Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika velikost torte

velikost torte

zanima me kako merite količino mase za torto glede na velikost pekača. jaz sem dobila eno ful lepo rožico model pa nimam pojma kolk mase naj naredim???

lp

Pa si že pekla torto v katerem drugem pekaču? Če ja, potem nalij vanj vode, kot imaš ponavadi biskvita, izmeri koliko je vode v ml in potem vlij v nov pekač… potem pa uporabi procentni račun, če šola že ni predaleč 🙂 , da boš izračunala razmerje velikosti pekača in s tem razmerje sestavin.
Uh, verjetno bi se tole dalo tudi enostavneje napisati 🙂

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

ja sem pekla v navadnih okroglih – mislim da je premer 26 cm premera ampak ta moja rozica je bol mala bom poskusla tako kot si mi ti rekla, koliko moram pa računat na naraste???

Biskvit bo verjetno narastel približno enako v kakršnemkoli pekaču. Torej izmeri prostornino tortnega modela tako kot pravi Vladka. Potem prelij vodo v novi pekač – če bo šlo nori pol manj vode količine za biskvit razpolovi.

Hm, res ne vem kako bi se to dalo lažje razložit ;-)) – Vladka ima kar dober smisel za opisovanje zadev ;-))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close