Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Večni problem z najemom – še kdo?

Večni problem z najemom – še kdo?

Prvi mi je oddajal nad picerijo

Je bilo nad picerijo Garaža na Dolenjski cesti v Ljubljani?

V Sloveniji efektivna davčna stopnja za obdavčitev prihodkov od oddajanja nepremičnine v najem od 1. januarja 2020 znaša 23,375 %.

Za primerjavo lahko izpostavim, da je obdavčitev v Italiji 17,25%, na Nizozemskem 13,42%, v Franciji 10%, na Hrvaškem 8,40% in v Nemčiji 2,71%.

Se še vedno sprašujete zakaj najemodajalcem oddajanje stanovanj v najem ni zanimivo oziroma najemodajalci niso motivirani za oddajanje stanovanj v najem oziroma pogosteje svoje nepremičnine oddajajo na črno?

@Veteranka najemov

Veteranka najemov, 13.09.2025 ob 21:58

11 selitev v 4 letih. Najbrž ker sem ful čudna.

Prvi mi je oddajal nad picerijo, ena dva sta prodala po 2,5 mesecih, tretji je oddal napol rebovirano in dodajal po obiskih. En mi Je oddal otroško sobico s pol kopalnice za 500 eur plus stroški ker sem bila v buli med stanovanji in je izrabil mojo stisko. Dva sta mi oddala ki sploh nista bila lastnika in me je pravi lastnik čez noč deložiral (predhodnik otroške sobe s pol kopalnice namreč), ena prasica iz Grosupelj mi je hodila vsak teden težit ker je v isti stavbi kjer je oddala meni živela njena bivša soseda in frenidca.

Dva sta mi hodila not med odsotnostjo sem ju ujela na kameri. Dva sta mi tudi kradla, šel je en zlat prstan, dizajn očala, 400 eur v kosu pri enem, neznano število denataj9, okoli 1000,pri drugem. Zaradi kraj sem sploh sama montirala svojo kamero in snemala, tako sem ulovila tistega ki je spizdil 400 eur v kuverti v predalu.

Zadnji mi oddaja zraven ceste v totalnem trušču in tudi ne bom zdržala dolgo.

Od teh 11 so mi samo 3je vrnil sorazmerni del varščine nazaj.

Pod črto. Tudi jaz imam največjo možno smolo z najemi in najebodajalci.

NAJEM JE NAJEB NAJHUSJE SORTE ZA NAS KI ŽIVIMO IZ ROK V USTA.

V najem me je odgnala tašča ko je vse podedovala. Kakorkoli, od teh 4 let najemov si dejansko želim samo še umreti.

In zajebat enega od najebodajalcev da me najde mrtvo not.

A sem omenila da mi je en zatajil, da je komaj mesec prej notri zgnila stara 91 letna ženica? Vse je smrdelo po sladkobni trohnobi. Šele sosedje so mi povedali, da se stanovanje še dobro ohladilo ni, pa je vnuk oddal. Ti je bil tisti, ki je spotoma renoviral, ležala sem na istem mestu kjer je starka spustila dušo.

Jeba je to. Od vseh teh sta bila dva korektna a je bil najem omejen za določeno časovno obdobje.

Sovražim vse ki imajo več kot eno nepremičnino in drugo ali druge oddajajo nam ki nimamo nič ki vse potrošimo za njih in nam zato od plače ne ostane nič.

Sovražim državo ker nima državnih stanovanj za najem z možnostjo nakupa, pri čemer se najem štejem že v kupnino in je odštet na koncu od te vsote vrednosti stanovanja.

Sovražim pofukano Slovenijo ker je šerif bananalandija ki sanja da je Švica ali skandinavski model.

Mi nismo en odstotek podobni niti Švici niti skandi državam, pri nas se dogaja samo posiljevanje z norimi tržnimi cenami, lopovski lobiji in sprege države ter politike.

In za konec tega sobotnega večera, sovražim vas vse, ki imate več kot jaz. In takih vas je večina.

………………………………………………………..

uuufff….., to je že brat težko, kaj šele doživet…, ženska nima sreče in doživlja totalno štalo v življenju…, zverine brez duše med ljudmi najdeš na obeh straneh..

V svojem krogu opažam, da nas je vedno manj, ki se nam da ukvarjati z najemom. Skrbiš za stanovanje, plačuješ visok davek, odnos marsikakšnega najemnika pa je tak, kot lahko beremo tukaj. Se ne čudim, da je večina tistih, ki so polni zlobe, na večnem minimalcu. Najemodajalec ni kriv za ceno najemnika na trgu delovne sile. Namesto da udrihajo po vseh drugih, bi raje poskrbeli zato, da pridobijo višjo ceno na trgu delovne sile. Naša  nekdanja najemnica ima zdaj vsaj trikratnik moje plače. Ob delu je študirala, se še dodatno izpopolnjevala.  Vmes smo ji samoiniciativno znižali najemnino, ki že prej ni bila visoka. Bila je prijetna in še zdaj smo v stikih. Povabila nas je tudi na otvoritev hiše, ki sta jo zgradila z možem.

Manj kot bomo oddajali, manjša bo ponudba in cene višje. Kdor je prodal dve leti nazaj in pametno naložil, je zdaj dobro profitiral in še skrbi nima ter ne plačuje oderuških  davkov.

Prihranis vsaj 10.000, za 100.000 vzameš kredit in kupiš 1sobno stanovaje.

Pač ne v Lj. Laško, Celje, Krško, Črna na Koroškem, Lendava  kjer dobiš za ta denar tudi večje stanovanje.

Nsmesto za najemnino, plačuješ kredit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close