Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis velika začetnica v tabelah

velika začetnica v tabelah

Recimo, da imamo tabelo z dvema stolpcema,

v prvem imamo celice z besedami (vsebino posameznih celic zaradi preglednosti ločujem s podpičjem): udeleženci; pripomočki; namen igre,

v drugem pa tem odgovajajoče celice z vsebino: sodelavci razvojnega oddelka in vodstvo; žoga, list papirja, svinčniki; spoznavati nove sodelavce in poglobiti pripadnost podjetju.

Katere besede v tabeli se pišejo z veliko začetnico?

Hvala za pomoč.

MOje mnenje je, da nič.

Z veliko se pišejo samo osebna lastna imena in zemljepisna (razen ….)

druga je vse z malo.

Z veliko bi se pisale npr, tudi povedi znotraj tabele (vsako ločilo na začetku stavka / povedi zahteva veliko začetnico)

Tabela je tako kot alineje ali neke ključne točke.

V katerikoli uredništvih sem delala, s(m)o vedno imeli podobno politiko glede velike začetnice v tabelah:

naslovna vrstica stolpcev: z veliko
naslovna vrstica vrstic: z veliko
preostale celice v tabeli – brez naslovne vrstice stolpcev in brez začetne vrstice vrstic: z malo

Samo kaj, če so v tabeli cnotraj ene celice alineje s stavki? Sploh pa kaj takrat, ko je to (takšne celice) samo v prvem stolpcu, v drugem pa samo dejanja v pasivu (ki bi jih seveda, kot je napisala tudi Nataša, pisala z malo)?

Če so v nekaterih celicah stavki, se to seveda piše z veliko začetnico in tudi z ločilom. Ločila se pogosto opuščajo, če seveda ni stavkov. Če pa se pojavijo stavki, jaz to rada poenotim tako, da v vseh celicah pišem z veliko začetnico in dodam končno ločilo, običajno piko.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

New Report

Close