velika družina
Smo družina s tremi mulci. Do sedaj smo se vozili s Fiatom Doblom JTD letnik 2003. Zadovoljni še pa še. Aprila pričakujemo številko 4 na zadnji klopi torej sledi menjava kočije. Znesek sem omejil na cca 3.5 MIO SIT izbor pa na Renault Grand Espace ali Toyota Previa, jasno oboje letnik med 2000 in 2002. Zaradi selitve pričakujem letno cca 25000 km zato navijam za dizla. Ostali enoprostorci ne pridejo v poštev, ker je pri sedmih sedežih v prtljažniku prostora le za kopaktno marelo.
Kakšni so vaši nasveti, mnenja, občutki v smislu zanesljivosti, poceni vožnje in vzdrževanja?
Aja, avto bo moral delat vsaj še 8 let.
10x in lep pozdrav,
Jaz bi se na vašem mestu odločil za običajni kombi (renault trafic, opel vivaro, vw transporter, fiat ducato ali kaj podobnega). V enoprostorcih se čez osem let otroci ne bodo več dobro počutili, saj so zadnji sedeži zelo neudobni (so prenizki), medtem ko so pri kombijih višji, tudi dostop do njih je precej bolj preprost. In, seveda: v kombiju je prostora za prtljago veliko veliko več, cene pa niso toliko višje, če sploh, glede na to, da so enoprostorci bolj ali manj šminke. Pri nakupu rabljenega je treba paziti le to, da ga niso uničili v kakšni firmi. Poglejte malo, kaj se dobi, po mojem boste bolj zadovoljni!