Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice velika družina prvič na bolj oddaljene počitnice

velika družina prvič na bolj oddaljene počitnice

Pozdravljeni!

Smo petčlanska družina (otroci 3, 7, 8 let). Letos bo prvič mogoče, da si privoščimo tedenski oddih kje drugje kot na Hrvaškem. Smo pa glede potovanj popolnoma neizkušeni. Dajte, prosim, svetujte nam malo. Aja, pa družinski proračun je tudi rahlo omejen:-)), pa morje hočemo:-)). Šli bi med prvomajskimi za en teden. Vem, da je do takrat še daleč, pa vseeno, če se komu da, naj nam kaj priporoči.

Z prvi maj morje v sredozemju ni ravno najbolj toplo in primerno za kopanje. Če se želite kopati, potem bo najbolje poiskati kaj v Egiptu.

Lahko pa počakate še en mesec ( na konec šole) in se odpravite na Djerbo. Cenovno je kar ugodno, pa tudi za otroke se veliko dogaja.

Tudi jaz vam priporočam Djerbo, kjer smo letovali lansko leto v hotelu Aladin Jerba.Bili smo z tremi otroki(15,12 in tri leta)bilo je enkratno

Hvala!
Ker ste ravno tako petčlanska družina… koliko pa vas je prišel dopust (z letalom vred) in za koliko časa?

…poglejte katalog Intelekte, hotel Djerba Sun (njihov klub), lani obnovljen, še nimajo papirjev za trženje ene zvezdice več zato letos zelo ugodno… otroci pavšal (dobrih 200€ v glavni sezoni ne glede za koliko tednov (do 16 let))…in to All Inclusive !… mi že vplačali… pa ne hodite le za en teden, vam bo žal !!!… za koliko denarja pa, ne vem kaj vam pomeni npr. za vas cca. 2000-2100€ (2 tedna v npr. juliju)…

Nas je prišlo 2300E ampak sta imeli starejši dve punci svojo sobo, ker niso dovolili da nas je pet v sobi.Ne vem pa kako bo pri vas, ker so vaši otroci mlajši bo pa ceneje kajti naša starejša se računa za odraslo osebo pa še ena soba več pa ti na koncu nanese.Lp

Sem pozabila napisati bili smo en teden

Tako, pa smo rezervirali. Mislim, da smo dobili kar ugodno varianto, seveda pa lahko pokomentirate. Torej, odločili smo se za Djerba Sun, 14 dni, družinska soba (tri pomožna ležišča torej – mal bo gužva, pa saj smo se navajeni stiskat), Al, vse skupaj (z letališkimi pristojbinami, z rizikom odpovedi…vse – 2495 evrov. Kaj pa vem, saj se sliši kar precej, samo, če gledam, da smo skoraj že plačali rezervacijo za apartma za 14 dni na Lošinju za ceno 1500 evrov (pa je to samo apartma), pa tole niti ni tako drago. Pa še malo drugače bo. Kaj pravite? No, opogumite me malo, da bo vse v redu, lepo in da bomo oh in sploh zadovoljni:-)))))

Aja, pa ne bomo šli med prvomajskimi, ampak prvih 14 dni v juliju.

Zelo dobra izbira. Poglej si slike neposredne iz hotela.Mi smo trije, tam bomo v istem terminu. Se vidimo.

[www.jerbasunclub.com]

LP

(PS – preko katere agencije pa greste, intelekta namreč v katalogu nima 2+3 sobe)

Gremo z Intelekto. Res v katalogu nimajo te ponudbe, so pa naredili povpraševanje direktno v hotel in ker bo najmlajša takrat šele 3 leta in par mesecev, so naredili izjemo in nam dodali še otroško posteljico poleg dveh dodatnih ležišč. Je pa cena zanjo potem čisto po določitvi hotelirja.
No, me veseli, da misliš, da je naša odločitev dobra. Mogoče se pa res še vidimo. Aja, zdaj grem pa vaše slikce pogledat.

Aha, te sem pa že vidla. Sem mislila, da ste vi že bili tam, pa da so to vaše slike. No, vsekakor ne zgleda slabo.

ajde32, 2495€ ?… nas je prišlo kompletno vse cca. 1850€ (2+2)(julij)… od kod ta razlika pri še enem otroku, ali mogoče nimajo vsi pavšala ali …? Če vam ni odveč odgovora, ker imamo še interesente s tremi otroki…drugače pa ste lahko prepričani, da bo super, mi že večkrat tako na celini kot Djerbi in brez slabih izkušenj (driska, hrana …)… Lp

Re: First minute-Djerba
Napisal: optimum
Datum: 17.01.2009 13:50

Pozdravljeni

Ima intes popolnoma prav. First minute ponavadi ponudi možnost večjega izbiranja destinacij in tudi otroke celo do 15-16 let se da na počitnice peljati brezplačno, oziroma samo za manjši pavšal. Pavšal se za otroka plača enkrat in to ne oziraje se na trajanje bivanja. Obvezno priporočam zavarovanje rizika odpovedi, saj je do odhoda lahko tudi pol leta.
Last minute pa imajo ponavadi enotno ceno na potnika, neoziraje se na starost (lahko plačate tri polne last minut cene za dva odrasla in otroka yx let)

Letos, za poletni dopust, že četrto leto zapored potujemo v Tunizijo. Dvakrat smo na Djerbi (Abir) letovali preko Intelekte, enkrat na celini preko Kompasa (Fourati). Vedno brez težav in z first minut ponudbo. Kako smo zbirali ponudbo pa si lahko preberete pod mojim vzdevkom ne teh temah “Koliko za dopust” in Hotel Fourati”.

Do sedaj smo se odločali za 14 dnevno POLP ponudbo. Letos v jan09, pa smo se s še dvema družinama (dopust v juliju) odločali med Hrvaško in tujino, pa nam je po preračunu slabšega hotela z ALL ponudbo na hrvaškem napram ponudbi v tujini (ponovno) postalo slabo. Na hrvaškem je za štiričlansko družino (14 dni) ALL, BREZ PREVOZA in ostalih potovalnih stroškov znesla cena malo pod 4300 € (Bretanide), v hotelu (Issa) pa za POLP norih 3200 €. Sredozemlje za pol tega denarja nudi mnogo, mnogo več.

Na koncu nisem kaj veliko premišljeval in smo se odločili za tujino, kljub temu da smo bolj navajeni POLP smo tokrat izbrali (za probo) ALL hotel na Djerbi. Zadevo smo po first minute ponudbi tudi že rezervirali in se vsi skupaj se že veselimo.

Hotel trenutno še tržijo kot 3*+, vendar že izpolnjuje vse pogoje za 4*+. Ima ALL ponudbo in po podatkih gosta – enega visokih nivojev ponudbe na Djerbi, kar bodo tržili šele v prihodnji sezoni.

Če imate pred očmi (julij) tistih 4000€ in več ALL na hrvaškem za 2+2, na kar je potrebno dodati še rizike, zavarovanja, gorivo, morebiten trajekt, cestnine.. pa še kaj, dovolite da na kratko napišem kaj pa zajema cena v tem hotelu (podobno Turčija, celinska Tunizija..).

Družina 2+2; 14 dni, JULIJA, dva otroka do 16 let, ALL, zavarovanje rizika, takse, letalo, zdravstveno zavarovanje, parkirišče na Brniku, hotel »4*+« (hrvaška 3*).. po first minute vse skupaj nekaj nad 1900 €.
Družina 2+1 pa za iste pogoje kot so zgoraj, samo da lahko bivajo 21 dni prav tako 1904 € oziroma 1560 € 14 dni.

Vse je po first minute izboru, otroci na pavšalih. Vse tri družine smo z dohodki nekje na, ali pod slovenskim povprečjem. Prosim naj to ne zveni kot hvalisanje, ker to ni. Je samo opis možnosti, kako se da najti dopust za (sicer verjetno kakor za koga) »sprejemljivo ceno«.

In že kar nekaj časa nam ni do tega, da bi hodili »varčevat« na hrvaško. Premalo ljudi se zaveda kaj pri sosedih vse preplačajo oziroma kaj sploh plačajo.

Seveda, pa vsi ki najdete zadoščenje in računico kje drugje, imate hišice in ugodne APP, vaša prednost, boniteta, odločitev. Vsak ima svoje razloge in spoštujem vsako tehtno odločitev posameznika. Tudi sestavek tukaj je, poudarjam, samo moje mnenje, oziroma izkušnje in predstavitev videnja »druge plati«. Ne vsiljujem jo nikomur le pomagati želim tistim ki to informacijo pač žele. Tisti, ki pa zagovarjate drugačne poglede in na tem forumu vztrajno prepričuje ljudi kako lepa in poceni je Hrvaška – te pa prosim da se vzdržite agresivnih komentarjev. Čisto OK, če ste vi zadovoljni – sem jaz še bolj.

Oprosti Šari , malo sem se preveč razpisal. First minute za družino DA – priporočam na osnovi izkušenj, če ste pa še sami ali v paru se pa tudi last minute da najti še ugodneje.

Djerba bolj mirna, družinska zadeva. Nam osebno bolj všeč kakor celina – pač stvar pričakovanja.

Upam, da sem s temi in povezanimi informaciji komu pomagal – pri kakršnikoli odločitvi že.

LP

Ja, vem, razlika med dvema in tremi otroki je res velika (pa žal to ni samo na DJERBI, o slovenskih hotelih raje ne govorim, ker kar pikice dobim). Ampak je ta varianta še vedno najbolj ugodna od vseh drugih hotelov. Ponudili so nam še dve ločeni sobi, kar pa za nas ne pride v poštev, ker niti ta velika dva nista še dovolj stara, da bi v hotelu spala v svojih sobah, torej je bila to edina varianta. In ja, dva imata pavšal, mislim, da 207 evrov, za tretjega pa ceno določi hotelir (kakor se mu pač zdi, je rekla agentka). Če zdaj tako z vami primerjam, bi rekla, da bo dopust naše triletnice stal nekaj več kot 600 evrov. V bisvu cena odraslega. Pa kaj čmo. No, če bi vzeli dve sobi, bi nas prišlo le dobrih sto evrov več, ampak, saj pravim, to še ni za nas.

optimum analiza,

prav nasprotno je res, od tega, kar ti zapises. Na forumih, kot je ta ( in mnogo drugih, tudi politicnih) je mnogo takih, ki ljudem tezite, zakaj se vedno hodijo na hrvasko obalo. Ti pa pises, kot da bi tule mnogi tezili ces, pojdite na Hrvasko, povsod drugod je slabse…Vsi smo svobodni in vecinoma odrasli ljudje in vsak bo zase vedel, kaj mu ustreza, prav?

Meni je recimo zadnje, kar me zanima med pocitnicami, da bi bil skozi vezan na velik betonski hotelski kompleks z bazeni in da bi se na All Inclusive po cele dneve ob polezavanju prenajedal in prenapijal. To imam lahko tudi v kaksnih Cateskih toplicah ( ki jih sicer ne obiskujem) in mi ob tem ni treba letati v Afriko na julijskih 40 st. Celzija brez vsake naravne sence ( in se v zacetku julija, ko je sonce hudicevo mocno in za kozo nevarno). In kaj je ta Djerba? Menda mesto hotelov, brez kulture, brez spomenikov, brez posebnih naravnih lepot. Menda se vecina, ki gre tja na morje, ne kopa v morju. In se ne sprehaja izven hotelskega kompleksa. Kakor komu pase, ampak jaz sem ob taki izbiri raje doma.

V informacijo glede visine nasega stroska na hrvaskem Jadranu, da letos s 4 clansko druzino ( otroka 2 in 4 leta) za en teden s PP hotel 3-4 zvezdice v zacetku julija na Rabu, sredi gozdicka borovcev z naravno senco do obale, zelo cistim morjem ( in veliko naravnih in kulturno-zgodovinskih atrakcij na dosegu 10 minut) racunam na strosek okoli 800 EUR. (Lanski september smo pa recimo imeli odlicen apartman > 100 kvadratov na izvrstni lumbardski korculanski lokaciji za 50 EUR dnevno, na prelepem Peljescu poznam pa se cenejse).

Pa precenite vsi skupaj, ce je to res tako strahovito predrago in preplacano. Sicer se pa dobro mejte, kjerkoli vam pase.

laurusnobilis, očitno še nikoli tam dol, če vam paše Hrvaška, zakaj ne, toda 800€ tedensko (le 7 dni) je pa res “ugodno”.
Tudi mi ne potrebujemo AI, vendar je letos odkrita priložnost za le to in to za isto ceno kot lani PP, zakaj pa ne.
Mi smo letovali v Tuniziji že 4x (na Hrvaškem še precej večkrat), in naj povem, da ne hodimo tja, da bi poležavali pred bazenom, temveč smo vedno na plaži, kjer nikoli zaradi sistema senčnikov ni gužve, morje je zelo toplo, vsi, ki so bili tam prvič so bili navdušeni nad vsem tem…
Vročina je tam nekaj drugega kot pri nas, seveda pa je razlika npr. junija in še del julija v primerjavi z nekaj kasnejšim terminom…
In Djerba ni mesto temveč otok ! Hoteli so pa kjer so (ne vzhodni strani otoka) podobno razporejeni kot marsikje drugje…
Spomeniki, kultura ter ostale znamenitosti, odkod ti, da jih ni… puščava, kamnita ter peščena, način bivanja prvotnih prebivalcev, to in še veliko več se da videti preko raznih izletov, pa verjetno še nisi slišal za Hanibala in Kartagino…
Tudi sami smo preživeli že tedne v apartmajih, kampih, hoteli pa ponujajo še nekaj dodatnega…animacija (otrokom ni dolgčas), športne aktivnosti, animacija zvečer itd.itd.

…in za konec vzemite v roke katalog, izračunajte si ceno hotela že zg. omenjenega, nato pa po podobnem postopku še podobnega na Hrvaškem in čudite se…

Lp

Hrvaška, Tinizija, Italija – če si najdeš svoj košček je to to.

OPTIMUM 222, OPTIMUM ANALIZA pa prosim, da kljub dobrim namenom ne uporablja izpeljanje mojega vzdevka in kopije ostalih forumov. Kot sem omenil v članku za first minute bodo to mnogi razumeli kot prepričevanje kam naj grejo – RECIMO LAURUSDEBILIS.
LAURUS..preberi si ponovno, od očitno mojega znanca prekopirano analizo, pa ti bo namen jasen.

LP

optimum

No, kdor je že kdaj pokukal tudi še kam drugam kot na Hrvaško, ve (brez kakšnih posebno dolgih ekspertiz, kot zgoraj navedeno), da se da marsikje imeti cenejši in bolj zanimiv dopust, kot pri naših južnih sosedih. In, laurusnobilis, nima samo Hrvaška lepega morja in naravnih lepot (kaj dosti več od tega pa itak ne), pa tudi drugod po svetu ni samo betonska džungla hotelskih kompleksov (kot si predstavljam Djerbo, pa določene kraje po Egiptu, Grčiji, Turčiji…). Naj pač hodi vsak na dopust, kamor se mu zdi, ampak tole poveličevanje hrvaškega morja in borovcev in silnih znamenitosti (?) je pa malo mimo.
Kar se pa mene tiče, čimveč naj vas gre na Hrvaško, bo drugod po evropskih cestah malenkost manj gneče.

sbon,

bom pa jaz najbrz le imel pravico ( ustavna svoboda govora velja v tej drzavi, zaenkrat) malo pohvalit zadeve – konkretno kvaliteto pocitnikovanja na hrvaski obali, ki jih drugi v nic mecejo, a ne? In to v normalno spodobnem izrazoslovju za razliko od”optimuma”, ki si mirno privosci z osebnim zmerjastvom razkazovati ocitni primitivizem.

Po evropskih cestah se ne bo pretirano poznalo to, da (vecinski) del Slovencev hodi kot doslej na hrvasko obalo. Slovencev je namrec manj kot 1% od vseh Evropejcev. Upam pa, da bomo scasoma hodili tja samo tisti, ki nam je tam lepo, ki uzivamo in nimamo razloga, da se ne bi dobro razumeli z domacini. Ne pa oni, ki tja grejo, doli sitnarijo in se zmrdujejo ( po moznosti se unicujejo kake kulturne spomenike, kot smo pred letom videli na you.tube iz blizine Korcule) in doma natolcujejo, kako je bilo zanic in drago. Ne da bi mislil, da bo poleti zato potem mnogo manj gnece v Dalmaciji, mi bo pa brez takih rojakov doli lepsi obcutek biti Slovenec.

laurusnobilis, kje za boga v vrsticah Optimuma vidiš primitivizem in zmerjaštvo, vzemi nekaj za pomiritev, nato pa preberi svoj članek in oceni kdo izraža večjo nestrpnost, primitivizem… Se pa opravičujem, ker nekateri odkrijemo še kaj boljšega od Hrvaške, ki pa vseeno mogoče še kdaj pride na vrsto, trenutno pač ne. Lp

Bravo anti, tvoje besede dokazujejo neizmerno visok IQ; med drugim to, da nekdo uporablja poimenovanje debil z velikimi crkami zate ni nobeno zmerjastvo in primitivizem, ne?

Skoda nadaljnih besed, vi si kar mislite, kako ste nekaj boljsega, ker ste “odkrili nekaj boljsega, kot je Hrvaska”. Vanitas vanitatum!

Bejžta stran, to je moja tema in tle se ne bosta zmerjala. Šccc. Pa saj se ne gre za to, kaj je boljše/slabše. Je le drugače. Za nas vsekakor bo to drugačen dopust kot smo ga navajeni. Ali bo pa ta boljši ali slabši pa sedaj težko rečem. Bom povedala, ko se vrnemo nazaj. Pa še takrat bo to držalo samo za NAS, pa še to najbrž ne za vse člane družine v enaki meri.Tako, da dajta mir in uživajta vsak v svoji izbiri.

Ko bodo ljudje šli letovat izven Hrvaške bodo morda uvideli da obstajajo tudi “gostoljubnejše civilizacije” (odvisno od pričakovanj). Zaenkrat pa mi je všeč od nekoga prekopirana optimumova primerjava, podkrepljena z dejstvi in tudi lepo je napisal da je to izkušnja in mnenje ki ga le posreduje ne vsiljuje nikomur. Sem bral že njegove izkušnje iz Fouratija in so popolnoma realne in podrobne, plasirane z željo po delitvi izkušnje.

Laurusnobilis: V tem nesporazumu si ti tisti, ki je s prvim komentarjem osnovnošolsko padel na lepo integrirano mino optimuma, nato pa še sbona in ostale prepričuješ da ima le ti prav. Vsak, ki si najde svoj košček sonca -kjerkoli in je zadovoljen – je dosegel svoj cilj.

Ajde32, Izbrali ste odličen hotel in TO JE TO. Bili tam lansko leto in samo 40 som ni bilo obnovljenih. Ostalo in ponudba je dopustu primerna. Vidim da gresta z optimimom tja v istem terminu, uživajte.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close