikjer nobenega sledu o snegu, potem pa pop… in ga valda prehitiš, takoj ko se pojavi prva možnost za to.
Če mene vprašate, tudi taki povzročajo nesreče in ne mi rečt, da ste lahko čisto strpni in tolerantni do nekoga pred vami, ki cinca kot da se pelje na nedeljski izlet. Take bi jaz obesila za jajca al pa vsaj izločila iz prometa.
Takšni se najdejo tudi na suhi cesti meseca maja. Če lahko, prehitiš, če ne moreš, pač umiriš hormone in voziš za njim 50 na uro. Enako kot za traktorji, bagri, temi smešnimi avteki brez registracije, enako kot za kolesarji, če jih zaradi nasprotnega prometa ne moreš prehiteti takoj, ne da bi jim peljal 3 cm od pedal in tako dalje in tako dalje … Bonton v roke tudi na cesti.