Najdi forum

Vdor v računalnik?

Miška in prenosnik ležita na ravni mizi. Prenosnik je priključen na internet.
Kar naenkrat se miškin kazalnik začne sam od sebe premikati po zaslonu ter klikati po ikonah in spletnih mestih. Kaj bi to lahko bilo? Vdor v računalnik?

Iztaknil sem omrežni kabel, pa se je miškin znak še vedno “sprehajal” po zaslonu ter odpiral in zapiral posamezne programe.

Na znančev predlog sem resetiral računalnik in znova vtaknil omrežni kabel. Nekaj minut nič, mirno, potem se spet začne klikanje brez moje vednosti. Sem pognal antivirusni program in ni našel nobene nepravilnosti.

Mi lahko, prosim, kdo pojasni, kaj se dogaja z mojim računalnikom?

marsovci? … oziroma JJ je kriv

Lahko virus. A imaš antivirusni program?

Ja, je pregledal in ni našel nobenih virusov.

Haj

To ni hec. Nekdo je vdrl v tvoj računalnik in ti bo naredil veliko škode lahko pa te bo tudi izsiljeval. Tudi mi smo imeli takšen primer. Pod nujno si nabavi RUTER da bo menjaval IP računalnika.

LP

malo preglej da ni kdo priklopljen na tvoj komp. ti je kdo kaj asistiral pa se potem ni odjavil morda?

lahko, da se gre za vdor, čeprav ni logično da bi se miška še kar naprej premikala tudi po tem ko si izklopil internetni kabel.

____________________ [b]404 Not Found[/b] [i]nginx/1.6.2[/i]

Po mojem se je miši sfuzlalo. A maš rezervno za sprobat?

Pri prijavljanju na internet se mi vsakič dodeli nov IP. Mi lahko kljub temu vdrejo v računalnik?

lahko ti je kdo podtaknil kakšno skripto, ki klika sama po namizju, to je zelo enostavno narediti, pa še antivirusni ne pokaže nič ;>
poskusi tako, da iztakneš internetni kabel, nato pa opazuj če se bo miška še naprej premikala.
če internet ni priklopljen, potem tudi heker nima dostopa do računalnika.

ja, odvisno od opreme in izkušenosti vdiralca

Si ga mogoče dal v popravilu nekomu, ki mu je ime V…..?

pri nas v službi se lahko admin kadarkoli konekta na naše kompe in to zgleda točno tako kot opisuješ. Tudi doma admin lahko to dela, če jih je več v networku

če internet ali pa LAN ni priklopljen, potem se ni možno povezati, sory.

aja, možno je pa tudi da te kdo heca preko bluetootha, če je le ta na prenosniku vklopljen ;>

Zdaj sem vtaknil drugo miško in vključil mobilni internet, ki ga imam pri drugem ponudniku.

Je možno, da domnevni vdiralec vidi dogajanje na mojem ekranu in je opazil moje vprašanje na forumu?

a si kakšna pomembna oseba, da se splača udreti h tebi? 🙂

Ne, še ni bil nikoli na popravilu. Samo jaz imam dostop do prenosnika.

Se ne hecam, tudi virus, da ti bo zrušil cel računalnik ti lahko pošlje. Tudi tvoja gesla ti bo odkril kot je nam, tudi za bankanet.
Mi smo našega hekerja ujeli šele na servisu za računalnike (preko več držav), ko je hotel tudi serviserja zrušiti. Če se te enkrat loti te bo lovil, zato nabavi motilec – spreminjanje signala IP tvojega računalnika saj gre za tvojo varnost.
.

Ne. :)) Zato sem bil pa začuden nad dogajanjem na ekranu.

Nič ne skrivam, ampak, da mi pa nekdo na daljavo izbriše kakšne delovne mape ali celo poškoduje sistemske datoteke, si pa res ne želim. 🙂

Ne. :)) Zato sem bil pa začuden nad dogajanjem na ekranu.

Nič ne skrivam, ampak, da mi pa nekdo na daljavo izbriše kakšne delovne mape ali celo poškoduje sistemske datoteke, si pa res ne želim. 🙂

In kakšno napako je javljal računalnik, da ste vedeli, da gre za vdor?

Nikoli ni vklopljen. Ga ne uporabljam.

Morda stanuješ v bloku ali več stanovanjski hiši in ti kdo krade internet, oziroma je priklopljen na isti naslov.

V bloku imamo 50 stanovanj in kar precej internetnih “odjemalcev”. Svoj router imam zaščiten z geslom. Je možno, da so ga dešifrirali?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close