Veliki shopping centri so potrata časa in denarja
Ne morem v city park ker nimam ptc.
Se pa ne pritožujem, no sprva sem se. Dojela sem, da so manjši centri oz. Tisti na foro vrstnih trgovin in ostale manjše trgovinice neverjetno bolj priročne, pridajalci so bolj prijazni in dejansko manj zapravim, ker me ne obkroža “višek” trgovin. Imam pa vse.
Nevem no, a vi pogrešate te centre? Jaz najprej sem, sedaj me ne spravite nazaj. Pa toliko enga časa gre da prideš tja kamor si namenjen, parkingi, gužva. Uf, ne hvala.
Jz tega že od leta 1675 ne maram. Če se je šlo v šoping, sem jz pojedu persen, pa dva para smo šli oz dve familiji. Psihično sem se prpravu, da bo šel dan v nič.
Moški smo 6h visel na pici in pivi v Kratochwillu, ženske so se pa pasle.
Čim mn teh smeti. Raj grem v lokalno trgovinico in dam 2eur več, k da zgublam cajt po velecentrih. Ura tud košta, sam noben tko ne gleda. Sm raj doma, pa modre oči (otroke) 6prekladam, k da sm v trgovini.
Uf, so bili casi, ko sem bila v City Parku kuhana in pecena, se danes se cudim, da mi niso dali zlati kljuc od vhodnih vrat, toliko casa sem tam prezivela ?♀️?♀️
In se na sreco tega prenazrla!
Zdaj, to je ze skoraj 15 let, ko moram v soping, ker vcasih je le treba tudi kaj kupit, imam take psihocne priprave, kot da grem pod giljotino!
To, da ne morem v trgovske centre, me cisto nic ne gane. Ce bom kaj rabila, bom guglala, nasla soletno trgovino in kupila, ce bo pa res kriza, bom pa naredila tisti test, se psihicno pripravila in sla v soping.
V našem lokalnem šoping centru je samo še pofl (poceni kitajska) roba, izbire niti za najstnike ni. Tako da že leta ne hodim. Kar se tiče City parka – pred kakšnih 15 leti sem kar dosti hodila, zdaj mi ne potegne. Grem enkrat na 2 leti. Podobno Emporium. Od naših šoping centrov grem edino par krat letno v Planet tuš.
Pred korono smo dostikrat nakupovali v tujini, zdaj naročam od njihovih spletnih trgovin. Všeč so mi tudi kakšne male butične trgovinice. Samo tam zapravim še bistveno več.
Kaham, 06.10.2021 ob 18:05
Ne morem v city park ker nimam ptc.
Se pa ne pritožujem, no sprva sem se. Dojela sem, da so manjši centri oz. Tisti na foro vrstnih trgovin in ostale manjše trgovinice neverjetno bolj priročne, pridajalci so bolj prijazni in dejansko manj zapravim, ker me ne obkroža “višek” trgovin. Imam pa vse.
Nevem no, a vi pogrešate te centre? Jaz najprej sem, sedaj me ne spravite nazaj. Pa toliko enga časa gre da prideš tja kamor si namenjen, parkingi, gužva. Uf, ne hvala.
Ko bo narod dojel, da ne potrebuje vsega tega, pa da lahko komunicira tudi brez FB in brez telefončkov in da ne obstaja samo google, ampak tudi knjige in “vprašaj soseda, prijatelja, ženo..”, bomo pametnejši in bolj povezani med sabo. Nekomu bo to zelo v nos šlo.
ze prej nisem, 07.10.2021 ob 13:56
Uf, so bili casi, ko sem bila v City Parku kuhana in pecena, se danes se cudim, da mi niso dali zlati kljuc od vhodnih vrat, toliko casa sem tam prezivela ?♀️?♀️
In se na sreco tega prenazrla!
Zdaj, to je ze skoraj 15 let, ko moram v soping, ker vcasih je le treba tudi kaj kupit, imam take psihocne priprave, kot da grem pod giljotino!
To, da ne morem v trgovske centre, me cisto nic ne gane. Ce bom kaj rabila, bom guglala, nasla soletno trgovino in kupila, ce bo pa res kriza, bom pa naredila tisti test, se psihicno pripravila in sla v soping.
Evo, še ena taka – pred 20imi leti; pa že prej, ko sem delala in živela v tujini; npr. 25 let nazaj na Portugalskem , pa ko so odpirali nakupovane centre in verige prehrambenih marketov – ko je bilo tam vse odprto do 24. ure Za nas otroke socializma, omejitev Milke plannc in Anteja Markovića je bila to čista znanstvena fantastika, tuj svet 🙂 Oh, kako sem takrat uživala.
No, tudi pri nas, ko je prišel prvi InterSpar, da ni bilo treba več čez mejo v AUT hodit 🙂
Ampak: dandanes izpeto, me sloh ne privlači več hoditi v te nakupovalne centre, nikakor. Muka mi je – kaj čem kavo pit vc zaprtem, centru, BZTV… Si jo skuham na prenossni mašinci ala Handpresso lahko celo v avtu na 9V vtikač, pravi espresso, vonj kave po potniški kabini avta -je čista eorotika, ko čakaš kje v vrsti, koloni ene 10 minut, pa se zrelaksiraš. ALi pa kje v naravi, na dekci, s košaro za piknik..
Nakupovanje hrane je postalo nujno zlo; ker tudi z leti limitiraš kaj daješ vase – ker je vse preveč vsga na voljo; se vračaš nazaj k naravi, plodovom narave. Gobe, kostanj, morski sadeži – mmmm hobotnica, jadranski ligenj – direkt iz vode potegnjeno na jadrnico, na kateri uživaš 14 dni -to je lajfm ne pašopingiranje po nakupovalnih centrih.
Dve pretekli leti se je odlično izkazalo za nas nekatere tapametne in racionalne, da sploh ne rabiš kupovat nekih fensi šmekci stvari , obutve, oblačil po par 100 ali tisoč EUR, ker jih niti ni bilo prilike nikamor za nosit – ne družabnih prireditev, ne koncertov v Cankarju , darmi , filharmoniji, ali pa na DUnaju koneckoncev… Ker nismo smeli hoditi. Se tega preprosto odvadiš, ti ni več pomembnop – ker si že tako bil omejevan s temi korona ukrepi, potem bi pa naj še šopingiral in pil kavo v zaprtem prostoru… Nope, ne hvala! Svoboda gibanja, bivanja, dihanja – sproščanje na morju, plutje z jadrnico – kavica skjuhana na njej, pa morski plodovi na “gradelo” ….. To je življenje, ne pa šopingiranje po nakupovalnih centrih.
bera320, 07.10.2021 ob 14:27
je prazno veliko bolj ane. Se jim res pozna.
Dejstvo, da bo nekaj časa prazno, ni najhujše, ampak to, da bodo ljudje s časoma spoznali, da ne potrebujejo vse te krame in pohajkovanja po trgovinah za kratkočasenje. To je postalo že samoumevno in normalno, pa ni.
Jaz sem pol meščan pol iz podeželja. Poznam obe strani. Kmečko in mestno življenje in vam povem, da edino ljudje na podeželju manj nakupujejo te krame (zato ker nimajo dostopa). V velikih mestih ne vidim upada, vsako leto je tega le več.
Edina razlika je, da je sedaj shopping center na vsake 500m, zato so ljudje bolj razporejeni. Zlati časi BTC, ko je bil en in edini so mimo.
Ljudje so pa vedno bolj odvisni od potrošništva kot kadarkoli prej. Predvsem od online prodaje, pa fast fooda zadnje čase. Kje si imel v LJ toliko ponudbe fast food pred 15 leti kot danes? Danes si vsak drugi naročuje hrano iz raznoraznih Woltov, Gloovotov in podobnih marketinških nategov, namesto da bi si skuhali doma nekaj zdravega.
Toliko kot imamo danes krame, je ni bilo nikoli prej. Ampak saj to je normalno, če hočemo konstantno zviševati BDP, moramo več kupovati in več smeti narediti…
Sem mislil, da sem edini, ki ne kupujem več v teh shopping centrih. Raje si zvrtam luknjo v koleno, kot da moram v BTC.
Oblačila kupujem v tujini, ker se mi zdi, da imajo za zahodni trg boljšo kvaliteto, pa tudi določenih firm se sploh ne da kupiti pri nas, recimo Phillip Plain.
So mi pa všeč food courti – sploh v Aleji mi je top za hitro nekaj skočit pojest.
fghijk, 07.10.2021 ob 14:52
Meni so ti veliki centri postali morbidni. Malo ljudi, pa še ti vsi zamaskirani. Odvratno, moreče, morbidno.
ja, zamaskirani – ko da smo vsi sami kriminalci noter prišli, zamaskirani krast, ne pa nakupovat 🙂
Nobene volje, užitka ni tako kupovat. Samo tiste oči ljudi izza mask vidiš. Grozljivo.
Jih ne pogrešam, 07.10.2021 ob 14:47
Dejstvo, da bo nekaj časa prazno, ni najhujše, ampak to, da bodo ljudje s časoma spoznali, da ne potrebujejo vse te krame in pohajkovanja po trgovinah za kratkočasenje. To je postalo že samoumevno in normalno, pa ni.
jaz se nikoli nisem hodila kratkočasiti notri in tudi zapravljati ne, ker roko na srce nikoli nimam toliko denarja,da bi ga lahko iz kratkega časa tako zapravljala po štacunah – pa ni važno ali v šoping centrih ali tudi zunaj – pa tudi glede denarja sem odgovorna… je že res,da kdaj kje je kakšna trgovina samo tam in če nekaj potrebujem potem kupim – in v tem primeru bi jih zdaj pogrešila… ampak se zorganiziramo že nekako, sicer pa ja mladine, ki je poprej veliko šopingirala za cote, ni, pa tudi ostalih ne, takšnih, ki so se hodili sprehajati notri… prav jim naj bo, kaj pa podpirajo to tiranijo.
če bi se družno uprli, tega ne bi bilo, ljudje pač raje spet ven gredo – zunaj ni te tiranije za štacune
Nikoli nisem zapravljala časa v teh centrih. Nisem take sorte, da bi hodila po trgovinah in si ogledovala in pomerjala obleke, ne da bi vedela, kaj točno iščem.
Moji nakupi so velikokrat impulzivni, največkrat ko grem npr. v Mercator in grem do špecerije mimo izložb trgovin v centru… če mi kaj pade v oči, grem in kupim, sicer pa raje najdem na spletu in šele potem zavijem v točno določeno trgovino in hitro kupim točno določeno zadevo.
Jaz že tako ne hodim rada po trgovinah. Pač hrana, stvari za nego in dom, to je nuja. Oblačila ko je potrebno, itak je cunj dovoj če imaš konstantno težo in višino kupuješ pa kvalitetnejše.
Zdele sm sicer bila, je bilo treba mladežu dokupit jesensko zimsko, in me ni bilo tam od 13.09, pa je bilo čisto prazno.
Se pa spomnim ko sem včasih v stari ljubljani po butikcih kupovala, to mi je pa bilo v užitek.. potem so prišle večje trgovine, butikci so se zapirali, mene pa v te šoping centre nikol ni vleklo preveč. Interšpar mi je bil pri roki za hrano, zato sem bila tam dosti. A v teh tednih lahko mirno rečem, da prav nič ne pogrešam in vse dobim v manjših trgovinicah, kjer ni potrebe po pct.
Zartrose izven profila, 07.10.2021 ob 17:15
Jaz že tako ne hodim rada po trgovinah. Pač hrana, stvari za nego in dom, to je nuja. Oblačila ko je potrebno, itak je cunj dovoj če imaš konstantno težo in višino kupuješ pa kvalitetnejše.
Zdele sm sicer bila, je bilo treba mladežu dokupit jesensko zimsko, in me ni bilo tam od 13.09, pa je bilo čisto prazno.
Se pa spomnim ko sem včasih v stari ljubljani po butikcih kupovala, to mi je pa bilo v užitek.. potem so prišle večje trgovine, butikci so se zapirali, mene pa v te šoping centre nikol ni vleklo preveč. Interšpar mi je bil pri roki za hrano, zato sem bila tam dosti. A v teh tednih lahko mirno rečem, da prav nič ne pogrešam in vse dobim v manjših trgovinicah, kjer ni potrebe po pct.
Ja butikci in lokalne majhne trgovine z živili so bile zakon. Potem so prišli veliki šoping centri in smi vsi drli tja. Ta male trgovinice so se zapirale. Zdaj so šoping centri v zatonu, ponudba v njih se slabša. Zdaj se že dogaja da je v celem centru par trgovin z oblačili in obutvijo( večinoma s poceni robo slabše kvalitete), ostalo pa druge trgovine z nepotrebno kramo. Število kupcev se manjša, ponudba pa se slabša, kar pomeni da bodo kmalu mesta duhov.
Neprijavljena, 07.10.2021 ob 18:08
Ja butikci in lokalne majhne trgovine z živili so bile zakon. Potem so prišli veliki šoping centri in smi vsi drli tja. Ta male trgovinice so se zapirale. Zdaj so šoping centri v zatonu, ponudba v njih se slabša. Zdaj se že dogaja da je v celem centru par trgovin z oblačili in obutvijo( večinoma s poceni robo slabše kvalitete), ostalo pa druge trgovine z nepotrebno kramo. Število kupcev se manjša, ponudba pa se slabša, kar pomeni da bodo kmalu mesta duhov.
Ze pred korono je sel trend v to smer, da se kupuje preko spleta, zdaj pa sploh.
Meni je vsec tisti v Domzalah, ko imajo vse trgovine vhod iz ulice, no, s parkinga v bistvu. Sem iz Ljubljane, p ce kj rabim, se njprej tja zapeljem.
Forum je zaprt za komentiranje.