vdsl in odaljenost od centrale
Lep pozdrav !!
Nekej tukaj na forumu sem zasledil da na deželi lahko pozabimo na VDSL.
Mislim da je klemenxx reku. Jaz sem pet kilometrov oddaljen od večjega kraja kjer je večja centrala. To pa je že preveč. Zanima me zakaj na vasi ne morejo naštimat centralo tako da bi podpiralo VDSL. Saj gre po navadnih žicah.ali bi mogla bit speljana optika do vasi in potem naprej. Kako je s tem?
Rasvetlite me 🙂
hvala
Itaq sem jaz dejal (rekel), zato kar na “gauge” z mano :))
Ja dejansko je tako – no ne dva km, pač pa še slabše – tja do 1,6 km.
Zakaj Telekom na vasi ne zgradi centrale, ki bi vsebovala še podporo
za vdsl – je po mojem tako:
– premalo uporabnikov, za tako veliko investicijo, razen mogoče
takrat ko se bo Telekom privatiziral (če kdaj), pa še tisto je vprašanje,
če bo dovolj uporabnikov, razen npr. če bodo ponudniki interneta
pritisnili/prepričali telekom naj to stori, oz. bodo sami poskrbeli zato.
Imaš pa načeloma lahko navaden ADSL ..
plp
Verjetno je stvar drugje. Telekomu ni problem postaviti dodatne omare s karticami za zaključevanje DSL povezav. Verjetno jih bolj muči pasovna širina naprej proti centrom. Pri tej so lahko precej bolj škrti, ko gre za običajne telefonske pogovore in precej manj za podatkovne povezave. Ker je pa njihova miselnost še vedno “en multiplekser reši vse probleme”, smo pa tam, kjer smo – tri dni jahanja nekomu za hrbtom.
Pozdravljeni, kaj pa predlagate meni,………… 7 km od centrale,ADSL ni mogoč, in tudi pravijo telekomovci da v bližnji prihodnosti tudi ne bo.
Interneta pa veliko uporabljam. Sedaj imam klicni dostop preko siola-študentski paket. A imam še kakšno drugo možnost za neomejen dostop do interneta?
Hvala
LP jan
Forum je zaprt za komentiranje.