Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika vegetarijanska hrana na pikniku

vegetarijanska hrana na pikniku

Sestavljam neko piknik ponudbo za vegetarijance. Kaj mi lahko predlagate še poleg raznih vrst svežih solat, zelenjave na žaru, pohanega sira, sojinih polpetov ter postrvi na žaru s kuhanim krompirjem? Rabim večje število kombinacij jedi, ki pa naj ne bi bile preveč zakomplicirane za pripravit.
hvala za odgovor!

Popečena polenta

Na forumu kulinarika.si je bila pred slabim letom velika polemika kaj pripravit za piknik in kaj pripraviti vegeterjancem……tam boš dobila veliko idej……lahko bi popekla kakšno ‘filano’ zelenjavo, pa kakšne vege klobasice…..iz soje ali pa tofu odvisno tudi od tipa žara, ki ga imaš ali pa v kotličku kuhan zelenjavni ragu…….veliko uspeha

kot vidim, vegeterjanci jedo tudi ribe…torej lahko naredis ribjo corbo v kotlicku..ali pa hobotnico v solati… pa pokrovače na zaru… lp petra

Hvala za odgovere. Aja, Petra ni nujno, da vegetarijanci jedo morsko hrano. Samo jaz ne vem točno kakšen tip so.

Ne razumem, od kdaj so ribe vegetarijanska hrana – v katero skupino rastlin pa spadajo. Ali to niso živa bitja, ki ravno tako dihajo in tudi čutijo bolečine.

Ojla!

Meni so svetovno dobri polpeti iz bučk in kosmičev. Sliši se čudno, toda od kar je mami to prvič naredila mi je full dobro! Gre pa nekako takole:

bučke naribaš, malo posoliš da spustijo vodo. Prepražiš čebulo (veliko čebule), ne preveč, da malo postekleni. Vse skupaj zmešaš, dodaš vegeto, peteršilj in kosmiče. Aja, pa še kak jajček, da zadevo mal skupaj drži. Masa naj nekaj časa stoji, da se kosmiči napijejo. Ponavadi se pojavi še voda, omaka in jo enostavno odlijem.

Ponev (teflon) dobro segreješ in kar z žlico dam maso gor in oblikujem polpet. Ko se na eni strani popeče, ga z lahkoto obrnemo. Sam da niso preveč veliki. Lahko delate bolj tanke ali pa bolj debele. Kakor vam paše. Polpeti so pečeni v 10 minutah.

V službi imam enega vegetarjanca in mu je zadeva zlo všeč. Lahko kombinirate tudi z drugimi živili (malancani ali kaj podobnega). Sem jih pekla tudi že na pikniku in so bili vsi zadovoljni.

Všeč so mi, ker maso lahko pripravite že prej in je hitro pečeno in še lahka hrana je to. Ravno jutri za kosilo jih bom imela. Me že čakajo v hladilniko. Mjami! Pa dober tek!

Petra

imamo razlicne “vegeteriance”….nekateri ne jedo nic zivalskega-niti jajc,sira….drgi jedo samo ribe /tudi morske/…nekateri samo mesa ne….ker si napisala,da bodo postrvi na zaru,sem predvidevala….da so pac tisti “ribji tip”…..najbolje jih je vprasati lp petra

Kašne kosmiče daš?

No, tukaj so skupine vegeterijancev:
– polvegetarijanec: ne je mesa toplokrvnih živali, uživa pa ribe, jajca in mleko

– lakto-ovo-vegetarijanec: ne je vseh vrst mesa in rib, uživa pa mleko in jajca
– laktovegetarijanec: ne uživa mesa, rib in jajc
– ovovegetarijanec: ne uživa mesa, rib in mleka
– vegans: ne uživa mesa, rib, mleka in jajc

potem pa obstajajo še skupine ljudi, ki uživajo samo sadje, oreščke, nekateri zelenjavo…

Jaz sem sprva jedla samo ribe, potem sem pa še te nehala, ampak glede hrane nisem zahtevna. Na pikniku ponavadi jem samo solato in krompir (tam, kjer ga pripravijo).

Ojla!

Po moje da mami navadne (ovsene ) kosmiče. Lahko pa probaš tudi z drugimi. Take, ki jih maraš!

Petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close