Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ve kdo kaj o Tuniziji?

Ve kdo kaj o Tuniziji?

LP, sem nova, ker sem naletela na nekaj vprašanj v zvezi z Tunizijo, pa me zanimajo vaše izkušnje – tistih, ki ste tam morda že bili…
Predvsem me zanima v katero mesto je dobro iti, pa kakšne so cene pijač in hrane? Se da kaj videti?

Za katero gostilno te pa zanimajo cene hrane in pijače??????

Se da kaj videti? Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

Hvala!
Ne vprašujem točno za določeno gostilno, ampak na splošno, kakšne so cene. Kkšen je standart?
Zanima me predvsem, ker se ne moreva odločiti, ali vzameva polpenzion ali all exclusiv…
Kaj misliš? Si že bila tam?

Samo na Džerbi, pred 2-leti, ko še ni bila tako “razvpita” in mi je bila zelo všeč. Imeli smo polpenzion, tako da smo jedli zunaj samo kosila: npr imajo zelo zanimiv fastfood, ko na ulici pečejo ene palačinke z nadevi, pa pikantni sendviči, … Ostali obroki pa v hotelu, kjer dobro kuhajo (če ima h.4*). Na D zunaj hotela ni bilo mogoče dobiti piva in ostalega alkohola, v ostali Tuniziji se pa menda dobi. Džerba je le jug…
Malo sem bila pikra v prejšnem odgovoru, ker ne maram nekih splošnih vprašanj, sorry.

hvala ti za informacije! Toliko različnih mnenj slišim, da sem čist zmešana kam it! Mi lahko kaj predlagaš?
Ne vem niti kateri agenciji naj zaupam, da nebo potem hotel prava polomija… ne bi pa šla v hotel ki ima manj kot 4*. Ker so baje slabi.
Kako se ti zdi agencija Relax?
V katerem hotelu si bla?
Misliš da je Djerba lepša in boljša kot sever Tunizije?

Nisem bila na Djerbi, bila pa sem parkrat v Hammametu, nazadnje pred štirimi leti. Takrat so sami domačini govorili, da je na Djerbi nekje do avgusta zelo vroče – to so njihove besede. Če ti je zelo pomembno, kakšen je hotel, pa bazen, pa sploh okolica, potem definitvno 4*. Če rabiš hotel bolj za prespat, potem je lahko tudi manj *. Za cene se ne spomnim, samo tudi niso tako visoke. Za oglede priporočam glavno mesto Tunis – vsekakor ostanke Kartagine, medino, … na jug pa obvezno v Matmato, pa nekaj lepih oaz (Tamerza, Chebika) – za vse to velja iz Hammameta. V glavnem pa priporočam, da se ne sekiraš preveč za vsak prahec in smetko in preveč te ne smejo nervirat, ko ti na vsakem koraku hočejo kaj prodat. Tako je povsod v arabskem svetu. Jaz sem se v Tuniziji vedno počutila zelo dobro…
LP
Irena

Mi smo šli na D. zato, ker je bilo takrat to nekaj “novega”, mož je bil pred tem tudi v Hamametu in mu je bil nekako bolj všeč. Na severu je več za videti, mesta so večja, tržnice so večje, … Samo do Duza pa je dlje, ker z D. do Duza je enodnevni izlet (ob 12h si v puščavi), pa tudi na jugu Tunizije je kar nekaj za videti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close