Najdi forum

vejica

Začetno poročilo, ki ga je pripravil izbrani izvajalec IN, katerega vsebina je bila predstavljena na avtomobilskem srečanju, ki je bilo 5. 1. 2002 v Ljubljani, vam pošiljamo na vpogled z željo, da poročilo pregledate in nam morebitne pripombe sporočite.

Ali je za in vejica ali je ni???????
Jaz sem bila prepričana da je ni, je pa to baje podredni stavek,……

Hvala za pomoč!

Ni.

A sigurno, ker mi je tista ki trdi da je,dala celo znanstveno fantastiko napisano in se zaradi te smotane vejice prerekava. Jaz pač menim da je ni, on je pa 100% da je!!!

Kaj ko bi napisali:
Na vpogled vam pošiljamo začetno poročilo, ki ga je pripravil izbrani izvajalec, njegova vsebina pa je bila predstavljena na avtomobilskem srečanju 5. 1. 2002 v Ljubljani. Prosimo vas, da poročilo pregledate in nam sporočite morebitne spremembe.

Ja, jaz vsekakor nebi tako oblikovala stavka, ampak nisem jaz tega sestavila, sem pa zadolžena za pregled pogodb in dopisov, tako da moram popraviti vse kar se mi zdi da ni o.k. Poleg tega imamo pa same hude stranke in moram resnično paziti.

Za IN v tem primeru vejice prav gotovo ni, morda pa jo lahko daš pred IN, nisem čisto prepričan. Tisti, ki te prepričuje obratno, pa lahko poveš, da v primeru več veznikov na kupu stoji vejica samo pred prvim (pa še to ne vedno).

Primer: Vedel sem, DA KO bom prišel domov, bo mama huda.

Filip, najlepša hvala.
ella

No, potem vejice v tem primeru ni.

ni vejice.

lp

Hvala vsem.

ella 🙂

New Report

Close