Večina (če ne VSI) družbeni problemi izhajajo iz brezboštva
gospa majda,
laganje je greh.
ne živijo vsi v revščini. naš duhovnik ne trpi revščine, v okoliških krajih kar vidim tudi ne. imam prijatelja ki je duhovnik, mu tudi nič ne manjka, materialno gledano. avto pet let star je problem? prenehajte s tem izzivanjem.
plače nimajo, zaslužjo pa dovolj za normalno preživetje z mašami, ki jih darujejo.
če darujete denar župniku ni nič narobe s tem, je pa to denar za njega. in če se pogovarjamo o materialnih stvareh, potem je izjava duhovnik je Cerkev neprimerna. pa še napačna.
Cerkev sestavljamo vsi verniki, ne samo duhovniki.
Greh je vaša ignoranca in zanikanje slabega denarnega stanja gospodov župnikov. S tem, ko dajete vtis, da je vse v redu in da imajo dovolj denarja, škodite ugledu Cerkve in ljudi odvračate od tega, da bi darovali več, sram vas naj bo! Seveda je skoraj pet let star avto problem, človek v službi Boga, ki tako gara 24 ur na dan, si zasluži udoben in varen transport. Seveda tudi verniki v finančnem smislu sestavljamo Cerkev, mi darujemo denar, gospodje župniki ga pa plasirajo v imenu Cerkve nazaj v gospodarstvo, te pojme si prosim razjasnite, z njimi moramo deliti sadove svoje vere in dela.
Seveda provociram ljudi, da bi bolj hodili v cerkev in seveda bolj darovali pri svetih mašah, to sem že pred nekaj leti zapisala, da je moj namen evangelizacija, ko sem prvič prišla na ta forum. Mnogi me tukaj poznajo in povedo, da sem jim pripeljala Jezusovo luč do oči in Božjo ljubezen do srca. Nekaj je pa tudi kristjanofobnih ateistov, ki me napadajo. Bog z vami!
Majda1948, 08.02.2022 ob 20:03
ma kateri župniki trpijo v revščini?
pri nas ima mašo vsak dan, to pomeni 600 evrov na mesec.
to je čisto dovolj za položnice in hrano.
pa še kaj več dobi, ko je pogreb ali poroka, krst…
tistim pa, ki nimajo dovolj maš, pa si pomagajo med sabo in odstopijo kakšno mašo komu.
tisto pa kar se daruje v mošniček, je pa za Cerkev, ne za plačo župnika.
Vsi gospodje župniki trpijo v revščini, že pri našem vidim. Avto ima že skoraj 5 let star, avtomatski menjalnik nagaja, poraba je visoka, daruje se premalo. Gospodje župniki nimajo plač, če bi imeli plače, bi bilo še huje, ker plače država izropa preko davkov, tako da je res, da nič ne gre za plačo župnika, tudi ko ga midve z mamo povabiva na kosilo in mu po sladici stisneva kak bankovec, to storiva za župnijo in Cerkev, ker gospodje župniki so Cerkev, seveda to ni plača, to je dar.
No no.. Ga poznam k ma nov avto, v 2 nadstropjih prazno župnijo, kaplanijo.. O ja, so si uredili vse, novo ogrevanje, streho, škarpe.. Pa vse prazno. Na račun mladih so se okoristili, si prenovili in druge z otroci v stisko spravli. Živi pa pr ljubici.. Tole mamo. Sam ne mi kaj se dogaja.. Župnik pred njim pa odraslega otroka 50m vstran.. Kar naj molijo za svoje grehe, vsak ob smrti dobi kar mu gre kajne? Pa ne pravim, da so vsi enaki nikakor ne.
zamolčana resnica, 08.02.2022 ob 17:52
Priznajte že. Vse, kar je narobe v tej družbi, je posledica brezboštva. Zapustili smo Boga in zdaj drago plačujemo za to kot judje v Stari zavezi.
Če bi vsi upoštevali Božje zapovedi, brali Sv. pismo in posnemali našega odrešenika Jezusa Kristusa bi svet bil mnogo lepši.
Žalostno je, da ljudje potrebujejo neko višjo avoriteto oz. boga za to, da drugemu ne počno tega, kar zase nočejo.
Forum je zaprt za komentiranje.