Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Veliko jeste?

Veliko jeste?

včasih berem tukaj gor vaše jedilnike, pa se mi zdi da ene res veliko jeste. če bi jaz imela taka kosila, bi bila že kot balon.

Jaz pa res ne razumem, kako nekateri sploh niste navajeni jest normalnega kosila???

Pa kaj sploh jeste, samo malo salamic in malo sirčka???

Pri nas se vsak dan kuha podobno kot nekatere tukaj gori pišete, pa ni nihče kot balon in tudi vsi smo zdravi kot dren – hvala bogu.
Vprašanje pa kaj bi bilo, če bi se tako prehranjevali kot kakšni pišeki.

Pridi k meni. Jaz ne ne kuham čez teden nič. Še čez vikend grem ponavadi k mami na kosilo.
Lahko pa dobiš hrenovko. 🙂

HAhahah, včasih je potrebno vse to hvalisanje z rezervi vzet.

Ne jem veliko. Jem pa večkrat in malo. Zaradi moje bolezni je tudi tako priporočilo in lahko rečem, da je res ok. Počutim se dobro in nisem debela. Suha pa tudi ne;)

Pazim pa predvsem tudi kaj jem. Na mojem jedilniku so bio pridelana živila, veliko sadja in oreščkov. Ne jem pa mesa in mesnih izdelkov. Drugo pa vse po malem.

Lep večer vsem

Acjom, ti si pa sploh extra primer, si pa faca res. Jaz bi bila že na britofu, če bi se tako prehranjevala. Pa tudi tako sem naučena od doma, da zase sama poskrbim in bi se slabo počutila, če bi se morala komu vsiljevat, da bi kaj pojedla. Preprosto povedano, mene bi bilo sram, da kot odrasla ne bi znala poskrbet zase in za svoja otroka.

Tebe bi bilo sram, nje pa ni. In sprejmi jo tako, sama pa poskrbi zase tako kot ti pač ustreza.

Brez skrbi; moji otroci niso lačni.Jaz se najem dopoldan v službi, ne potrebujem hrane popoldan.
Pač ne kuham rada, to priznam, in niti mi ni potrebno.

[. Preprosto povedano, mene bi bilo sram, da kot odrasla ne bi znala poskrbet zase in za svoja otroka.[/quote]
Ta je pa bosa, le kaj ima to veze ali znamo poskrbeti za svoje otroke ali ne. Ali misliš, da ti k vsak dan si po tri ure za štedilnikom pa znaš poskrbeti za njih. Tudi meni kuha tašča, jaz pa se ta čas ukvarjam z otroci. Ali smo zunaj, ali gremo na kakšno prireditev ali delamo za šolo. Meni kuhinja ne predstavlja nek znak ali si dobra mati ali ne. Itak pa se 99% otrok prehranjuje ali v vrtcu ali v šoli tako da halooo

Saj eni pa smo baloni. 🙂

Sicer pa se glede dotične teme navadno čudim, da veliko familjam dejansko uspe. Moji otroci tudi jedo v vrtcu in šoli, ampak ob 15 ali 16 uri, ko pridejo domov so vsi že lačni, do večerje pa ne bi zdržali. Ker, roko na srce, kosila v vrtcih so ob 12ih, v šoli ob 13ih, tako da – jaz jih razumem. Čeprav mi tudi kuha ne paše najbolj, vsaj ne vsak dan, kdaj pa kdaj se je prav fajn potuhniti. 🙂

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Vsak dan skuham kompletno kosilo, vsak dan jemo, družina, skupaj za mizo.
Čez teden bolj preprosto, kaj na žlico, testenine, rižote, juhe….konec tedna tradicionalno obilno kosilo.
Kaj češ, smo pač staromodni,a zdravi:-)

Dober dan Žogica nogica. Že dolgo te ni bilo tukaj.

Mi vsak dan kuhamo, čez teden preproste stvari, je pa res, da eni pišejo full jedilnike od predjedi do sladice kaj vse kuhajo. Ne vem, če je ravno verjeti vsemu kar kdo napiše. Pa še nažiranje ni zdravo. V glavnem jemo, da preživimo in ne živimo zato, da jemo. Čimbolj preproste in sezonske ter avtohtone jedi je potrebno kuhati, pa nam najbolj koristi. Pozimi repo, zelje, fižol… ma tako kot so včasih, ko ni bilo skrinj in paradajza in breskev in jagod in češenj pozimi.

Zadnje dni spet haram tule gor. 🙂 Preveč časa, pač, pa vsega res ne gre izkoristiti konstruktivno. 🙂

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

V Ljubljani – vsi trgovinski centri,vse menze……………okusna, poceni hrana, pa nor bi bil, da doma kuhaš.
1. izbereš si, kar ti paše
2. dobiš takoj (brez dela, kuhanja, pečenja, pomivanja, čiščenja)
3. klapa – opazuješ folk, si na toplem……..srečaš znanca…………
4. cene so take, da niti surovih živil ne kupiš za ta denar – kje je še vsa zajebancija

Evo LUBLANČANI – vse imate pred smrčkom. Da ne govorim od drugih destinacijah (Cankarjev dom, Opera, Drama, Kolosej………….)

kamor se moramo mi, iz vukojebin pripeljati (PARKPLACCCCCCCCC) in tudi odpeljati – se pravi TREZEN.

EN iz Šiške, Most, Rakove jelše, Vižamarjev, Šentvida…………..gre pa lahko peš!! Ja celo mafija iz Zupančičeve jame in Fužin!!

Pa za vse te pritikline , ki so v centru LJ – smo vsi SLO državlajni dajali denar!!!!!!!!!!!
——————————————————————————————————————————-

Jaz se tudi dostikrat čudim. Med tednom baje kuhajo juho takšno in drugačno pa glavno jed pa veliiiiiiiiko solate, za sladico bodo pa buhteljni od včeraj ali bom pa na hitro rolado spekla.

Predvsem se sprašujem, kje so vsi ti ljudje, ki imajo cajt kuhat med tednom, potem pa še vsem tem jedem pri enem obroku. OK, skuhaš eno reč. Ne pa vse to.

Mi med tednom ne kuhamo (kosila), pa nismo na salamah. Vsi trije jemo toplo kosilo v službi/šoli (jaz ponavadi juha+solata ali glavna jed+solata), ob prihodu domov sadje, zvečer pa lahko večerjo (danes recimo brokolijevo juho).

Jaz se tudi dostikrat čudim. Med tednom baje kuhajo juho takšno in drugačno pa glavno jed pa veliiiiiiiiko solate, za sladico bodo pa buhteljni od včeraj ali bom pa na hitro rolado spekla.

Predvsem se sprašujem, kje so vsi ti ljudje, ki imajo cajt kuhat med tednom, potem pa še vsem tem jedem pri enem obroku. OK, skuhaš eno reč. Ne pa vse to.

Mi med tednom ne kuhamo (kosila), pa nismo na salamah. Vsi trije jemo toplo kosilo v službi/šoli (jaz ponavadi juha+solata ali glavna jed+solata), ob prihodu domov sadje, zvečer pa lahko večerjo (danes recimo brokolijevo juho).

Otroci jedo v šoli…
OK, ampak to je ob 13.00.
Do 21.00, 22.00 so pa kaj – lačni ali vsake pol ure grizljajo junk

med tednom kuham vsak dan jaz, ob vikendih oba z možem. običajno je med tednom na jedilniku glavna jed in obvezna solata ali kakšna enolončnica. za vikend pa si radi privoščimo še juho. predjedi in sladic običajno nimamo.

pač vsak po svoje.

Jaz priznam, da res dosti jem. Čez teden hodim na kosilo v gostilno in občasno k mami, tako da jem kar konkretna kosila. Pazim se edino zjutraj, tako da jem večinoma kakšne jogurte, sadje, ker mi tako ustreza.

Imam par kilc preveč, zato bi se rada malo disciplinirala, vendar tako uživam v hrani, da mi je to zelo težko. Poleg tega sem še zelo sladkosneda.

Pocakajte malo,zdaj tiste zenske ki ne kuhajo pa neznajo poskrbeti zasebe in otroke-bedarija..skrb ni samo v kuhanju in zretju,je treba otroke se kaj drugega nauciti,ne samo kdaj ima zajtrk,kosilo in vecerjo.

Jaz med tednim vedno kuham celo kosilo je pa velikokrat tako da neredim juho za dva dni, pa je en dan zraven šmorn al pa palčinke drug dan pa mafini. V službi sem vsak dan od 18h, tako da se da če se hoče. Mož ponavadi še dlje.
Živimo sami na svojem.
Sladico imamo skoraj vsak dan, ker je to nasledenji dan moja malica v službi.
Ko pridem domov do konca spacam kosilo, med tem poslušam otroke kaj se jim je dogajalo, pojemo, otroke stuširat (mož ali jaz) mal crklanja,pravljica in otroci spat. jaz dam cunje prat/ sušit, pripravim za naslednji dan kosilo, pospravim, pod tuš in spat. Spat hodim ob polnoči ali enih,prej mi ne znese.

Med vikendi pa vse bolj lagano :)) Aja pa ob ponedeljkih kuham samo krompir, ker mam (skoraj) vedno kosilo od nedelje.

Mi kuhamo vsak dan. Že res, da obe jesta v šoli, samo do štirih, pol petih popoldan sta spet lačni. Temu popoldanskemu kosilu sledi večerja, kakšno sadje, jogurt, skuta je še za vmes. Kuhamo v glavnem jedi na žlico, rižote, makarovno meso, špagete, špinačo, filano papriko, skratka vse. Ni pa sladic in juh. To je za čez vikend.

Juha in muffini za kosilo? Precej nenavadna kombinacija, a ni?

enim paše tako. Jaz tudi jem fižolovo juho in štrudl, al pa potico zraven. To je d’best.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close