Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija včasi gre, včasih pa ne

včasi gre, včasih pa ne

Imam P4, WIN XP pro, IE 6.0, ADSL prek SIOL-a in veeelik problem (vsaj zame).

Včasih enostavno na MON-u, vseeno, kateri forum (tudi čveki), ne morem odgovarjati. Imam možnost odgovoriti na temo, ko pa pritisnem “pošlji”, mi ne najde več strežnika, lahko torej samo berem, odgovarjam ali pa začenjam teme pa ne. Včasih pa dela vse OK; kot zdajle.

Pa vedno enako prižgem računalnik, prijavljena sem vedno enako..

Inštaliran imam kompletni Norton internet security 2005, Firewall, antivirus, antispam, v WIN firewall izklopljen.

Kaka ideja, zakaj to?

Mogoče so kakšne internet nastavitve narobe naštimane!? A druge www strani ti pa delajo normalno? No, za prvo rešitev lahko zbrišeš vse nepotrebne internet datoteke, cookije in temp fajle. Pa kakšen scan proti spyware-om tudi ne bi škodil.

A med tem, ko gledaš po forumu, kaj download-aš? Imaš vklopljen kakšen P2P program? Če, imaš mogoče download in upload 100% zaseden in ti zaradi tega večkrat (ne zmeraj) ne najde strežnika.

Lp, Max

Nič ne vlečem dol … in sploh ni vezano na to, ali imam odprte kake druge strani…
Včasih dela vse, ne glede na to, ali imam vklopljen Azureus in odprtih 5 drugih strani, včasih ne dela, tudi če je odprt samo MON. Tudi če zaprem stran, se odklopim iz interneta, priklopim na novo – včasih je razlika, včasih ne.
In če mi ne najde strežnika pri odgovoru, vseeno lahko berem vse čisto normalno; odpiram vse forume, berem vse teme, spreminjam posamična sporočila/vse na isto stran… le odgovoriti ne gre. In ne čez 5 minut in ne žez pol ure ali čez dve uri…
Včasih pa dela b.p.

Pač skrbi moj čarunalnik za malo napetosti – nikoli ne vem, ali bo šlo odgovarjati ali ne :((

Probaj zbrisati tiste nepotrebne datoteke in scan proti spyware-om in bomo vidli kaj bo…

Lp, Max

Pobrisano v IE piškotki, datoteke, zgodovina, izpraznjene vse tmp mape, scani ne najdejo nič ..

Sem že poskušala to, pa tudi od tega ni bilo odvisno – kot da dela, če se mu ljubi, drugače pa ne :((

Tudi izklop računalnika ne igra vloge, včasih po ponovnem vklopu dela, včasih ne … ma je večja verjetnost sedmice na lotu kot pa prav napovedati ali bo ali ne bo delalo.

Npr; včeraj popoldan sem vžgala računalnik, se povezala, brala tule, odgovarjati ni šlo. Ugasnila in danes po službi prižgala in dela. Nič vmes inštalirala, nič odstranila, se prijavila enako … ne vidim tule kake logike.

LP!

Ja, pa še to … tudi če popolnoma izklopim Norton, ni razlike.
Če ne gre z vklopljenim, ne gre tudi z izklopljenim (prvo sem mislila, da je tam kaka čudna nastavitev), preverjeno.

Res čuden problem… Kaj pa če probaš tako, da predno pošlješ, pritisni na predogled in nato pošlji. Me res zanima kakšna je rešitev tega problema. Bom še malo razmišljal, ti pa probaj zgoraj napisano…

Lp, Max

Resetiraj IE na privzeto, zapri in ponovno odpri. Kaj drugače ?

IE možnosti – Programi in pod Dodatno boš to našel.

Predogled že tudi poskusila, dela brez problemov, pošlje pa ja ali pa ne – odvisno od dobre volje računalnika.

Sicer pa klasika, danes dela čisto vse, kar si zaželim in točno to in takrat ko hočem. Včasih pa ga za živega boga ne pripravim do pošiljanja :((

Verjetno je malo odvisno tudi od volje strežnika na MONu. Tudi meni včasih ne uspe poslati sporočila, ker je strežnik včasih hudo preobremenjen in takrat lahko pride predvsem pri dialup povezavah do timeouta in potem se zgodi to, kar praviš.
Ne bo pa škodilo tudi to, kar ti je povedal že Max, preveri računalo če nima kakih spyčkov, lahko napopaš tudi log od HJT, da vidimo, če nimaš kakega čuda na mašini.

Evo, sem spet tule … sem imela malo pavze (in celo brez abstinenčne krize!)

Kako, s čim “napopaš tudi log od HJT” ??? Saj mogoče bedasto vprašanje, ampak … sem prejle prišla s podaljšanega vikenda na morju in naj mi bo oproščeno, če mi glava še ne deluje čisto ta pravo :))

HijackThis , programček, s katerim narediš log datoteko, jo shraniš in copy/paste semkaj.

A bo katastrofa ??

Logfile of HijackThis v1.99.0
Scan saved at 22:37:15, on 13.6.2005
Platform: Windows XP SP1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccProxy.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr.exe
C:\Program Files\Norton Internet Security\ISSVC.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SPBBC\SPBBCSvc.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr.exe
C:\WINDOWS\System32\RUNDLL32.EXE
C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_05\bin\jusched.exe
C:\Program Files\CA\eTrust PestPatrol\PPActiveDetection.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe
C:\WINDOWS\System32\qttask.exe
C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Vremenko\vremenko.exe
C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Distillr\acrotray.exe
C:\Program Files\iD2\CSP\iD2CertMover.exe
C:\WINDOWS\Driver Cache\Programi\MEMTURBO\MEMTURBO.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\system32\id2scaps.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE
C:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\navapsvc.exe
C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\CCPD-LC\symlcsvc.exe
C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\AdBlocking\NSMdtr.exe
C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Acrobat\Acrobat.exe
C:\WINDOWS\System32\WISPTIS.EXE
C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\LFVRX1OE\HijackThis[1].exe

R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.najdi.si/
R1 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Connection Wizard,ShellNext = http://windowsupdate.microsoft.com/
O2 – BHO: Yahoo! Companion BHO – {02478D38-C3F9-4efb-9B51-7695ECA05670} – C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\ycomp5_5_7_0.dll
O2 – BHO: CNisExtBho Class – {9ECB9560-04F9-4bbc-943D-298DDF1699E1} – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\AdBlocking\NISShExt.dll
O2 – BHO: CNavExtBho Class – {BDF3E430-B101-42AD-A544-FADC6B084872} – C:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O3 – Toolbar: &Radio – {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} – C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
O3 – Toolbar: Adobe PDF – {47833539-D0C5-4125-9FA8-0819E2EAAC93} – C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll
O3 – Toolbar: Norton Internet Security – {0B53EAC3-8D69-4b9e-9B19-A37C9A5676A7} – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\AdBlocking\NISShExt.dll
O3 – Toolbar: Norton AntiVirus – {42CDD1BF-3FFB-4238-8AD1-7859DF00B1D6} – C:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O3 – Toolbar: Yahoo! Companion – {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} – C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\ycomp5_5_7_0.dll
O4 – HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 – HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 – HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 – HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_05\bin\jusched.exe
O4 – HKLM\..\Run: [eTrustPPAP] “C:\Program Files\CA\eTrust PestPatrol\PPActiveDetection.exe”
O4 – HKLM\..\Run: [ccApp] “C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe”
O4 – HKLM\..\Run: [SSC_UserPrompt] C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\Security Center\UsrPrmpt.exe
O4 – HKLM\..\Run: [Symantec NetDriver Monitor] C:\PROGRA~1\SYMNET~1\SNDMon.exe /Consumer
O4 – HKLM\..\Run: [QuickTime Task] “C:\WINDOWS\System32\qttask.exe” -atboottime
O4 – HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
O4 – HKCU\..\Run: [Vremenko] C:\Program Files\Vremenko\vremenko.exe
O4 – Startup: MemTurbo.lnk = C:\WINDOWS\Driver Cache\Programi\MEMTURBO\MEMTURBO.EXE
O4 – Global Startup: Acrobat Assistant.lnk = C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Distillr\acrotray.exe
O4 – Global Startup: iD2 CSP Certificate Utility.lnk = C:\Program Files\iD2\CSP\iD2CertMover.exe
O8 – Extra context menu item: I&zvoz v Microsoft Excel – res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O9 – Extra button: (no name) – {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} – C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_05\bin\npjpi142_05.dll
O9 – Extra ‘Tools’ menuitem: Sun Java Console – {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} – C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_05\bin\npjpi142_05.dll
O9 – Extra button: Raziskovanje – {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} – C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 – Extra button: Related – {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} – C:\WINDOWS\web\related.htm
O9 – Extra ‘Tools’ menuitem: Show &Related Links – {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} – C:\WINDOWS\web\related.htm
O9 – Extra button: Messenger – {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} – C:\Program Files\Messenger\MSMSGS.EXE
O9 – Extra ‘Tools’ menuitem: Messenger – {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} – C:\Program Files\Messenger\MSMSGS.EXE
O16 – DPF: {01FE8D0A-51AD-459B-B62B-85E135128B32} (DD_v4.DDv4) – http://www.drivershq.com/DD_v4.CAB
O16 – DPF: {3707DB0E-E788-491A-8FA7-8C8B9774AAEB} (DigSigX Control) – https://edavki.durs.si/OpenPortal/Gui/Applets/hslDigSigX.cab
O16 – DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) – http://v5.windowsupdate.microsoft.com/v5consumer/V5Controls/en/x86/client/wuweb_site.cab?1100564609676
O16 – DPF: {88D969C0-F192-11D4-A65F-0040963251E5} (XML DOM Document 4.0) – https://edavki.durs.si/OpenPortal/Gui/Applets/msxml4.cab
O16 – DPF: {917623D1-D8E5-11D2-BE8B-00104B06BDE3} (CamImage Class) – http://www.drsc.si/cgi-bin/AxisCamControl.ocx
O16 – DPF: {C8CFA1F4-4086-4F2D-BB09-91ADBD1FC9B5} (Signer ActiveX) – https://eup.gov.si/e-obrazci.nsf/SRCSISigner.dll
O17 – HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{563ECAA3-6470-4033-8117-6E6FB5BA449E}: NameServer = 193.189.160.11 193.189.160.12
O23 – Service: Adobe LM Service – Unknown – C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc.exe
O23 – Service: Symantec Event Manager – Symantec Corporation – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr.exe
O23 – Service: Symantec Network Proxy – Symantec Corporation – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccProxy.exe
O23 – Service: Symantec Password Validation – Symantec Corporation – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccPwdSvc.exe
O23 – Service: Symantec Settings Manager – Symantec Corporation – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr.exe
O23 – Service: iD2 Smart Card Server – iD2 Technologies – C:\WINDOWS\system32\id2scaps.exe
O23 – Service: ISSvc – Symantec Corporation – C:\Program Files\Norton Internet Security\ISSVC.exe
O23 – Service: Norton AntiVirus Auto-Protect Service – Symantec Corporation – C:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\navapsvc.exe
O23 – Service: NVIDIA Display Driver Service – NVIDIA Corporation – C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe
O23 – Service: SAVScan – Symantec Corporation – C:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\SAVScan.exe
O23 – Service: ScriptBlocking Service – Symantec Corporation – C:\PROGRA~1\COMMON~1\SYMANT~1\SCRIPT~1\SBServ.exe
O23 – Service: Symantec Network Drivers Service – Symantec Corporation – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc.exe
O23 – Service: Symantec SPBBCSvc – Symantec Corporation – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SPBBC\SPBBCSvc.exe
O23 – Service: Symantec Core LC – Symantec Corporation – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\CCPD-LC\symlcsvc.exe

Ne bo katastrofe, pokaže pa del tega, kaj vse znate nameštrati na mašinco. No ja, še kaj bi se dalo namestit, da bi bremzalo. Morda še kaj s sfere Symanteca :)))

Glede hitrosti ni panike; igric ne igram, za poslovne programe, pisanje in urejanje v officu, poslovne programe ter e-banke je zadovoljiva hitrost, MSN in Azureus delata tudi čisti lepo, slike urejat in filme gledat tudi brez problema..

Zaj*** me samo to, ker včasih tule na MON-u ne sprejme mojih odgovorov.

Se tu kaj vidi, če je moj čarunalnik kaj prehlajen ?

hjuuhuuu, tole je pa res en kuuuup stvari ampak nobena ni hudo kritična, tko kot ti je že Tajfun povedal.

A te probleme imaš le na MONu ali tudi na kaki drugi spletni strani?

Računalo sicer ni prehlajeno in ob tolikšni zaščiti kot jo imaš se že težko prehladi 🙂 Je pa nekaj stvari, ki lahko kdaj kaj zaštrikajo.

1. Katerakoli stvar iz naveze Symantec
2. Pest Pratrol
3. Yahoo toolbar
4. Vremenko

Vremenko po mojih izkušnjah ni kritičen. (uporabljam ga zadnjih nekaj tednov)
Podobne težave sem imel tudi sam, čeprav ne redno, z IE 6.0. Po tem sem zamenjal s Firefox (služba) Mozilla Suite (doma) in teh problemov ni več.

Samo na MON-u sem to opazila, pa tudi tu ne vedno.

Bil je sicer še en CRO page za dolvleko, pa sem potem ugotovila, da tam je bil pa problem v mojem IP-ju, da SLO ne sprejme.

Dejstvo pa je tudi, da obiskujem bolj malo forumov, samo gledanje oz. branje pa tudi ob slabem dnevu ni problematično, le odgovori so problem (včasih).

Evo, spet :((

Sinoči sem samo prekinila povezavo, zagnala Norton, da mi pregleda in danes, ko sem se povezala (brez restarta računalnika), je predogled deloval, pošiljanje pa ne. Tudi ko sem poskusila čez dobro uro, enako.

Prekinila sem povezavo, se ponovno povezala in sem vam lahko tečna tule. Včasih rata, včasih pa ne ..

Tečna nisi ti, ampak ta problem. Ja, problem, ki se ga ne da rešiti… Ali pač. Malo razmišljaj v smeri format c: in s tem boš uničila prav vse probleme, upajmo 🙂 Ker ni hardware-ski problem, ampak software-ski, bo verjetno res tako najbolje. Če te to seveda tako full moti. Med tem, ko boš premišljevala, počakaj na kakšno delujočo rešitev, potem se pa odloči.

Aja, kaj pa če probaš Firefox browser?! Se tam pojavlja tudi enak problem? Ali pa resetiraj nastavitve od IE oziroma ga zbriši in ponovno namesti. Probaj še to, potem pa briši vse, če ne bo bolje.

Lp, Max

Format C bo še malo počakal, ker se mi ne da nalagat vsega nazaj gor… v bistvu pa rabim vse; bom pač malo skrbela za svoj besedni zaklad, ko bom preklinjala – če/ko ne bo delalo :)))

Vseeno hvala vsem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close