Vegetarijanci, pozor!
En podatek za vegetarijance, ki se izogibate zivalske hrane v kakrsnikoli obliki (v mislih imam aditive-t.i. E-je)! Rastlinska smetana -ne vem, zakaj se imenuje “rastlinska”- vsebuje zivalske E-je (472, mogoce tudi 471, ki je stranski produkt proizodnje mila, le-tega pa pridobivajo iz zivalskega speha).
Neja,
takih stvari raje ne komentiram. Toliko je produktov, ki opevajo nevemkakšno zdravo hrano, z drobnim tiskom pa povedo, da je pravzaprav toliko dodatkov v hrani, da stvar dlje obstane “sveža”. Če ima podjetje namen čim več prodat in seveda zaslužit, potem jim je skorajda vseeno, kaj namečejo not. Dobrega slogana se pač ni težko spomnit, naredit nekaj res naravnega je pa očitno malce težje. Oz. naravnega se sploh ne da naredit 🙂 Vse kar je pakirano, konzervirano in nafilano po policah je verjetno vsaj malo obdelano … to pa ni več to. Vsaj v večini primerov.
Lp
Princ
Imaš prav. Jaz sem kupila gobovo juho v vrečki, na kateri v drobnem tisku piše , da vsebuje goveje maščobe. Ne verjamem, da so iz mleka. In še cel kup takih stvari ( žele bonboni, stvari za zgoščevanje jedi…) Kdaj bo zahtevano, da bo na izdelku napisano, če vsebuje sestavine živalskega izvora? Verjetno bi bilo to potrebno.
Ce se hocemo izogniti zivalski hrani, se ne pomeni, da pretiravamo. Nekateri pac hocemo izkljuciti vso zivalsko hrano – vkljucno z E-ji, ki so dobljeni iz zivalskega speha (kako se dobi E471-ki ga nekateri imenujejo “milni odpad”, si lahko razlozis z reakcijo pridobivanja mila.Ja, tista druga snov poleg nastalega mila je e471.)
Ne mores pa nas kar obsoditi, da po drugi strani pijemo alkohol in kadimo…Ni lepo, da vsakega sodis po sebi.
LP
Neja
P.S. k prejsnjemu sporocilu:
Stara,
najbrz nisi vegetarijanka – ce bi bila, bi nas ze razumela. Stopi stopnicko visje-na vegetarijansko raven- ali pa se skusaj postaviti v naso kozo, ce hoces razumeti.
Ce pa si vegetarijanka, pa se s tem, ko nas obsojas (glede E-jev), najbrz samo tolazis, ker se ti cedijo sline po sladoledih in cokoladicah, ki vsebujejo zivalske dodatke, in se jim ne mores upreti. Glede cigaret in alkohola-kot sem ze rekla: ne sodi nas po sebi!
Veliko uspeha pri iskanju notranjega miru 🙂
LP
Neja
Forum je zaprt za komentiranje.