Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika vegetarijanski golaž

vegetarijanski golaž

Dost mam tega pobijanja…..a ma katera recept za dober vegatarijanski golaž? Sem že iskala na kulinariki, pa ne najdem. Hvala in LP

BRAVO ZATE!!!!!!!!!!
Tudi midva ne jeva več mesa in nama nič ne manjka.

Hm, tega recepta pa nimam, ampak bi pa tudi jaz poskusila ga skuhat, če bo katera pripela preizkušen recept.

Sojin golaž

Sestavine:
50 g sojinega mesa (v kockah)
1 žlička vegete
2 dl vode
1 manjša čebula
100 g paradižnikove kašice (lahko tudi tista, ki je že pripravljena za pico)
začimbe (sol, čili, poper, rdeča paprika)

Postopek:
2 dl vode zavremo, dodamo ji vegeto in sojino meso. Vremo 5 minut. Odstavimo in pustimo stati nekaj minut. Nato odcedimo. Vodo shranimo!

Čebulo prepražimo. Dodamo sojino meso in na hitro prepražimo. Dodamo še paradižnikovo kašico. Zalijemo s tekočino, ki nam je ostala pri sojinem mesu. Po okusu začinimo in kuhamo 15 minut. Po potrebi dodamo vodo.

---------------------------------------- Novi štajerski pregovor: Kjer je dim, tam je tudi radar

Ne razumem vas. Golaž se skuha z mesom, brez mesa pač pa ni golaža, takšna enolončnica pa se imenuje zelenjavna.

Jaz sem včasih kuhala golaž, kjer sem namesto mesa uporabila različne vrste gob, ostalo pa vse isto kot pri golažu.

Večkrat naredim sojin golaž. Tudi včeraj. Tako kot gospod in je prav dober. Ker ga je včeraj malo ostalo, sem dodala malo graha in prepražene kocke tofuja in bo omaka za makarone.

Gospodovemu receptu lahko dodam samo to, da po želji zraven daš še grah… mmmm (vsaj meni).
V bistvu golaž narediš isto kot z mesom.

meni elo dober je fižolov golaž, pa polenta zraven. Jaz popražim veliko čebulo na malo olivnega olja. Dodam na drobno zrezano papriko in paradižnik ter malo popražim. Potem dodam fižol in malo zalijem. Ko je fižol kuhan malo pretlačim, dodam sol, poper in svež sesekljan peteršilj. namesto fižola lahko uporabiš sojo, čičetiko ali lečo.
Poleg tega poleti, ko je sveža rdeča paprika (podolgovata), delam golaž iz čebule, veliko paprike, paradižnika in bučk. Kuham enako kot fižolov golaž.
Zelo dober mi je golaž iz stročjega fižola. Na malo olja popražim česen in dodam na koščke narezan stročji fižol. Malo zalijem in na koncu dodam žličko kisle smetane.
Skratka, možnosti je veliko, le malo domišlije uporabi. Pa dober tek.

Živi in pusti živeti

Ja seveda je vegetrjanski golaž, enolončnica je čisto drugačna. Noter daš tudi nadomestek za meso-sojo. Meni je tudi grah zelo dober zraven.

tale fižolov golaž je zelo okusen, vendar je potrebno uporabiti predhodno kuhan fižol. Recept je tudi v Kuharici sestre Vendeline.

Ja sem pozabila napisati, da jaz uporabljam svež zamrznjen fižol. Domač seveda.

Živi in pusti živeti

Gospod,

zelo zanimiv recept za sojin golaž – danes ga bom poiskusila! Me pa zanima, za koliko oseb je napisan recept. Predvidevam da za eno, po količinah..?

Namesto mesa lahko uporabiš gobe (kot že napisano), krompir, korenje,
bučke, sveže zelje, fižol stročji ali v zrnu, praktično veliko zelenjave se lahko skuha “na golaž”. Seveda to ni golaž je pa dobra enolončnica.

Zelo prijazno. Tudi mene je zanimalo ak se nareddi vegetarjanski golaž, ker sem ga že jedla pa je bil ful dober.
Hvala bom poskusla, imam pa ogromno možnosti.

Vegetarianka sm od svojega 8 leta…
Še vedno sem živa in bolj zdrava od mojega brata in očima ki imata meso zelo rada…
Vegetarianstvo zelo priporočam saj je zelo zdravo pa še kile zgubiš 🙂
Za tale golaž bi pa še vprašala ali ima kdo recept za fižolov golaž?

Zelo dober mi je korenčkov “golaž”

Sojin golaž

za 4 osebe:
100 g posušenih sojinih kock (velikih cca. 1×1 cm)
1 velika čebula
3 žlice paradižnikove mezge
3 žlice sladke paprike v prahu
lovorov list
2 žlici moke
2 žlici vegete (še bolje: 3 žlice mešanice posušene zdrobljene zelenjave in soli, ker ne vsebuje monoNa glutaminata)
sol
olje
voda

Sojine kocke damo v cca. 1 liter vrele vode, začinimo z vegeto in pustimo vreti 5 minut. Medtem sesekljamo čebulo in jo na 3 žlicah olja prepražimo na ponvi. Prepraženo čebulo stresemo k pokuhanim kockam, dodamo paradižnikovo mezgo, sladko papriko, lovorov list in zalijemo s toliko vode, da kocke plavajo. Kuhamo 10 minut in dosolimo, če ni dovolj slano. V manjšem loncu zavremo 1,5 dl vode in gladko vmešamo 2 žlici moke. Vlijemo v golaž in kuhamo še nekaj minut. Vmes mešamo, da se zgosti brez grudic. Če želimo redkejši golaž, ne vmešamo vode z moko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close