Vegetarijanstvo – izpadanje las
ja beljakovine.men se je meso zagablo in ga nism jedla 2 leti..jedla sm pa nadomestke sojo feta sir pa to ampak so mi zaceli lasje izpadat in sm sla na pregled in je blo to to…cudno a ne kljub baje zdravi prehrani..seved pa je mozno da ti pac tako izpadejo baje na vsakih 7 let se zamena..probaj z tabletami nutrival,no zacela sm meso spet jesti vendar ne pretirano,,vendar mi lasje ue izpadajo celo leto tako da nevem..pa jih imam se vedno kar veliko na glav 😛 cudno res,nevem od kje jih je toliko ker vedno ko se umijem jih je ogromno v banji
Jaz sem vegetarijanka že 6 let, pa mi nič ne izpadajo, imam ful goste in dolge. Pa ne jem skoraj nič soje in teh nadomestkov. Verjetno bo kje drugje problem, vsekakor ti pa ni potrebno zato začeti jest mesa :), hvala bogu! Mogoče bi se morala posvetovati s strokovnjakom na tem področju, samo pazi, da ti ne bo prodajal kake antivegetarijanske propagande.
Sem cisto iz firbca pogledala na to stran in bom samo to pripomnila, da se pri vegeterjancih zna zgoditi, da jim manjka vit. B 12 -ki je v mesu. Ima pa ga ena alga… Pomemben je za tvorbo rdecih krvnick 🙂 Mogoce tudi to vpliva na situacijo.
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.