Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Večina ateistov sploh ni prebralo biblije

Večina ateistov sploh ni prebralo biblije

O vedejcek…

A ima li nepravednijeg od onoga koji, opomenut riječima Gospodara svoga, njima leđa okrene? Mi ćemo, zaista, kazniti zlikovce!

Pise marsikaj za vasega srceka ne… Da je surovo… Bolano… Neobcutljivo… Da ste nepristopni… Piiiii. Same vrline.

Odgovor na objavo uporabnika
wd40a, 18.01.2022 ob 16:24

Religijam dol visi za množice. Rabijo denar, ko pa rabi narod pomoč jim je pa dano vedet naj se jebejo. Sicer pa že v bibliji piše- pojdite in množite se…

Replika WD40 in hkrati še replika “ateistu”:

Religija in konformizem sta mogočni orodji za obvladovanje množic. Reč je celo taka, da bodo goreči verniki, če jim le daš možnost za to, tudi na silo usmerjali malo manj goreče. 😉

In spet mi nisi odgovoril. Bluzis kot vedno. Bjezis od istine. Glej sploh noces priznat.

Pradavnina je bila zelo nasilna, torej ni čudno, da Stara zaveza vsebuje veliko pobojev in umorov. Takrat ni bilo diplomacije, konflikt se je reševal z vojno. To je le stvaren opis stanja takrat po vsem svetu.

Ne spuščaj megle. Zapoved od boga (tega je v SZ polno) ni stvaren opis stanja, ampak pač zapoved, kaj bog menda hoče, da delaš.

Seveda ti pa dam prav, da si je takrat, ko je svet bil nasilen, ljudstvo izmislilo tudi nasilnega boga. Čez nekaj tistoč let se je malo manj nasilno ljudstvo pa poskušalo distancirat od njega, pa se je samo nekaj napol.

Vidis to je oholost. Odbijanje istine.

Ko npr nek baustelc rece resnico nekemu odvetniku… Kljub temu da je rekel resnico on to ne prihvata. Ego mu ne dovoli.

Samo laz laz laz… Ako nije za tvoje usi necu da slusam ane… Pa makar bila istina.

Razvaljen si. Neuporaben.

Somebody1107, 18.01.2022 ob 16:43

In spet mi nisi odgovoril. Bluzis kot vedno. Bjezis od istine. Glej sploh noces priznat.

Mogoče te pa človek ne razume… Pišeš ne slovensko ne srbsko… nekaj vmes, težko razumljivo.

Umiri konje. Nisem samo na monu, počnem še kaj drugega. Ampak – kakšno je vprašanje?

Mimogrede- nisi odgovoril na moje vprašanje- znate vsi muslimani arabsko ali potrebujete tolmača?

BTDT nepr., 18.01.2022 ob 16:47

Mogoče te pa človek ne razume… Pišeš ne slovensko ne srbsko… nekaj vmes, težko razumljivo.

Ja pa ni slabo, vsaj vidim kakšno je moje neznanje kar se srbohrvaščine tiče. Pa še ta klinčev forum, ko ne vidiš kdo komu replicira.

wd40a, 18.01.2022 ob 16:48

Umiri konje. Nisem samo na monu, počnem še kaj drugega. Ampak – kakšno je vprašanje?

Mimogrede- nisi odgovoril na moje vprašanje- znate vsi muslimani arabsko ali potrebujete tolmača?

Ne znamo vsi.

Vidis da si nedokazan. Nepristupacan.

Bez razuma.

Ti si tezek za karkol. Vidim te stari. Ko pregorela presoljena hrana. Nic ne mores z njo.

Somebody1107, 18.01.2022 ob 16:51

Ne znamo vsi.

Vidis da si nedokazan. Nepristupacan.

Bez razuma.

Ti si tezek za karkol. Vidim te stari. Ko pregorela presoljena hrana. Nic ne mores z njo.

veš kaj je hec, ko sem hodil v šolo, sem imel sošolce z vse juge. Pa smo imeli super debate. Pa sem si ustvaril svoje mnenje, ki sem ga tudi zapisal, ampak se ti ga očitno ni dalo prebrat, ali pa ti ni nič pomenilo.

biblija je zapisana povsem v kontekstu svojega časa, veliko zgodb ima smisel samo, ko razumeš kulturo, navade, vrednote, ki so veljali takrat, to pa je iz današnjega vidika primitivno in zastarelo, edini cilj novodobnih spinmojster učenjakov je kako zakamuflirat primitivne zgodbe in jih postavit v kontekst današnjega časa, da bodo razumljene in sprejete.

vprašanje447, 18.01.2022 ob 16:57

biblija je zapisana povsem v kontekstu svojega časa, veliko zgodb ima smisel samo, ko razumeš kulturo, navade, vrednote, ki so veljali takrat, to pa je iz današnjega vidika primitivno in zastarelo, edini cilj novodobnih spinmojster učenjakov je kako zakamuflirat primitivne zgodbe in jih postavit v kontekst današnjega časa, da bodo razumljene in sprejete.

pa dobiš scientologijo in mormone:-D

BTDT nepr., 18.01.2022 ob 16:42

Replika WD40 in hkrati še replika “ateistu”:

Religija in konformizem sta mogočni orodji za obvladovanje množic. Reč je celo taka, da bodo goreči verniki, če jim le daš možnost za to, tudi na silo usmerjali malo manj goreče. 😉

Ateisti niso nič manj konformistični. Ateisti verjamejo, da spol ni določen s kromosomi, in da si lahko ženska v moškem telesu. Ateisti verjamejo, da lahko iz ničesar nastane celo vesolje, in da se iz banane lahko razvije človek.

Ateisti se imajo za brihtne, a sami verjamejo v mnogo neumnosti 😀

A vidis model… Kr neki bluzis pa tupis… Pa sprasujes. Sploh se neda nic zmenit s tabo.

Sploh ne vem kako si prisel na to za tolmace… Kaj ma to sploh veze.

Se vedno mi nisi odgovoril.

In to te ne spraujem prvic.

Ma ti si bez greske. Tako reci da olaksas i sebi i meni.

ateistki, 18.01.2022 ob 17:01

Ateisti niso nič manj konformistični. Ateisti verjamejo, da spol ni določen s kromosomi, in da si lahko ženska v moškem telesu. Ateisti verjamejo, da lahko iz ničesar nastane celo vesolje, in da se iz banane lahko razvije človek.

Ateisti se imajo za brihtne, a sami verjamejo v mnogo neumnosti 😀

Sori, ampak ti si en trot.

:-DD

wd40a, 18.01.2022 ob 17:00

pa dobiš scientologijo in mormone:-D

…na drugi strani pa reakcionarne verske fanatike. Islamisti pri tem močno izstopajo.

Ejga stari, kaj si pojedel? Jaz bi tudi šel mal tripat. 😉

Tisti nekdo, ki si ga omenil, je Jezus. Tega imajo Kristjani za upoštevat, saj je glavna oseba Krščanstva. Stara zaveza je za žide

Jezus je “glavna oseba?” Ja, saj to je problem, da je zgolj oseba. Oz. zgolj poslanec Boga iz Stare zaveze. Še navadni smrtniki so ga bojda ubili. Jezus je pussy, pičkkin dim. Bog iz Stare zaveze je pa Chad, ki je Jezusa ustvaril.

Jaz ti ne morem pomagat, da je Sveto pismo tako napisano, ampak se moraš sprijaznit s tem. Lahko Jezusa ne vem kam povzdiguješ, ampak Jezus je lahko samo enako kot Bog ali pa manj kot Bog. Ne more pa biti več kot Bog. Bog iz Stare zaveze, seveda, saj Abrahamske religije drugega boga ne poznajo.

Ateizem je znak izprijene družbe. Res smo nizko padli.

Ateisti verjamejo, da spol ni določen s kromosomi, in da si lahko ženska v moškem telesu.

Spol ni nujno določen s kromosomi, imaš ljudi, ki so rojeni z XX kromosomi (ženskim parom) in imajo od rojstva moške spolne organe. Izobrazit se moraš:

https://en.wikipedia.org/wiki/XX_male_syndrome

Ateisti verjamejo, da lahko iz ničesar nastane celo vesolje

Verniki verjamejo, da lahko iz ničesar nastane nek bog, ki ustvari celo vesolje. Kako je ta njihov bog nastal, jih nič ne zanima, samo začnejo kvakat “vedno je bil, vedno je bil”.

dva komentarja, 18.01.2022 ob 17:12

Ateisti verjamejo, da spol ni določen s kromosomi, in da si lahko ženska v moškem telesu.

Spol ni nujno določen s kromosomi, imaš ljudi, ki so rojeni z XX kromosomi (ženskim parom) in imajo od rojstva moške spolne organe. Izobrazit se moraš:

https://en.wikipedia.org/wiki/XX_male_syndrome

Ateisti verjamejo, da lahko iz ničesar nastane celo vesolje

Verniki verjamejo, da lahko iz ničesar nastane nek bog, ki ustvari celo vesolje. Kako je ta njihov bog nastal, jih nič ne zanima, samo začnejo kvakat “vedno je bil, vedno je bil”.

Če dovolj dobro znaš angleško, si poglej ta poučen posnetek;

.https://youtu.be/ei2klxh8OEg

Drugače pa ne, teorija velikega poka ne trdi, da je vesolje nastalo iz nič. Ker “nič” v naravoslovju, v fiziki sploh ni pojem, “niča” še nikjer nismo videli, zato na njem seveda ne temelji nobena znanstvena teorija. Enako kot bogov ne.

Znam, ampak ne hvala. Lahko kar ti razložiš, kako je tvoj bog nastal. Ker saj veš – iz nič  menda ne more priti nič. Zakaj bi potem bogovi lahko?

dva komentarja, 18.01.2022 ob 17:22

Znam, ampak ne hvala. Lahko kar ti razložiš, kako je tvoj bog nastal. Ker saj veš – iz nič  menda ne more priti nič. Zakaj bi potem bogovi lahko?

To je šejtansko… Od kje od kje… Kdo je njega ustvaril.

Noben.

Bil. Je. Bo.

Če dovolj dobro znaš angleško, si poglej ta poučen posnetek;

.https://youtu.be/ei2klxh8OEg

Hahahah

Bog = izven prostora in časa

Torej tam, kjer ne moremo pogledati, ker še ničesar nismo. Ampak oni vedo, da je tam. Prikladno.

Podobno velja za Tom & Jerryja in Bugs Bunnyja

Ampak Bog je hkrati tudi vsepovsod menda. Odločiti se kar ne morejo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close