Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Večina ateistov sploh ni prebralo biblije

Večina ateistov sploh ni prebralo biblije

Zakaj se ateisti tako oglašajo, ko sploh niso prebrali biblije do konca?

Raje se usedite in berite, namesto da klamfate neumnosti. In ja, za nameček, ne jemljite vsega dobesedno. Sveto pismo je zelo zahtevno delo, ki ga preučujejo že tišočletja.

Višek arogance je, da opletaš s svojo plehko interpretacijo, ko nisi dobro naštudiral konteksta.

Ateisti bolj poznamo Biblijo od kristjanov, zato vemo, kakšne oslarije in grozote so not, pa tudi banalnosti. Seveda mi lahko npr. razložiš kontekst, zakaj kristjani božjega navodila, da se svinjine ne sme jesti, ker je nečista, ne upoštevate, celo šunko razglašate za Kristusovo telo. Par strani naprej v istem poglavju pa so zapisana božja navodila, ki se jih bojda dobesedno držite, tako se vsaj pretvarjate.

A si preštudiral vseh par tisoč ver, da veš da je tvoja prava?

Odgovor na objavo uporabnika
resnica na k, 18.01.2022 ob 15:28

Zakaj se ateisti tako oglašajo, ko sploh niso prebrali biblije do konca?

Raje se usedite in berite, namesto da klamfate neumnosti. In ja, za nameček, ne jemljite vsega dobesedno. Sveto pismo je zelo zahtevno delo, ki ga preučujejo že tišočletja.

Višek arogance je, da opletaš s svojo plehko interpretacijo, ko nisi dobro naštudiral konteksta.

Nove in nove kontekste v verskih knjigah iščejo predvsem verniki, ostalim je dovolj, da preberejo parkrat in morda pogledajo še kake komentarje…

Prepričan sem, da je procentualno gledano bistveno več ateistov prebralo biblijo kot kristjanov.

Ni za dobesedno jemat, da nek bog obstaja, da je ustvaril svet, to je preveč neumno za verjet, bog je samo metafora za vesolje. Kakšne zapovedi sploh niso za dobesedno jemat, so samo metafora za “dokler se izpoveš in daš v pušico, bo ok”. Vstajenje od mrtvih je samo metafora, preveč neumno, da bi bilo res, to pač pomeni, da se pač umrlega spominjajo. Deviško rojstvo je tudi samo metafora, preveč neumno, da  bi bilo res, v Marija pač ni hotela povedat, da jo je nekdo drug napumpal.

Vemo, kdo je edini dovolj neumen, da te stvari dobesedno razume.

Daj odjebi. Kar naprej se vtikaš v druge ljudi. Kaj smo ti naredili, da te tako moti naša vera oz nevera?

Moli ti 24/7 če ti je do tega, ostalim pa daj mir.

Odidi kača, 18.01.2022 ob 15:51

Prepričan sem, da je procentualno gledano bistveno več ateistov prebralo biblijo kot kristjanov.

Sem imel pred leti, ko sem bil sredi branja sune, bosanskega muslimana v soseščini pa sem ga o par rečeh povprašal kako, kaj in zakaj. No, izkazalo se je, da ni prebral ničesar…

“Večina ni prebralo”

Domoljupni katoličan detected.

“biblije”

“usedite se”

ateist, 18.01.2022 ob 15:44

Ateisti bolj poznamo Biblijo od kristjanov, zato vemo, kakšne oslarije in grozote so not, pa tudi banalnosti. Seveda mi lahko npr. razložiš kontekst, zakaj kristjani božjega navodila, da se svinjine ne sme jesti, ker je nečista, ne upoštevate, celo šunko razglašate za Kristusovo telo. Par strani naprej v istem poglavju pa so zapisana božja navodila, ki se jih bojda dobesedno držite, tako se vsaj pretvarjate.

In spet je poklical k sebi množico in ji govoril: »Poslušajte me vsi in doumite! Nič ni zunaj človeka, kar bi ga moglo omadeževati, če pride vanj, ampak ga omadežuje to, kar pride iz človeka.« Ko je od množice šel v hišo, so ga njegovi učenci spraševali o tem izreku. Dejal jim je: »Tako? Tudi vi nimate pameti? Mar ne razumete, da človeka ne more omadeževati nič, kar pride vanj od zunaj, ker ne gre v njegovo srce, ampak v želodec, in se nato izloči v greznico?« S tem je razglasil vse jedi za čiste.

Marko 7:14-19

Vidiš pomankljivo znanje..

Za to shizofrenijo res rabim zelo dobro razlago.:

https://i.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/350/834/0f9.jpg

Berem, berem, pa še kar mi ni jasno, kako lahko kontradiktorne stvari pišejo v različnih delih “božje besede”.

glede svinjine, 18.01.2022 ob 16:03

In spet je poklical k sebi množico in ji govoril: »Poslušajte me vsi in doumite! Nič ni zunaj človeka, kar bi ga moglo omadeževati, če pride vanj, ampak ga omadežuje to, kar pride iz človeka.« Ko je od množice šel v hišo, so ga njegovi učenci spraševali o tem izreku. Dejal jim je: »Tako? Tudi vi nimate pameti? Mar ne razumete, da človeka ne more omadeževati nič, kar pride vanj od zunaj, ker ne gre v njegovo srce, ampak v želodec, in se nato izloči v greznico?« S tem je razglasil vse jedi za čiste.

Ko se od vere oddaljiš za par korakov in prebereš reči še enkrat brez verskih šumov in motenj, postane marsikateri religiozni tekst povsem logičen. Ko pa se izobraziš še malo o psihologiji pa se 99,9% vseh religioznih tekstov zlije in ti vse skupaj pstane precej smešno. 😉

S tem je razglasil vse jedi za čiste.

To je pomanjkljivo zaupanje v božjo besedo, da nekdo nakdadno nekaj obratno razglasi, ti pa potem to upoštevaš. Če res verjameš v Boga, je bolje vseeno ne jesti svinjine. Še ena biblijska kontradikcija

dober uvodni zapis.

Greh izlazi iz usta a ne u usta.

Pac to je en tak rek. Ni iz svetih tekstov.

Stari ne mores ti njih iz zablode spravit.

Samo reakcije poglej. Attitude… Marsikaj lahko skeniras in marsikaj ti lahko to pove o cloveku.

A ves to so take smesne… Jim ni konca…

Pa to bi mogle bit vse nedolzne…

Pravi tam ena dobrosrcna v temi o jelincicu… Kao glupi tipi nekaj samo kurbbe zenijo oz nekaj v tem smislu…

Draga srčika…

Ti cim nisi nedolzna si se kurbala. Cim mas izkusnje si se kurbala.

Sej bos videl avtor. Ti samo beri. Prav preskeniras in nadgledas lahko cloveka. Prav toliko stvari ti pove to cim zavraca. Sem premalo pismen da bi ti vse povedal. Surovo srce stari…. Surovo. Ne mores nic s takimi. Popolnoma nic.

Samo tisto “spletno spoznavanje” poglej…

A da o drugih uprabkikih ne govorim.

Nebom rekel da so verniki popolni. Niti da sem jaz. Vudim svasta. Ampak se prav vidi na trenutke in razum in dobrota. Da je nekaj dobrega v tebi.

Ali drgače

BTDT nepr., 18.01.2022 ob 16:08

Ko se od vere oddaljiš za par korakov in prebereš reči še enkrat brez verskih šumov in motenj, postane marsikateri religiozni tekst povsem logičen. Ko pa se izobraziš še malo o psihologiji pa se 99,9% vseh religioznih tekstov zlije in ti vse skupaj pstane precej smešno. 😉

Točno to. Nekaj časa so jih farbali v eno smer, potem jih farbajo obratno. Oni pa čist veseli in ne opazijo, kako jih za povodec vlečejo levo-desno. V knjigi kontradikcij pač seveda najdeš enostavno najdeš interpretacijo za vse, kar ti paše. Ni se po knjigi kontradikcij za ravnat, enostavno manj časa in energije izgubiš, če si svoj življenjski stil kar od začetka sam izmisliš.

Religijam dol visi za množice. Rabijo denar, ko pa rabi narod pomoč jim je pa dano vedet naj se jebejo. Sicer pa že v bibliji piše- pojdite in množite se…

ateist, 18.01.2022 ob 16:14

S tem je razglasil vse jedi za čiste.

To je pomanjkljivo zaupanje v božjo besedo, da nekdo nakdadno nekaj obratno razglasi, ti pa potem to upoštevaš. Če res verjameš v Boga, je bolje vseeno ne jesti svinjine. Še ena biblijska kontradikcija

Tisti nekdo, ki si ga omenil, je Jezus. Tega imajo Kristjani za upoštevat, saj je glavna oseba Krščanstva. Stara zaveza je za žide

Vse sem prebrala. Staro zavezo , novo zavezo, vsak evangelij posebej. Pa mi še vedno ni jasno, kje naj bi bilo tisto “razsvetljenje”.

Stara zaveza sami pokoli in pobijanja, nova zaveza pa zbirka pravljic za lahko noč.  Luštna za vrat, za bolj preproste ljudi verjetno, ni pa  kakšen presežek.

wd40a, 18.01.2022 ob 16:24

Religijam dol visi za množice. Rabijo denar, ko pa rabi narod pomoč jim je pa dano vedet naj se jebejo. Sicer pa že v bibliji piše- pojdite in množite se…

Spet cerkev upletas.

A nimas biblije? Zakaj ne delas po njej?

Jaaaa pa ves cerkev pa joj pa…

Smesan si.

Te kdo sili da das dnar?

Sej ne rabis dat.

Udelezis se skupinske molitve delas po bibliji i to je to…

Kaksni so ti to odgovori…

Ps: dobrsrck… Ce nisi bila porocena seveda

Drugace ni dobro da isces napake v npr kuranu. Je mislim da hadis.

Moras vedet da je to prevod. Arabscina npr je precizen in bogat jezik.

Isto verjetno hebrejscina.

Mislis da ne pride do anomalij v prevodu?

Ze tisto rimo ko smo zadnjic prevajal o kuurbinem sinu ki zgleda kot peeder…

Ampak nenenenene…

Tisti nekdo, ki je pa prej rekel, da je svinjina nečista, je pa Bog. Jaz na tvojem mestu ne bi jedel svinjine, da ne razpiizdim shizofrenika, ki se je baje v Jezusu utelesil, ker na eni točki ni vedel, kaj govori – če je bilo to prej ali potem – tega ne vem. Ker nikjer pač ni zapovedal, da je svinjino treba jest, ziher je ziher.

In ne, Stara zaveza ni nič samo za Žide. Iz nje kristjani črpate zapovedi, razlago nastanka sveta ipd. Vidiš, pomanjkljivo znanje kristjanov, te mora ateist popravit.

Replika54g1, 18.01.2022 ob 16:29

Vse sem prebrala. Staro zavezo , novo zavezo, vsak evangelij posebej. Pa mi še vedno ni jasno, kje naj bi bilo tisto “razsvetljenje”.

Stara zaveza sami pokoli in pobijanja, nova zaveza pa zbirka pravljic za lahko noč.  Luštna za vrat, za bolj preproste ljudi verjetno, ni pa  kakšen presežek.

Mogoce ti bo jasno ko te bo malik z zeleznim maljem po glavi…

Stari cim zavraca…

BEŽI!!!

Res stari sam bejž.

Sam repliko poglej.

Mislis da je nakljucje to?

Da Bog mece kocko za karkoli?

Think twice.

Pradavnina je bila zelo nasilna, torej ni čudno, da Stara zaveza vsebuje veliko pobojev in umorov. Takrat ni bilo diplomacije, konflikt se je reševal z vojno. To je le stvaren opis stanja takrat po vsem svetu.

Somebody1107, 18.01.2022 ob 16:30

Spet cerkev upletas.

A nimas biblije? Zakaj ne delas po njej?

Jaaaa pa ves cerkev pa joj pa…

Smesan si.

Te kdo sili da das dnar?

Sej ne rabis dat.

Udelezis se skupinske molitve delas po bibliji i to je to…

Kaksni so ti to odgovori…

Ps: dobrsrck… Ce nisi bila porocena seveda

Drugace ni dobro da isces napake v npr kuranu. Je mislim da hadis.

Moras vedet da je to prevod. Arabscina npr je precizen in bogat jezik.

Isto verjetno hebrejscina.

Mislis da ne pride do anomalij v prevodu?

Ze tisto rimo ko smo zadnjic prevajal o kuurbinem sinu ki zgleda kot peeder…

Ampak nenenenene…

Zato se je pa narod začel odvračat od cerkve ko je začel razumevat božjo besedo.

Znate vsi muslimani arabsko? A morate verjet tolmaču?

Dobro je tudi malo možgane vklopit, tudi če si tako bedast, da KARKOLI iz Biblije dobesedno jemlješ. Lahko se sicer brezglavo pretvarjaš, da je Jezus glavni, ampak Jezus je zgolj produkt Boga iz Stare zaveze, ve se, kdo je glavni.

Nisem jaz kriv, da si niste napisali Jezusa iz nule kot pravega boga, ki je zmeraj bil, ne zgolj utelešenje tistega iz SZ, ki je prišlo okoli leta 0 na zemljo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close