včeraj je bil spet moj Slavnik
Ti si pa tako zagreta, kot sem bila jaz svoj čas, ko sem vsak teden (včasih tudi večkrat) hodila na Lisco. Zdaj sem se pa čisto polenila.:)[/quote]
Če si kje blizu Lisce tudi doma, potem pa res nisi za devetimi gorami, ampak še kar blizu mene…:)[/quote]
Saj sem že v eni drugi temi napisala, da sva blizu en drugega… še bolj kot si misliš:)
Pa še matjažeka povabimo, da zakolje gujdeka…:))))[/quote]
Robi, a nimaš ti nobene klobasice pri roki za Bibitko, ker jaz jo imam, tudi če ni kolin, skoz se najde. Lahko ti jo posodim, če imaš kako manjšo, ker Bibitka ima mogoče rada malo večje, saj pri številki čevljev 39 mora biti “ornk baba”, rabi konkretno stvar in ne neke priboljške verjetno, ker potem se ne nasiti… :)))
Veš, da sem šele zdaj izvedel, kje je ta kmetija, ko sem prebral tvoj odgovor na drugem forumu.[/quote]
Ja Robi vprašaj nooo. Dosti tega vem. :)))
Sem bila tam, silom prilike.
Pa še matjažeka povabimo, da zakolje gujdeka…:))))[/quote]
Robi, a nimaš ti nobene klobasice pri roki za Bibitko, ker jaz jo imam, tudi če ni kolin, skoz se najde. Lahko ti jo posodim, če imaš kako manjšo, ker Bibitka ima mogoče rada malo večje, saj pri številki čevljev 39 mora biti “ornk baba”, rabi konkretno stvar in ne neke priboljške verjetno, ker potem se ne nasiti… :)))[/quote]
Kaj misliš matjazek, da bi bila s sposojeno zadovoljna? 🙂
Robi, a nimaš ti nobene klobasice pri roki za Bibitko, ker jaz jo imam, tudi če ni kolin, skoz se najde. Lahko ti jo posodim, če imaš kako manjšo, ker Bibitka ima mogoče rada malo večje, saj pri številki čevljev 39 mora biti “ornk baba”, rabi konkretno stvar in ne neke priboljške verjetno, ker potem se ne nasiti… :)))[/quote]
Kaj misliš matjazek, da bi bila s sposojeno zadovoljna? :)[/quote]
Če z domačo nisi, potem tudi s posojeno verjetno ne boš. Ker domače je domače? Ni tako, če so dobro narejene in solitra ne manjka? Hren pa znaš tudi sama nastrgat, a ne? 😀
Če z domačo nisi, potem tudi s posojeno verjetno ne boš. Ker domače je domače? Ni tako, če so dobro narejene in solitra ne manjka? Hren pa znaš tudi sama nastrgat, a ne? :D[/quote]
salame s solitrom kar sam amej, v pravi salami je sol, poper in česen, ter dobro uležano goveje meso in malo svinjine, so počasi povojene v hladnem dimu iz bukovih drv ter počasi sušene na zračnem a ne prepišnem prostoru
Če z domačo nisi, potem tudi s posojeno verjetno ne boš. Ker domače je domače? Ni tako, če so dobro narejene in solitra ne manjka? Hren pa znaš tudi sama nastrgat, a ne? :D[/quote]
salame s solitrom kar sam amej, v pravi salami je sol, poper in česen, ter dobro uležano goveje meso in malo svinjine, so počasi povojene v hladnem dimu iz bukovih drv ter počasi sušene na zračnem a ne prepišnem prostoru[/quote]
Pa tudi nadevat mora znati pravi mesar. Ne vem, kako je z Bibitkinim, podkurit peč z bukovimi poleni verjetno že zna, nadevle pa morda kdo drug. 🙂
@matjazko, domače salame pa so čisto nekaj drugega od domači jajc 🙂 Hren strgam običajno za velikonočne praznike za k šunki.:) Če pa že ker hoče hren tudi k domači salami, potem je pa tisti od ete z dodatkom jabolk najboljši… pa še nastrgan je že:)
@dr.jones, za izdelavo klobas in predvsem pravilno polnjenje so pri nas zadolženi moški, ki tudi skrbijo da je vedno prava temperatura.:) tako da na tem področju res nimam izkušenj 🙂
Probati ni greh…..:)
Če ne probaš, ne moreš vedeti.
Dobro kaj je to neko mutenje na moji strani.debata je bila o meni in slavniku..sm kar malo ljubosumna postala:)))a jaz ki sm mestnooblano dekle ne pridem v upoštev:((( a kar brez mene vi o klobasah intd…????Dobrro, dobrooo zdaj sm pa užaljena
Forum je zaprt za komentiranje.