Ve katera kolikšna je plača čistilke v domu upokojencev?
Če katera koga pozna, ki je zaposlen v domu upokojencev in opravlja delo čistilke, bi bila vesela, če bi mi vsaj okvirno napisla znesek. sama sem namreč podpisala pogodbo za nedoločen čas v enem domu upokojencev v Mariboru, seveda je pisalo za II. tarifni razred. Danes prejmem plačo in piše najprej I. plačilni ratzred. Ker pa sem zaposlena šele od 11.6.2007 sem seveda imela manj ur, kot če bi delala cel mesec. Srečo ali pa tudi ne imam v tem, da sem od službe oddaljena slabih 500 m, tako, da niti nimam povrnjenih potnih stroškov in enako nimamo dodatka za prehrano. Ko sem pogledala izplačilo me je skoraj pobralo. Ker sem imela opravljenih 112 ur in na uro 1,73 €, nekaj še dodatka za nedeljo, praznik in popoldansko delo, je bil bruto okoli 360€. Ko pa se je odštelo, to kar se pač mora od plače, se pravi razne dajatve je bilo izplačilo 270,79€. Ja, prav ste prebrale. Se pravi za polni mesec dela bi pol prejela 396,43 €( bivših 95000 SIT). Mene bo pobralo.
Naj še povem, da sem bila prej 6 mesecev na usposabljanju preko zavoda za isto delovno mesto in sem prejemala 60% plače in je bilo nkazano 360 €. Saj nevem kaj si naj m,islim.
Vem ja, služba je služba, bolje to, kot pa da bi od CSD živela, bo marsikatera rekla ali si mislila. Ni mi težko delat, je zanimiv kolektiv, varovanci vsak po svoje zanimiv, ampak višina plače pa je res sramoptna…. Za zjokat, bi temu rekel človek. Mar je delo snažilke res tako ničvredno.
Niti pomislit ne upam, da je minimalna plača 521 €, ker je tukaj tako ne dosegamo niti pod točko razno…
So0rry, če sem koga zamorila, ampak res ne vem, kako bom preživela s tem denarjem.
IMam šoloobveznega otroka, otroški dodatek v višini 88 €, višina preživnine pa znaša samo 45 €.
Super, a ne*????
Lep in ne prevroč dan vam želim………
Jaz zal poznam kar nekaj ljudi, ki ne zasluzijo tistih zajamcenih minimalnih 522 evrov.
1,73 evra, zalostno.
Cene pa enake kot drugod. Hrane, bencina, stanovanj.
Zajamcena minimalna placa je …
v Franciji 1254 evrov
v Belgiji 1259
na Nizozemskem 1301
na Irskem 1403
v Luksemburgu 1570 itd.
Ko bodo naslednjic predavali o evropskih cenah, naj zraven spredavajo tudi evropske place.
Ljudje niti teh 522 evrov ne dobijo.
Ne spoznam se glede plače, ti pa toplo priporočam, da si proračun popraviš s pospravljanjem po domovih, ker boš vsaj pošteno lahko računala svoje delo.
Mimogrede, a je preživnina 45E sploh možna? Mogoče bi pa oče malo povečal?? Ker če bi še ti dala 45E zraven, ja ne vem, kaj bi otrok imel od 90E, celomesečno oskrbo pa gotovo ne.
Napisala si, da imaš službo za nedoločen čas- o tem lahko marsigdo lahko le sanja.
Šele začela si. Bodi pozitivna. Raje ne nasedaj svojim kolegicam, ker si želijo samo konfliktov. ( tega ne omenjaš, vendar pač vem da obstaja)
Najvažnejši so oskrbovanci. Če boš odkria vso bedo od svojcev zavrnjenih starostnikov in njihovo hvaležnost za nasmeh – boš lažje pričakala naslednjo plačo, ki bo višja.
In na srce ti polagam. Oskrbovanci nimajo nobene veze s tvjo plačo – zato ne prevali krivdo na njih.
Dejstvo je, da so plače nešolanega kadra takšne. Jaz delam trenutno v proizvodnji, me je napotil zavod in če ni službe pač sprejmeš vse, in dobim 370 evrov plače. In to za delo, ki ga sovražim in je zelo težko, pogoji dela nevzdržni. Tolaži se, da opravljaš vsaj delo, ki ti je vsaj nekoliko všeč, to odtehta tudi denar.Je pa žalostno, da moramo opravljati več “služb” še izven delovnega časa, da lahko preživimo. In potem se nekateri čudijo za kaj je toliko dela na črno?
Drži se.
resda je plača majhna, ampak minimalna neto plača je nekaj čez 370 eur, bruto pa 521,83 eur. V moji familiji sop trije, ki prejemajo tako plačo, pa imajo vsi tri ali štiriletno šolo (tehnična), ampak druge službe ne najdejo, zato delajo v fabriki v proizvodnji…huda vročina, huda norma, hud režim…skratka za popizdit. Je tudi že ena izmed teh treh dala prošnjo za čistilko v domu, pa žal ni bila sprejeta. Ker bi veliko raje opravljala tako delo za iste pare kot pa fabriški “zapor”.
Torej, za čistilko ni pričakovati, da bi dobila kaj več kot minimalno (neto) plačo.
Je pa resda sramotno nizka napram življenskim stroškom
Forum je zaprt za komentiranje.