Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Včeraj sem bila na razgovoru

Včeraj sem bila na razgovoru

za super službo…

Bilo nas je 30 kandidatov ( v treh dneh je imel 3 razgovore po skupinah 10 ljudi).

Zahtevalo se je
– nem ang v nulo
– iznajdljivost
– komunikativnost
– orientacija

Smatram, da bi prišla med prvih 5 (v prvi skupini je imel favoritko, iz moje skupine sta bile 2 meni super).

Jaz sem izpadla v 3 krogu naše skupine, ker je ugotovil, da že imam službo – pa ne zato, ker me ne bi mogel počakati z odpovednim rokom, ampak zato, ker “noče krast drugim firmam kadra”….

Moje osebno mnenje je, da bi raje drugi firmi “ukradla” preverjeno sposoben kader, kot pa nekoga friškega brez izkušenj – da… vem, da nekje mora vsak začet, ampak bilo je zahtevno delovno mesto, na katerega pa bi jaz osebno prej ukradla nekoga sposobnega drugi frimi…

Res pa je, da bi si kot direktor mislila, da bo takšnega človeka lažje ukrast tudi iz mojega podjetja.

Po drugi strani pa, če so zaposleni zadovoljni jih je težko ukrasti…no jaz ravno nisem 😉

Kakšno je vaše mnenje?

Moje mnenje je da je to o kraji samo izgovor. Če praviš da je že imel favoritko, je moral ostale ne nek način skenslat.

Tudi možno…ampak je vzel iz vsakega razgovora 1 ali 2 naprej (iz prve baje samo 1, ker mu druge niso bile ok) in v pon bi naj prišle 2 delat, v sre pa 3, da vidi, katera se bo najboljše vklopila v team…Tako, da je imel v prvi skupini eno favoritko, pa v drugi 2 pa iz moje skupine predvidevam, da je vzel potem 2…

če ni skrivnost – katero področje je to? predvidevam, da gospodarstvo – če lahko natančneje poveš, da vem, kje imajo taka huda merila za kader, ker me res zanima.

Eh, tole da noče vzeti nekoga, ker že ima nekje službo pa jaz čisto nič ne verjamem. Jebe se njemu, če spelje dobrega človeka. Še tok bolš bi se mu zdel.

To je res brez veze izgovor.
Firme si kradejo kadre, pa še kako. Po svetu je to že zdavnaj uporabljana metoda, pri nas pa zadnjih 10 let sigurno.
Moja sodelavka kar naprej po mailu dobiva ponudbe za službo z večjo plačo, kot jo ima sedaj, ampak je pri nas zadovoljna in zaenkrat noče menjati. Tako da, če veliko znaš, si na dobem glasu, vpisan v bazo sposobnih in uporabnih, te kar naprej bombardirajo s ponudbami.

V takšni izbiri kanditov, se je tako na “šnel” težko odločiti in mu je to izgovor.

Sicer pa mislim, da je to tipična birokratska služba, kjer je kanditov nebroj.

To se v tehniško-proizvodnih poklicih, recimo u.d.inž, ne more zgoditi (30 kanditaov)

Sicer ne včeraj, ampak predvčerajšnjim.
Ker sem bila na razgovoru prva, šele naslednji teden izvem odločitev. To, da še imam službo, ga ni motilo. Zanimalo ga je, če bi na določen datum lahko začela pri njem.
Razgovor je bil v tujem jeziku, a samo enem. (Tako, da nisva bile na istem razgovoru).

Res si želim, da bi izbral mene.

zanimivo je, da si bila na razgovoru v soboto, ampak…….

kraja kadra? to počno vsi!

lažje ukrast tak kader tudi kasneje meni? ja se je treba potrudit, da so zaposleni zadovoljni imajo ravnoprav motivacije, pa nobeden ne bo šel, kar tako.

vedi pa: čeprav ne vem za kakšno delovno mesto si se potegovala, ampak nekoga friškega, z minimalnimi izkušnjami, ali celo brez lažje upogneš in naučiš po svojih merilih, kot pa izkušen kader. izkušen kader ima veliko možnosti le, če so že v razpisu zahtevane take in take kopmetence, na vodilnih mestih, in če greš v JU kjer je že z zakonom dolečno minimalno potrebno delavnih izkušenj, v letih, če ne gre za pripravnika.

sam MENE so izbral

Ah, seveda bo raje vzel nekoga brez službe iz zavoda, saj bo na ta način dobil kar nekaj denarja!

To so tipični stavki mojega šefa, bivšega in tudi on ima rad razgovore med vikendi. Samo hopla in stran. Še vsi smo mu ušli, preden so minili trije meseci.
Na začetku sladke besede, potem pa……….

lp

Na to se lahko pritožiš. Preberi delovno pravo in v enem od členov piše tudi o diskriminaciji – ti si bila, ker nisi imela enake možnosti do nove zaposlitve, ker si že zaposlena, kar pomeni, da ne bi smelo vplivati na odločitev komisije…….

Tole o zakonih v delovnem pravu in diskriminaciji nima smisla sploh omenjati… Jaz sem imela v prejšnji firmi poskusno dobo tri mesece in ker šefici nisem bila všeč, si je dobesedno namislila razloge, zakaj nisem sposobna oz. primerna in so me odpustili.

Pri sami izbiri kandidatov pa si lahko delodajalec izbere človeka tudi samo zato, ker ima en kandidat njemu ljubo barvo las in oči (seveda tega ne bo povedal na glas) in mu ne moreš čisto nič!!! Jaz sem bila pred dvema tednoma na razgovoru in vem, da sem bila direktorici všeč, poleg tega sem v prejšnji službi delala identično delo, tako da imam tudi primerne izkušnje. Ampak na koncu mi je poslala odgovor, da nisem bila izbrana, čeprav ocenjuje, da imam številne dobre lastnosti… Ker je šlo za javno službo (občinsko), predvidevam, da je nekdo imel poznanstvo (najbrž pri županu). Seveda ne morem nič, tudi če bi vedela, koga so izbrali, zakaj in da morda sploh nima primernih izkušenj… To je čisto svobodna volja delodajalca. Tudi če bi kršili pravila in vzeli nekoga, ki nima niti primerne izobrazbe, vem, da se nima smisla pritoževati…

Druga zgodba pa bi bila, če bi te nekdo vzel in potem odpustil iz diskriminatornih razlogov… Ne moreš pa delodajalca prisiliti, da se odloči zate, ker ti misliš, da si bolj primerna (tudi, če imaš sicer prav in si res). Žal, ampak tako je to…

Točno tako! Upala bi si trdit, da je tista občinska kadrovnica že na razgovoru vedela, kdo bo zasedel delovno mesto in je bil prijazen nasmešek ter lepe besede le formalnost, da se te na lep način odslovi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close