Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice velika družina prvič na bolj oddaljene počitnice

velika družina prvič na bolj oddaljene počitnice

Sem tudi sama preverila vpise laurusnobilisa ali karkoli je že. Vpisuješ komentarje zlasti za obalo lepe njihove. Nekdo zgoraj je menda pravilno spoznal, da očitno drugje še sploh nisi bil. Pa nič zato, saj je še čas.

Na forumu “Koliko za dopust” je mislim da prav optimum pohvalno opisal kako lahko izbereš počitnice za družino.

Ajde32, Tunizija je za družino dobra izbira, Turčija po moje še malo boljša.

Ajde32 napiši prosim vtise ob povratku. Me prav zanima ali boš še izbrala “tujino” ali pa se boš odločila za povratek na Hrvaško.

Lara

Hvala. Res sem se “zatipkal” in se pri laurus nepremišljeno in predvsem prehitro spustil daleč pod moj nivo. Opravičilo.

Ajde32.
Za dodatno informacijo. Kontaktiral sem z družino, ki je bila v hotelu Djerba sun club trikrat zapored, pokazali so mi slike l. 2008, letos jeseni gredo ponovno – četrtič. Torej, ne skrbi. Prepustite se pričakovanjem.

Se vidimo v “veliki druščini”.

Optimum

ajde 32,

tebi se edino oproscam za polemiko pod tvojo temo in zelim tebi in tvojim lep dopust.

Se pa ne bom nikoli pustil zaliti raznim napihnjencem, ki nastopajo iz ocitnega prepricanja, da so tisti, ki grejo na dopust na morje na Hrvasko neka manjvredna ali mentalno zaostala druzbena skupina. Tem velja moj zapis: vanitas vanitatum ( saj tako ne razumejo, za kaj gre, ampak vseeno).

Obenem ze obstajajo tudi se bolj “fancy” ticice , ki na tem forumu pisarijo, kako je treba na morje vsaj v Kalifornijo ali Brazilijo, da je kaj vredno. Potem ne bo dovolj Turcija, Tunizija, Egipt itd itd…

Najbrz taki “fancy afnaci” niti o Sloveniji in njenih destinacij nimajo res pojma. Jaz pa ne zamenjam kake dobre dobre kolesarske ture po Sloveniji za kake vectisocevrske agencijske aranzmaje v tujini, pa ce mi jih senkajo. In tudi ne zamenjam hrvaske Dalmacije in ne pustim, da me kdo pri tem zali. Ker mi je tam super, lepo in poceni.

Pa BTW, tistim, ki trdijo, da nic sveta nisem videl, sporocilo, da sem ze kot otrok letal z avioni preko oceana.

In za konec se zivljenjska zelja najbolj navdusenega svetovljanskega popotnika med Slovenci- Zvoneta Seruge: on si za cas, ko bo sel v penzijo, ne zeli nikakrsnih vihranj po svetu in eksoticnih lokacij, ampak samo blazeni mir v zidanci pod Gorjanci. Saj vem, da ga moji zoprniki tule ne razumejo, ampak vseeno…

laurusnobilis, odleti drugam, ne potrebujem tvojega prepričevanja nas o nekem tvojem nivoju, prepričan sem, da je velika večina vseh že večkrat obiskala Hrvaško in če so zdaj odkrili še nekaj drugega in če jim je to še celo bolj všeč, kaj ti ni jasno ?
Hvala mnenjem nekaterih višje, na podlagi le teh sem se tudi sam pozanimal in odkril, da je to tudi za nas, in, ko sem primerjal nekaj približno podobnega na Hrvaškem, odločitev je jasna !
Se vidimo…

ej,berem vaša mnenja in si ne morem pomagat,da ne napišem nekaj vrstiv v bran Djerbi;vseh ne vem ve koliko let smo letovali na hrvaškem in nikoli ni obstajala nobena druga varianta;vse dokler nismo prvič leta 2005 leteli na Djerbo,kar pomeni da sem v mojih……letih prvič letela z letalom,tujina je bila nekaj,kar nisem mogla niti sanjat;saj res da ni vse v denarju;tudi res da je dalmacija bolj prijazna do Slovencev,tudi mene prepoznajo od leta do naslednjega-nekateri domačini,pa vendar;na Djerbi je življenje drugačno,ljudje so bolj odprti,prijazni,po potrebi ti tudi pred odprtjem kafiča postrežejo s kavo,vsi se potrudijo pozdraviti slovensko,vsak vrtnar okrog hotela te cl dan pozravlja in se ti smeji-tega na žalost na Hrvaškem nisem doživela-pa mislim, da sem tam letovala vsaj
25 krat-poleti,da ne štejem še prvomajskih v Umagu.
Tako da,sej verjamem da so dobri ljudje,vendar jih bo očitno vse manj.

če kdo želi slike,naj pošlje naslov

Evo, za moj zakljucek se primerjalni podatki o zadovoljstvu gostov (z ocenami 1,0 – 6,0) iz Holidaycheck.de.

Najbrz nekateri veste, da gre za precej zaupanja vredno ocenjevanje hotelov (s stevilkami, a tudi z razlagami posameznih elementov ocenjevanja) s strani gostov, ne glede na drzavo porekla le teh. Tam, kjer je teh ocen recimo vec deset ali celo preko sto, je toliko zanesljiveje, da ne gre za slucajnost ali pretirano subjektivnost, pristranost ocenjevanja.

Za hec sem sel preverit ocene gostov za hotele v Djerbi, ki jih omenjate. Nasel sem le povprecni oceni za Hotel Djerba Sun 4,6 in za El Mouradi Djerba Menzel 3,9.

Za primerjavo, hotel Carolina na Rabu ( glede zvezdic priblizno na istem- torej 3-4), kamor gremo mi verjetno letos, ima pa povprecje 5,0.

Ne trdim, da sta oceni za omenjena tunizijska hotela slabi, posebej prva ne. A blestita tudi ravno ne in marsikak neluksuzen hotel na Hrvaskem gre precej visje.

laurusnobilis , nas Carolina v juliju cca. 2500€ (brez prevoza), (PolPenzion !), Djerba Sun manj kot 1900€ (All Inclusive !!!)… no comment…

Hm, ne vem, kako si racunal(a) glede Caroline; do 10.07. je tam teden PP za odraslo osebo 289 EUR. In ce imas 2 otroka, enega pod 3 leta in enega nad 3 je to 289+289+145+0. To je malo > 700 za en teden, oz. 1400 za 14 dni.

laurusnobilis

Izračunaj če imaš dva otroka 15 in 12…

laurus.. pa še kar naprej nabija in nabija… MIMO.

Pa če si pozabil, je tema tu ..DOPUST KJE DRUGJE KOT NA HRVAŠKEM, ti pa še vedno nabijaš po svoje. Zgoraj te je nekdo lepo okrcnil z imenom…

Jaz pa te, za zabavo ostalim forumašem, preimenujem v lauruscroatis. In na to tvoje ime se bomo smejali vsi, pa čeprav “ne razumemo” latinsko (le ti se nenehno hvališ, pametuješ, ter vsiljuješ svoje prepričanje). Zabavali se bomo vsi, ki želimo z info ostalim pomagati IN NE trdoglavo prepričevati. HA HA

Hrvaška je ob primerjanju enakih izhodišč, ponudbe – predraga pa pika !!!

Sedaj si zavestno izzvan in kar “trga” te, kako boš odgovoril.

Daj, čakam..se bomo ostali še malo zabavali.

HAHA

Nisem jaz pod to temo zacel s primerjavami s hrvaskimi destinacijami in dajanjem slednjih v nic. Ce bi bilo tako kot ti in drugi trdite, ne bi skoraj nihce od Slovencev vec hodil na hrvasko obalo, jih pa nad 80% od tistih, ki grejo na morje… ( vsem preostalim 20% povsem privoscim njihove izbire, da ne bo pomote).

Sploh si pa ociten zafrkant in neotesanec, ne bi se cudil, ce menjas nicke in je vec prispevkov tu tvojih. S tabo res ne bom nadaljeval, brez skrbi…

laurusnobilis , vsaka čast za tvojo primerjavo, cene v predsezoni, evo izračun za cene še vedno ne v glavni sezoni (podobno kot zgornje primerjave za Djerbo), 365+365+292+183+56+4 = 2470 +riziko odpovedi +prevoz= … in to za slabšo sobo od dveh možnih !

Zanimivo, je recimo da so ocene mnogih hotelov na holidaycheck na Hrvaškem zelo visoke. Postavlja se vprašanje ali so ocene lažirane, ali pa je standard hrvaških hotelov res višji, kot drugje. Morda pa je Hrvaško morje lepše, kulinarika boljša, vasice in ambient bolj pristen, kot recimo kamelji iztrebki vsepovsod po plažah in kopanje v bazenih. Razsvetlite me. Sam recimo letos ne dopustujem na hrvaškem, ampak v Grčiji, ampak to je že druga tema.

Ja popolnoma prav imaš. Na Hrvaškem pa res težko najdeš kamelje iztrepke..precej lažje pa vse ostale. In tudi to je lahko del doživetja, kajne?

O, še nekdo, ki uporablja isti nick, kot jaz. (****)

Za ta denar lahko greš tudi kam, kjer kaj vidiš. Pa da se zaradi navala Slovencev ne počutiš, kot da si ostal doma…

BTW, a so že zamenjali tepih v Vincciju?

Morda se bo kdo, ki ni novinec, spomnil, zakaj to sprašujem. Se pa bojim, da teh več ni… Morda srakoper?

Evo, jaz sem prišla iz Djerbe in sem bla v hotelu Djerba sun club all inclusive.

Meni je blo super! Animatorji so face, za jest maš skoraj vse, za pit maš brezalkoholne pijače, kavice, čaje + njihove alkoholne (pivo, boukha pa še neko žganje). To ti kao zmešajo v koktejl.

Plaža je pa oddaljeno odvisno v keri del te dajo. Mi2 sma bla skoraj čisto na vrhu, pa sma imela do plaže kakih 300-400 m. 5 min počasne hoje. Ni blo neke panike (vsaj meni ne pa sem precej lena)

Jaz nisem videla niti ene meduze in tudi vodička nam je rekla, da jih je do takrat bilo zelo malo. Pride popoldan malo trave in alg z valovi, vendar to zjutraj naslednji dan počistijo.

Upam, da sem kaj pomagala. Če vas še kaj zanima kar vprašajte.. Jaz bi šla še kar nazaj za kaka 2 tedna

Ker vidim, da so informacije res iz prve roke…
Kako velike so sobe – mi bomo namreč vsi v eni sobi 2 odrasla, 2 pomožna ležišča in otroška posteljica.Mal me skrbi, da bo gužva. A imajo vse sobe balkon? Kakšna je obala za bos hodit, predvsem za otroke. Kaj pa hrana: jaz sem namreč celiakaš (alergija na gluten), pa me zanima, če imajo kaj z rižem, krompirjem…al je bolj vse v omakicah.
Kdaj točno si pa bila?

ajde32, to je izkušnja kopirana iz Siol foruma, nekje začetek avgusta 2007. Zdelo se mi je primerno za to debato.
Če še vedno niste odločeni lahko dodam, da je po mojih večletnih izkušnjah v Tuniziji najboljši termin nekje od druge polovice junija pa do še del julija, pa septembra… z zanesljivostjo pa lahko trdim, da niso razlike le med hoteli, temveč tudi med posameznimi termini istega hotela kar se tiče gužve, čistoče, cen…. preverjeno smo to občutili lani…zato je vse relativno, v celoti pa nam nikoli še ni bili žal, le tista 2 tedna (!) sta vedno prehitro minila, o le enem tednu pa se sploh ne pogovarjamo ! S tistimi, ki jim je po njihovem že en teden preveč smo že večkrat debatirali o vsem tem, in vedno znova jim razložimo, da se za mnoge začenjajo vsake poćitnice nekako počasi, pri mnogih z občutkom začetnega “dolgčasa” in, ko se človek začenja končno privajati in uživati pride čas za odhod, tako da nikoli ne izvejo, da je tisti drugi teden zares tisto ! … lep dan…

Ajde32 dobro si izbrala, verjemi.Ali mi lahko samo sporočiš koliko časa je trajala poizvedba za tretjega malčka? (kolega, ki gre tudi z nami v ta hotel ima željo s seboj vzeti nečakinjo).

LP

Mi gremo tudi v ta hotel preko Intelekte od 4-19.7.09.(2+2)
Super, bo kar zabavno, iz kje ste?

Ajde32 dobro si izbrala, verjemi.Ali mi lahko samo sporočiš koliko časa je trajala poizvedba za tretjega malčka? (kolega, ki gre tudi z nami v ta hotel ima željo s seboj vzeti nečakinjo).

LP[/quote]

Pomota,od 5-19.o7. Sem tako vesel da bi šel kar en dan prej.. haha

Mislim, da ene dva dni.

Z Dolenjske. Pa vi?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close