več particij
Danes imam računalniški dan 🙂
Na računalniku imam program PowerQuest PartitionMagic 8.0. Ko sem kupila računalnik so mi svetovali naj disk razdelim in potem shranjujem posebej pomembne stvari. Od tega je 2 leti.
A lahko to naredim sedaj? Lahko kaj zafušam? Če mi razdeli sedaj na pol a se lahko zgodi, da mi kakšne stvari zbriše? Malo mi je čudno (nič čudnega), ker C je sedaj 44GB zaseden in 12 GB je prostega. Torej na pol ne morem dati ali si kaj narobe predstavljam?
Skratka naj poiskusim ali rajši ne?
rajši NE..
Kupi si še en disk, ga vgradi v računalo pa je..
namreč 2 particiji na istem disku – je za moje osebno mnenje brez veze 🙂
če crkne disk, ti crkneta obe particiji pa lahko jokaš 🙂
dva diska – je vsaj malce bolje 🙂
lp
Če nameščaš računalnik na novo je po mojem pametno, da imaš vsaj dve particiji tudi če imaš samo en disk.
Na prvo particijo namestiš sistem in programe, vse podatke pa imaš potem na drugi particiji.
Virusi in podobno so običajno tako napisani, da “pokvarijo” sistem. In če imaš recimo XP ali Visto na ločeni particiji, tudi če ni druge, kot da ponovno namestiš sistem, ti bodo podatki na drugi particiji ostali in po ponovni namestitivi sistema lahko delaš naprej.
Če je vse skupaj na isti particiji, potem v primeru resne okužbe moraš kopirati podatke na nek zunanji medij (recimo DVD R/W ali USB disk), pa še to lahko postane problem, če je sistem resno okužen in ga ne moreš več niti zagnati.
17 plus 3 je 20. Malo treniram še računanje. Sedaj imam odstotek uspešnih izračunov od prve že čez 80%.
A potem se ta disk kar v prenosnika namontira? To moram nujno na hp ali mi mogoče lahko svetuješ komu naj zaupam mojo kištico?
Ah đebat ga, nisi povedala, da imaš prenosnika, po navadi se ne da
instalirati več kot en disk v prenosnika.
Sicer obstaja možnost, da si kupiš in enostavno priključiš zunanji
usb disk, npr. 40 GB (cena cca. 100 EUR), pa to vse čisto sama
lahko narediš…
Forum je zaprt za komentiranje.