Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Velike razlike v cenah

Velike razlike v cenah

Preko interneta si ogledujem hotele v Portorožu, pa sem odkrila, da obstajajo med ponudniki Booking.com, dhr.com in Otel.com resnično velike cenovne razlike. Med imenovanimi je Booking.com najdražji. Ali mogoče kdo ve, zakaj? Zaradi možnosti brezplačne odjave rezervacije? Preko njih sem si lani že uredila dopust in je bilo vse v najlepšem redu, a zakaj ne bi plačala manj, če to ni maček v žaklju? Kakšne so vaše izkušnje z dhr.com in Otel.com?

Lep pozdrav

Sem malo poklikala otel.com, je treba plačat ob rezervaciji, kot vidim.
Seveda je logično, da postavi nekdo nižjo ceno, če dobi denar vnaprej. Enkrat sem izbrala eno drugo spletno stran (že pozabila katero), z vnaprejšnjim plačilom, pa sem plačala za 3 dni samo ceno 2 dni, za krasen hotel.
Sicer pa večinoma vse rezervacije opravim na bookingu, cene se mi zdijo vedno ugodne tudi v primerjavi z drugimi ponudniki. Seveda izberem booking tudi zato, ker ima možnost brezplačne odjave, ker dostikrat za kakšne izlete rezerviram sobo tudi nekaj mesecev vnaprej in mi ni, da bi toliko vnaprej plačevala.

Booking ima dobre cene za dolocene destinacije, posebej za evropska mesta kjer je velika konkurenca.
Booking je samo sistem , na katerem se hoteli oglasujejo in sam Booking nima vpliva na pogoje in cene hotela.
Seveda, zahtevajo od hotela, da jim da najnizje cene, vendar hotel se sam odloci komu bo dal najboljse cene, saj tudi booking za hotele ki so na 1 strani hoce do 40% provizije za rezervacijo.
Anyway, kar se placila tice…hotel se sam odloci ce hoce placilo takoj ali ko pride gost v hotel. Ni res, da se preko bookinga hotel placa po prihodu. Kretitna kartica gre direktno hotelitju , ki jo lahko bremeni kadar hoce in svetujem vam, da si pogledate(preberete) pogoje rezervacije za vsak hotel posebej!
Pisem in lastnih izkusenj, imam hotel na Bookingu (ne v Portorozu…)ker imam malo sob hocem, ne dajem moznosti brezplacne odjave in bremenim kartico circa 1 teden pred prihodom gostov. To vse lepp pise na voucherju ki ga gost dobi od Bookinga, vedra ko pridejo na recepcijo jih 90% ne ve, da so ze placali….

@tenizia

Ne vem, kako sistem laufa, kako se dogovarjajo glede can en podobno, ampak moje uporabniške izkušnje (kar precej jih je že bilo), so naslednje:

– glede cen se je že zgodilo, da je bila cena na bookingu nižja od tiste, ki jo je ponujal hotel direktno
– tudi se je že zgodilo, da hotel ni imel več prostih sob, na bookingu je pa še bila možna rezervacija
– kar se plačila tiče: čisto v vseh hotelih, kjer sem imela rezervacijo preko bookinga, sem plačala ob odhodu, niti ne nujno s kartico, ki sem jo navedla ob rezervaciji, včasih tudi z gotovino.
Če ti za svoj hotel ne daješ možnosti stornacije in bremeniš kartico že pred prihodom gosta, to ne pomeni, da tudi drugi hoteli to počnejo.

Se pa strinjam, da je treba pred rezervacijo dobro preveriti pogoje (možnost stornacije, kakšna je soba, ali cena vključuje zajtrk, možnost parkiranja, če je potrebno …). Jaz hotela, ki mi ne nudi možnosti stornacije vsaj 2 dno pred prihodom, ali pa takega, ki bi hotel plačilo pred mojim prihodom, niti slučajno ne bi rezervirala. Ker je ogromno drugih hotelov z boljšimi pogoji.

Pa saj si lahko podledas na booking koliko je hotelov, ki imajo na bookingu dooceno ceno(nizjo)za direktno rezervacijo s placilom takoj, alo pa s palcilom v hotelu.
Booking ni agencija, kor npe Expedia, je samo portal za oglasevanje. So pa zelo tecni kar se tice cen, saj seveda hocejo imet najboljse cene.
To pa je cisto od hotelirja odvisno…ce vidim da prodajas dobro preko njih ti je seveda v interesu dat na booking dobre cene, drugace jih prodas agenciji, ki ti jih direktno zakupi, pa ti ni treba cakat da ti vsak gost posebej rezervira ali pa je ogromno drugih portalov.
Booking funkcionira dobro prevsem za ev. mesta in dolocene destinacije kjer je velika konkurenca. Je pa veliko zelo dobrih hotelov, ki zaradi oderuskih provizij, nocejo niti slisat za sodelovanje z Bokingom. Pa dobre cene imajo, samo najti jih je treba…
Tako da se splaca malo po googlat…

Priporočam previdnost pri tistih rezervacijah, kjer se plača v naprej, četudi gre sicer za brezplačno odpoved rezervacije. Pri booking.com se vse plača po datumu nastanitve, razen če gre za rezervacijo brez možnosti odpovedi. Tu imam same dobre izkušnje!
Slaba izkušnja z rezervacijo pri GALAHOTELS – rezervacija je imela opcijo “brez stroška odpovedi”, za znesek nastanitve pa je bila takoj bremenjena kartica. Ker je potovanje odpadlo, sem preklicala rezervacijo, denarja pa po mesecu in pol še nisem uspela dobiti nazaj, kljub zelo obsežni korespondenci. Da bi sami od sebe vrnili, niti slučajno; potem so se izvijali, da njihova banka še ni sprovedla, ob naslednjem poizvedovanju pa sem dobila odgovor, da je bilo plačilo izvedeno, a ne vem na kateri račun – na mojega zagotovo ne. NIKOLI VEČ NE REZERVIRAM PRI GALAHOTELS, pa naj imajo še tako ugodne cene.

zanime me če veste kako je s stornacijo rezervacije ker sem plačal nek delež rezervacije v pravilih hotela pa piše brezplačna odpoved pa me zanima kdaj ti vrnejo denar

hvala lepa in lep pozdrav

Bošjan, preberi en post pred tvojim…
Načeloma bi moralo pisat v pogojih poslovanja, kako je s stornacijo, vračilom denarja. Kot sem zgoraj prebrala, očitno ne gre povsod vse prav gladko.

AIEnčica, saj če pogledaš naše agencije tudi vidiš kako imajo različne cene za isti hotel. Jaz potujem v Egypt in če recimo pogledam ceno za isti hotel pri Relaxu, Palmi in Vardu vidim kake so razlike pa mi tudi ni jasno zakaj…tako da mislim da je to povsod isto…

Nevem če poznate vendar jaz zadnje čase prisegam le še na http://www.trivago.si. Primerja vse glavne rezervacijske portale in tako v sekundi vidiš kateri ponudnik ima najcenejšo ceno za želen hotel.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close