Vdor v računalnik?
Miška in prenosnik ležita na ravni mizi. Prenosnik je priključen na internet.
Kar naenkrat se miškin kazalnik začne sam od sebe premikati po zaslonu ter klikati po ikonah in spletnih mestih. Kaj bi to lahko bilo? Vdor v računalnik?
Iztaknil sem omrežni kabel, pa se je miškin znak še vedno “sprehajal” po zaslonu ter odpiral in zapiral posamezne programe.
Na znančev predlog sem resetiral računalnik in znova vtaknil omrežni kabel. Nekaj minut nič, mirno, potem se spet začne klikanje brez moje vednosti. Sem pognal antivirusni program in ni našel nobene nepravilnosti.
Mi lahko, prosim, kdo pojasni, kaj se dogaja z mojim računalnikom?
lahko ti je kdo podtaknil kakšno skripto, ki klika sama po namizju, to je zelo enostavno narediti, pa še antivirusni ne pokaže nič ;>
poskusi tako, da iztakneš internetni kabel, nato pa opazuj če se bo miška še naprej premikala.
če internet ni priklopljen, potem tudi heker nima dostopa do računalnika.
Se ne hecam, tudi virus, da ti bo zrušil cel računalnik ti lahko pošlje. Tudi tvoja gesla ti bo odkril kot je nam, tudi za bankanet.
Mi smo našega hekerja ujeli šele na servisu za računalnike (preko več držav), ko je hotel tudi serviserja zrušiti. Če se te enkrat loti te bo lovil, zato nabavi motilec – spreminjanje signala IP tvojega računalnika saj gre za tvojo varnost.
.
Forum je zaprt za komentiranje.