Najdi forum

vegan gurman

… in tudi ne za tiste s povprečnimi ali nižjimi dohodki (teh je pa pri nas večina), ki moraj še kako prekleto razmišljati, kaj bodo jedli, da bodo sploh lahko vsak dan v mesecu kaj jedli.

… kar stane 2,5 EUR, če je v akciji; do max 4 EUR, pa se cela družina naje.

Naj pojasnim: tudi meni meso ne diši in tudi sem krvodojalka, pa še tvojih let nekje. Ok, si se pač odločila za presno hrano. Ok, meni je pa sojino mleko nekaj podobnega kot umetna sladila – potem raje nimam nič (in dejasnko pijem kavo in čaj brez sladkorja). Sem zagovornica skromne in nenasilne prehrane in mi niso pri srcu niti t.i. gurmani, niti frklje, ki se spakujejo z veganstvom in niti ljudje, ki nakladajo o zdravi prehrani, če vemo, da si 1/2 slovenije težko privošči sploh kakršnokoli hrano.

SSKJ
gurman tudi gurman -a m (a; u) kdor ima rad
dobre, izbrane jedi in pijače, sladokusec: velik
gurman je; jedla je s slastjo gurmana; pren., ekspr.
predstava bo zadovoljila še tako velike gurmane

Tukaj ne piše, da ne sme biti vegana ali vegetarjanec.

… in tudi ne za tiste s povprečnimi ali nižjimi dohodki (teh je pa pri nas večina), ki moraj še kako prekleto razmišljati, kaj bodo jedli, da bodo sploh lahko vsak dan v mesecu kaj jedli.

… kar stane 2,5 EUR, če je v akciji; do max 4 EUR, pa se cela družina naje.

Naj pojasnim: tudi meni meso ne diši in tudi sem krvodojalka, pa še tvojih let nekje. Ok, si se pač odločila za presno hrano. Ok, meni je pa sojino mleko nekaj podobnega kot umetna sladila – potem raje nimam nič (in dejasnko pijem kavo in čaj brez sladkorja). Sem zagovornica skromne in nenasilne prehrane in mi niso pri srcu niti t.i. gurmani, niti frklje, ki se spakujejo z veganstvom in niti ljudje, ki nakladajo o zdravi prehrani, če vemo, da si 1/2 slovenije težko privošči sploh kakršnokoli hrano.[/quote]

Ker si 1/2 Slovenije privošči kakršno koli hrano, naj iz solidarnosti tudi jaz životarim? Kakšno bedno razmišljanje, jaooooo!!!!

Vsak ima, kar ima. Eni imajo več po lastni zasluzgi, eni imajo manj po lastni zaslugi, ampak če bom jaz lačna, ker je tudi moj sosed lačen, zaradi tega on ne bo nič bolj sit.

ooo kje pa – napisala si da so vegani zaradi zdrave prehrane. To ni res. Jaz sem vegetrjanka in veliko vegetrjancev z mano vred, se je za to odločila zaradi živali. Ker nočemo jesti živali.

Jaz sem nekaj let vege in od takrat so mi izginile angine, prehladi,gripe. Prej pa sem jih imela ogromno. Sem prepričana da so izginili zaradi tega. je kar nekaj raziskav naretih o tem, ki kažejo da zaradi tega izginejo določene bolezni inimunski sistem postane močnejši.

Kdaj sem pa to rekla? Rekla sem samo, da ni vljudno ljudi kar povprek zmerjati z možganskimi lenobami, barbari, morilci… samo zaradi njihovih prehranskih navad in/ali finančnega stanja.

puste ste kot kisle repe. pa kaj se greste pricakat, halo. okrog definicij sskja. pa to ni res.

ce je gurman tisti, ki uziva v hrani, mi povejte, kaj sem jaz, ki uzivam v sladoledu in sladkih radostih? sem gurman ali ne?

ali jem meso ali ne, ne povem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close