Najdi forum

Velikost monitorja

Sem dala tudi na forum računalništvo, vendar je frekvenca tu večja in rabim hiter odgovor.
Prosim, povejte mi, če je 14″ monitor dovolj velik za igrice za otroka oz. koliko je v cm diagonala? Ker si ne predstavljam, koliko bi to bilo. Gre se pa za barvni monitor.

Hvala za odgovor!

To je zelo majhen monitor, mislim da je 17″ nekje minimum.

14″ MONITOR(to je okoli 35 diagonale) JE PRECEJ MAJHEN, SPLOH če je navaden, torej ne LCD, mislim da bi bil 17″ LCD najbolj primeren. Paziti pa moraš na pravilno oddaljenost otroka od monitorja, da ne gleda preblizu.

lp

lp, orehek

Verjetno imaš stari katodni monitor.
Vrži ga v smeti in kupi novega LCD, če hočeš, da otrok ne bo imel težav z očmi. Pri tistih monitorjih slika po definicij “žmiga”.
Pripravi si ca. 160 € ali več. Na tvojem mestu bi vzela 20″ ali pa več. Če ti je škoda denarja,vzemi vsaj manjšega LCD (od 80€ dalje http://www.bolha.com/oglas2313356)

Kupi raje novega, pri rabljenih LCD monitorjih ne moreš uveljavljati garancije, če je slučajno z njim kaj narobe
Nekaj takega imam jaz in dela brez problemov že nekaj let, pa še drag ni:

lp, orehek

Jaz imam raje manjšega, 16-inčnega, vsekakor pa naj bo spodoben LCD.

Z 14″ monitorjem sem jaz začel svojo “rač. pot” pred nekje 18 leti. Z očmi je sicer še vedno vse v redu. Vseeno pa ti priporočam vsaj 17″ LCD. Cene so dovolj ugodne. Tisti stari ekran pa nesi v trgovino kjer boš kupila novega, saj ti ga morajo vzet v zameno (varovanje okolja ipd.).

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

res rajši kupi dober monitor, tudi če stane malo več. 19″ je že čisto ok in naj bo lcd. tudi cene niso več kaj preveč visoke – nekaj čisto solidnega dobiš že za dobrih 200 eur.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close