Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Vem zakaj so nesreče

Vem zakaj so nesreče

Včeraj sem se peljala iz Celja v Ljubljano zvečer. Še ni snežilo, bila je pa na momente gosta megla.
IN kaj ? jaz lepo počasneje z meglenkami, gledala sem črto , ker se ni videlo ničesar drugega, mimo mene pa divjali avtomobili prehitro za normalne, kaj šele za take razmere.
Jaz bi takim , ki divjajo in povzročijo nesrečo jajca odrezala in jih obesla na drevo, da jih muhe požrejo.

Čakali bi … obešeni do spomladi, ko pridejo muhe!

mi smo se danes peljali domov, snega je blo že nekje 5 centi na cesti, spodaj ledeno, megla da ne vidiš par metrov pred sabo, pred nami par avtov, vsi peljemo 40, kreten za nami pa nam blinka, ful živčen in nas gre vse prehitevat, katastrofa, ni čudno…

tudi jaz sem alergična na cestne divjake… v snegu ali brez njega… s pohojanjem gasa si itak samo ego pumpajo… in bognedaj znižati hitrost zaradi vremena ooo nee oni pa že ne, so preveč kul

Jaz sem pa alergična na tiste, ki ne znajo vozit po snegu. Niti se še ne oprijemlje na ceste, pa folk že vozi 30, 40….. ni čudno, da pride do nesreč. Tudi zaradi takšnih slabih in neizkušenih voznikov!

alergična kaj pa pomeni znat vozit po snegu, če samo sneži, se pravi se še ne prijemlje ceste, potem to ni vožnja po snegu, kot ti praviš…najprej si pojme porihtaj…nestrpneži ki grejo prehitevat ali samo ob tem da sneži, ali pa se sneg na cestah že oprijema, pa ne sodijo v promet, ob vsakem sneženju je vidljivost slaba, ne vem,kako lahko prehitevajo ob tem…tudi nas je eden danes prehiteval, ki smo vozili v koloni 50, da je lahko potem pred nami prvi vozil 60..težki frajer…

Za take kot si ti, je primeren vlak ali avtobus. Če divjaš po snegu in ledu te to ne naredi dobrega voznika, ampak butastega voznika. Danes sem se peljala po cesti, kjer je omejitev 60 in nihče ni vozil 30 ali 40, ampak so vsi vozili normalno. Ti si pa očitno bolana na živcih.

Imam se za dobro voznico, nimam prometnih nesrec, nimam poskodb avta na parkiriscih, prevozim kaksnih 40.000km na leto po nasih in tujih cestah.
Ko je vidljivost slabsa, cesta mokra, ko so vozne razmere slabse od idealnih, upocasnim in sem previdna. Lahko bi vozila po svojih zmoznostih, ni problema. Ampak jaz imam doma otroke in res si ne zelim, da ostanejo brez mame, kaj sele z mamo hudim invalidom! Mogoce jaz zmorem, ampak kdo drug pa ne in ce jaz ne zmanjsam hitrosti, ne uspem reagirat na bedaka in…

Imam se za dobro voznico, nimam prometnih nesrec, nimam poskodb avta na parkiriscih, prevozim kaksnih 40.000km na leto po nasih in tujih cestah.
Ko je vidljivost slabsa, cesta mokra, ko so vozne razmere slabse od idealnih, upocasnim in sem previdna. Lahko bi vozila po svojih zmoznostih, ni problema. Ampak jaz imam doma otroke in res si ne zelim, da ostanejo brez mame, kaj sele z mamo hudim invalidom! Mogoce jaz zmorem, ampak kdo drug pa ne in ce jaz ne zmanjsam hitrosti, ne uspem reagirat na bedaka in…[/quote]

Redko se s kom tukaj gor tako v popolnosti strinjam. Super napisano.

Ko je vidljivost slabsa, cesta mokra, ko so vozne razmere slabse od idealnih, upocasnim in sem previdna. Lahko bi vozila po svojih zmoznostih, ni problema. Ampak jaz imam doma otroke in res si ne zelim, da ostanejo brez mame, kaj sele z mamo hudim invalidom! Mogoce jaz zmorem, ampak kdo drug pa ne in ce jaz ne zmanjsam hitrosti, ne uspem reagirat na bedaka in…[/quote]
Strela! To je dobro razmišljanje!!!

Nesreče se ne dogajajo zaradi počasnih voznikov. Če bi bili vsi taki, nesreč sploh ne bi bilo.

Dogajajo se zaradi prepotetnih voznikov, ki morajo tapočasnim pokazati, kako se vozi. In potem naredijo sranje.

Predvsem pa naredijo sranje na cesti tisti, ki še do danes nimajo zimske opreme.

Tole si zelo dobro napisala, noben ne pomisli na posledice, glavno da je ego nafilan….piz*** vse te kamikaze bi dala za eno leto v Sočo ali pa na Žale delat.

Se podpišem.

(Otrok vesolja si, nič manj, kot so to drevesa in zvezde. Pravico imaš biti tu. In če to veš ali ne - vse v vesolju poteka natančno tako, kot je prav.)

ampak, ko nekdo vozi 50, kjer je omejitev 90, recimo danes zjutraj, ko so bile ceste čisto lepe, nikjer nobenega sledu o snegu, potem pa pop… in ga valda prehitiš, takoj ko se pojavi prva možnost za to.
Če mene vprašate, tudi taki povzročajo nesreče in ne mi rečt, da ste lahko čisto strpni in tolerantni do nekoga pred vami, ki cinca kot da se pelje na nedeljski izlet. Take bi jaz obesila za jajca al pa vsaj izločila iz prometa.

Moj oce je vedno govoril: ves kaksna budala je tu za volanom, ne ves pa kaksna budala je pa v drugem avtu.
Se drzim tega. Pa danes zjutraj ne bi vozila 50, ampak 90 pa tudi ne, sploh ce bi bilo bolj zgodaj in na ovinkasti cesti, ki je ne poznam dobro.

Takšni se najdejo tudi na suhi cesti meseca maja. Če lahko, prehitiš, če ne moreš, pač umiriš hormone in voziš za njim 50 na uro. Enako kot za traktorji, bagri, temi smešnimi avteki brez registracije, enako kot za kolesarji, če jih zaradi nasprotnega prometa ne moreš prehiteti takoj, ne da bi jim peljal 3 cm od pedal in tako dalje in tako dalje … Bonton v roke tudi na cesti.

v soboto smo peljali za avtom v katerem je tri ali štiri letni otrok stal zadaj med sedeži
takih staršev ne bom nikoli razumela!

mah ja, nekateri pa ne vedo zakaj so meglenke in jih prižgejo tudi če smao sneži in ni megle. pol pa slepijo nasproti vozeče in tiste za njimi vozeče. zakaj meniš da pol nekdo drvi mimo tebe? ker ga slepiš, če uporabljaš meglenke ko ni potrebno.

Jaz sem še boljša voznica od rdeče strele … pred vsakim ovinkom ustavim in grem peš pogledat situacijo za ovinkom.

ce je govora o avtocestah… potem kljub snegu hitrost naj ne bi bila pod 50km/h… razen če so izredne razmere…vendar ob takih razmerah kot so sedaj se lahko normalno pelete 90 ali več.. če imate prave zimske gume seveda…

modre besede.

Lep pozdrav, Iztok http://www.facebook.com/avtoovernet Avto.Over.Net na Facebooku http://twitter.com/#!/avtoovernet Avto.Over.Net na Twitterju http://avto.over.net/ http://iztokfranko.tumblr.com/

New Report

Close