vegeterijanstvo da/ne
takšne stvari se ne sprašuje na forumu, ker nikoli ne veš kdo ti odgovarja,ne moreš kar zaupat neznancem,saj gree vendar za majceno bitjece, ki pri tem nima besede.
Pogovorita se z pediatrom.
Moje znanje o prehrani pa je kar veliko (ne moreš mi pa zaupat)…dejstvo je, da aminokisline živalskega izvora otrok skoraj nujno potrebiuje zaradi vitamina B12…tega namreč ni v rastlinski hrani…..dejstvo pa je tudi, da otroček in tudi odrtasla oseba tega vitamina potrebuje zelo, zelo malo….zato je tudi mesa dovolj renično zelo malo…pa tudi ni nujno, da je kakšno svinjino in govedino, čisto v redu so tudi ribe pa piščanec,mleko,jajček……za primer ti povem, da odrasla oseba potrebuje samo 100 gr. mesa na teden in nič več, kar pomeni, da ga otrok ne potrebuje več kot 20-30 gr…..ampak da boš bolj mirna se pogovori z zdravnikom….
če ga dojiš in mu daš še kakšno jajce na teden, sploh ne potrebuje mesa…..važno je da zaužije vitamin B12 in železo…..
Jaz in moj mož imava zelo rada zelenjavne jedi, čeprav nisva vegija, meso pa nama zapaše samo včasih, morda enkrat na dva do tri mesece, ker enostavno nimava potrebe po njem.
Kar se pa tiče hčerke, sem jo na meso navajala od osmega meseca dalje, pa je vse izbljuvala. Tudi ko je bila v vrtcu, so ji morali meso izločati, ker drugače niti ostalega ni pojedla. Celo osemletko je prebila brez enega samega grižljajčka. Pravi, da ji je vse meso negravžno za videti, še bolj pa za jesti. Zato sem ji kuhala stročnice, in sem z grozo ugotovila, da ne mara niti tega, čeprav se trudim kuhati zelo pestro. Moram poudariti, da je zelo izbirčna in najraje je krompir, makarone in riž, od mlečnih izdelkov pa samo skuto in jogurt in malo mleka. Po poravici povem, da se kar čudim, saj je lepo, čvrsto raščena in nikoli bolna. Samo ne vem, koliko časa bo tako.
Sicer pa nasvet vsem: če vam paše, jejte vse, samo pazite pri količini: raje manj, kot preveč.
Forum je zaprt za komentiranje.