Večmesečno potovanje – kaj vzeti s sabo
Odpravljam se na potovanje, ki bi naj trajalo več mesecev oz. kolikor bo dopuščal proračun. Ker sem bil do sedaj na potovanjih največ en mesec, bi prosil tiste, ki ste potovali za dalj časa, da poveste kaj o svojih izkušnjah.
Zanima me predvsem naslednje:
– kaj je res nujno vzeti s sabo in kaj je boljše kupit po poti
– najprimernejše plačilno sredstvo (potovalni čeki, kartice, gotovina…) oz. kakšna kombinacija in kje to shranit/imet/skrit
– pridobivanje viz – sproti ali pred odhodom
– karkoli se vam še zdi pomembno
Še to: prepotovati mislim dobršen del Azije overland
Simon
Da ne bom dolgovezil ti predlagam, da si pogledaš napotke za popotnike na moji spletni str.: http://www.if-nomad.com. Tam imaš vse o denarnih sredstvih, zdravju, vodi, osnovnih potrbščinah, z motorjem na poti…
Nomad
Ali misliš nomadovo stran? Poskusi: http://www.if-nomad.com. Vidim, da te zelo mika nekam odpotovati, zato te vabim v začetku aprila na potepanje po Maroku. Zaradi navarnosti vojne v Iraku sem prestavil pot v Iran na ugodnejši čas. Ravno sestavljam program in ga še ni na moji strani. V glavnem bo pokril vse najzanimivejše kraje v Maroku in tudi treking v Atlasu. Trajalo bo cca 30 – 31 dni. Vsi stroški (prevoz, spanje, vize, trajekt, treking) razen hrane in vstopnin za muzeje so – 230.000 sit. Seveda gremo z minibusom, ki je predstavljen na moji strani!
Nomad
nomad, zdravo!
oprosti, že nekajkrat sem pisal o tem, da mi gre rahlo na živce reklamiranje (me samo tvojih) storitev, produktov,… na strani, ki je namenjena nekomercialni izmenjavi.
mogoče bi bilo bolje, da te tvoje oglase pustiš tam, kamor sodijo – na tvoji predstavitveni strani. Mogoče bom naslednjč jaz začel reklamirati brisače in damske vložke, kaj praviš
Drugače pa tio čestitam za izkušnje
lp
bv
pozabil sem dodati še to: tudi jaz sem že vpeljal 5 ljudi v maroko – rent a car v maroku, prevoz z avto iz lj do gibraltarja, 10 dni maroka, z vso hrano spanjem, cepljenji, vizami in vstopninami nas je prišlo 60.000 SIT na osebo. Seveda je bil največji strošek prevoz (rent a car) Šli pa smo do mavretanske meje, sipine, gorovje rif, Imbecil (to ni karakteristika človeka), to je mseto, kjer imajo sejem. Posebnost je v tem, da tam ženske kupujejo može – za ostale čitatelje
lp
bv
Bojan! Ker me v svoji nestrpnosti že vlečeš za jezik, ti bom odgovoril. Že cena ti lahko pove, da ne gre za komercialo. Če pomnožimo tvojih 60 tisoč X 3 in dodamo stroške rent a car-ja in treking smo pa tam. Sicer pa ne prodajam brisač in vložkov temveč le moje izkušnje in tem je prav gotovo mesto tu. Over land način potovanja pri nas ni prav pogost in da popotniki zvedo zanj, jim je treba povedati. Oprosti če sem ti stopil na žulj! Vse kar sem se naučil na potovanjih je to, da si moramo popotniki pomagati in da bomo bogati samo duhovno. Materialno nikoli! Ko bi “foušija” gorela, bi potovali zastonj!
Nomad
P.s.: Ti seveda moj sopotnik ne boš – bo pa mogoče gdo drug?
deabte ne bom nadaljeval – ob kombiju za 8 oseb in rent a caru za 4 pride kar nekaj razlike. Pa pustiva to. Nimam nič proti, če se reklamiraš. bog daj, da imamo pravico izbire, razlika je le v tem, da je ta forum namenjen ljubiteljskim popotnikom in brezplačnim nasvetom, kaj meniš? za tvoje reklamiranje si si postavil tvojo www stran, kar lahko le pozdravim. Da ne bo pomote, jaz nisem profi na tem področju, še nikoli nisem peljal nikogar za denar, tudi moja osnovna dejavnost ni nikakor povezana s potovanji.
Problem je le v tem, da ko se zadeva začne komercializirati (strani, kot je tale), postane za ljubitelje nezanimiva, kar pomeni, da dolgoročno pljuvaš v svojo skledo.
Tako da mi nisi nikjer stopil na žulj, očitno sem jaz tebi.
še enkrat, brez zamere!
lp
bv
Bojan, ko me že sprašuješ kaj menim, ti bom odgovoril. Tudi moja osnovna dejavnost niso potovanja, a bi bilo fajn. Če spremljaš to stran si lahko opazil, da sem dal že nekaj nasvetov in glede Indije sva se kar ujela – seveda zastonj. Kadar pa negdo hoče zvedeti kaj več kot je prostora v forumu, sem mu pač svetoval stran kjer takšne inf. najde. Informacije na moji strani tudi nič ne stanejo. Trenutno sva si pač zoprna. Mogoče bi bilo popolnoma drugače, ko bi se srečala v Mc Loud Ganju in bi šla skupaj zavrtet molilne mlinčke. Ko me pa že tako naganjaš iz teh strani bom pa svoje izkušnje za nekaj časa zadržal samo za “komercialne” namene. Pa brez zamere! S tem to polemiko zaključujem!
Nomad
Forum je zaprt za komentiranje.