Veja
To je sladica, ki jo delajo v Švici in jo nam dela velikokrat naša mami :
Rabimo 1 lisnato testo, ki ga razvaljamo v okrogel pekač(tudi rob), naredimo nekaj lukenj z vilico, da se testo ne dvigne, na testo položimo najprej grobo narezane orehe ali lešnike ali mandelje…nato sadje, najboljše so slive, jabolka in marelice. (sadje položimo s hrbtom na dol, slive razpolovimo tako, da se še polovici držita skupaj, jabolka zrežemo na osmine, marelice razpolovimo, navadno naredimo sladico le z ene vrste sadja, lahko tudi iz zmrznjenega sadja)- položimo pa tako v kroge, lep vzorec.Po sadju potresemo nekoliko cimeta.
V posodi ločimo 2-3 jajca, stepemo sneg, k rumenjakom dodamo 1 kislo smetano, nekoliko sladkorja (po želji manj ali več) in en vanilijev puding, zmešamo skupaj, dodamo sneg, potem to maso previdno prelijemo ob sadju na več koncih, da se dobro razlije. Pečemo cca. 40 minut 175 C. Serviramo toplo, dobra je tudi stepena smetana, lahko pa jemo tudi hladno. (boljše topla). Taka sladica pri nas ne dočaka jutra. (sadje naj bo obrnjeno z kožico, hrbtom na dol, gor je obrnjena notranjost)
Testo je lisnato to pomeni tist zmrznjen, ki ni za zavitke ampak za ‘šamrole’ ali rogljičke, kupiš ga lahko v vsaki trgovini v zmrzovalniku, skupaj sta 2 ploščici ena je dovolj(drugo pustiš v zmrzovalniku za drugič). To razvaljaš tako, da imaš tudi robe obložene z testom, potem popikaš, daš orehe in sadje in preliješ s maso, ne nalagaš eno plast na drugo (testo, fila, testo). Preliv narediš tako, da v tekoče sestavine, zmešaš en puding (prašek in ne kuhanega)- to privede, da se tekočina med peko zgosti.
Če imaš še vprašanje…..se javi…..LP
Forum je zaprt za komentiranje.