Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Veliki shopping centri so potrata časa in denarja

Veliki shopping centri so potrata časa in denarja

odkar ne smem več prestopit praga teh nakupovalnih centrov, mi ostaja denar.

Odgovor na objavo uporabnika
Neprijavljena, 07.10.2021 ob 18:08

Zartrose izven profila, 07.10.2021 ob 17:15

Jaz že tako ne hodim rada po trgovinah. Pač hrana, stvari za nego in dom, to je nuja. Oblačila ko je potrebno, itak je cunj dovoj če imaš konstantno težo in višino kupuješ pa kvalitetnejše.

Zdele sm sicer bila, je bilo treba mladežu dokupit jesensko zimsko, in me ni bilo tam od 13.09, pa je bilo čisto prazno.

Se pa spomnim ko sem včasih v stari ljubljani po butikcih kupovala, to mi je pa bilo v užitek.. potem so prišle večje trgovine, butikci so se zapirali, mene pa v te šoping centre nikol ni vleklo preveč. Interšpar mi je bil pri roki za hrano, zato sem bila tam dosti. A v teh tednih lahko mirno rečem, da prav nič ne pogrešam in vse dobim v manjših trgovinicah, kjer ni potrebe po pct.

Ja butikci in lokalne majhne trgovine z živili so bile zakon. Potem so prišli veliki šoping centri in smi vsi drli tja. Ta male trgovinice so se zapirale. Zdaj so šoping centri v zatonu, ponudba v njih se slabša. Zdaj se že dogaja da je v celem centru par trgovin z oblačili  in obutvijo( večinoma s poceni robo slabše kvalitete), ostalo pa druge trgovine z nepotrebno kramo. Število kupcev se manjša, ponudba pa se slabša, kar pomeni da bodo kmalu mesta duhov.

takole:

http://www.youtube.com/watch?v=3sPQcSBMVFc

http://www.youtube.com/watch?v=2SaDdHrv1SA

http://www.youtube.com/watch?v=5RxmBudCdlA

Europark maribor, ze prej, zadnja leta, sem sla ene 5x na leto, no zdaj od uvedbe pct me ne vidijo, pa ne pogresam cisto nic..

Zarad mene ga zaprejo.

trend gre v to smer, 07.10.2021 ob 18:26

Ze pred korono je sel trend v to smer, da se kupuje preko spleta, zdaj pa sploh.

Meni je vsec tisti v Domzalah, ko imajo vse trgovine vhod iz ulice, no, s parkinga v bistvu. Sem iz Ljubljane, p ce kj rabim, se njprej tja zapeljem.

Aha, Arkadia – Špar, Muller, ipd. Zadostuje za brez PCTja.

En podoben je tudi v Kranju, tak s posameznimi vhodi…

In spet še ena tema, kjer noben ne hodi v šoping centre. To je možno samo na med over 😀 Šoping centri pa nabito polni, v BTC gužva stalno. Dajte nehat nabijat.

Odkar je PCT mi je od prejšnjega meseca ostalo 690 EUR. V lokale ne hodim več jest, na kavice in prav tako ne morem v trgovske centre kar pomeni manj trošenja. Pod črto sem ugotovil, da imam vse kar potrebujem. V trgovini hitreje kupim kot prek spleta. Če pa bi se kaj pojavilo kar res potrebujem se bom potrudil in nabavil preko spleta.

nikdar nisem marala nakupovat, ce pa ze (ko je bilo nujno), pa sem vedno kupovala kvalitetno. Tako sem imela relativno malo oblacil, a ta lepa in so dolgo zdrzala.

Zato me je bilo groza ob vedno hitrejsem sirjenju prodajaln krame, od Kik, Primarka, New Yorkerja … in vedno tezje je najt kaj kvalitetnega in vsaj priblizno casu primernega (pa spet za razumen denar).

Zdaj je pa pravi uzitek it v trgovino, ko je ljudi zelo malo :). Grem pa se vedno, ko je nuja. Ta teden cist druga izkusnja kot v casu “norije”.

Nisem ljubiteljica šopingiranja. Centri imajo prednost parkinga in enotne temperature. Butičnih nikoli nisem marala, večina je premajhnih, s čudnimi vonji in kabinami, kjer se komaj obrneš. Grem ko res moram. Zadnja leta večino nakupov opravim po spletu.

Malo pogrešam, ker je vse pri roki na enem mestu (lekarna, drogerija, trafika, živilska trgovina), a ni hudega. Itak ne maram nakupovanja, le kar je nujno, enkrat na mesec ali redkeje.

come to mamma, 07.10.2021 ob 19:32

Aha, Arkadia – Špar, Muller, ipd. Zadostuje za brez PCTja.

En podoben je tudi v Kranju, tak s posameznimi vhodi…

Ja ja sam za posamezne vhode tudi rabiš pct za posamezne trgovine. Lahko greš brez v mullerja in merkatrja pa lekarno. Obi, mana,  takko, interssport,knigarna in tedi pa ne….

Sicer pa v bistvu ne pogrešam centrov in vseh teh štacun že prej nisem pogosto hodila in imam vsega dovolj, problem znajo bit otroci 🙁 naš srednji ima ene same zimske čevlje ( še ti so od nečaka), tavečja ima 2 zimske pajkice in 3 malo debeljše trenerke, tamala pa ma ene zimske čevlje od bratca, ki jih bo vrjetno zelo hitro prerastla … Otroci rastejo nenormalno hitro in zna bit problem če brez pctja ne morš normalno  v trgovino je pa kriza in ja čevlje za 7 in 3 letnico je težko kupt preko spleta ker morjo probat….

Meni sicer PCT ni problem, se pa strinjam s tabo, avtorica. Veliki šoping centri so res velika potrata časa. Porabiš ga veliko, da prideš čez vse police, pa do trgovine, od trgovine, ne moreš samo po malenkost… Jaz grem najraje v manjše, samostojne trgovine.

Dober primer je Primark CP- če bi imeli odprt zunanji vhod, bi dejansko še kdaj šla, zdaj pa čez cel CP pa ne bom hodila zato, da kupim ene pajkice. V HM tudi ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close