Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Vauvučurji, kako buš plaču, če nimaš

Vauvučurji, kako buš plaču, če nimaš

Sem mislila na kakšno turistično kmetijo s temi boni, a bolj tole berem, bolj me mika v kak hotel. Da mi ne bo slučajno treba biti s prenapihnjenimi vzvišenimi kvazi bogataši.
S takimi, ki človeka, ki si običajno težko privošči hotel, že v naprej obtožujejo primitivizma.

A z davčno prideš tja pa ti obračunajo? Kaj pa če poberem kakšnemu davčno? Če je prenosljivo med družino, kako bo ta vouvćerić legitimno potrjen?

Vavčer bo vezan na davčno številko, ne bo v fizični obliki, identificirat se moraš pa tako v vsakem primeru z osebnim dokumentom. Kako bo potekal prenos med družinskimi člani pa še niso pojasnili. Verjetno bo kako booblastilo z overitvijo.

Letos ne bo nikamor za hodit, če misli ves socialni vavčeriat svojo neprilagojenost in primitivizem izvažat po hotelih in toplicah. Si kar predstavljam to svinjsko in nevzgojeno sodrgo, ki bo s kuhalniki srala po sobah in požare pijana povzročala. Po bazenih bodo scali v posranih kopalkah in kurja bedrca goltali na ležalnikih, kosti pa po tleh metali, kot so doma navajeni. Na koncu se bodo pa še pritoževali, da postrežba ni bila na nivoju, da bi morali za ta denar več dobit.
[/quote]

Ali lahko še bolj grdo napišeš?

Vavčer bo vezan na davčno številko, ne bo v fizični obliki, identificirat se moraš pa tako v vsakem primeru z osebnim dokumentom. Kako bo potekal prenos med družinskimi člani pa še niso pojasnili. Verjetno bo kako booblastilo z overitvijo.
[/quote]

Aha, bo treba do notarja.

O uporabi voucherjev so odločali tisti, ki imajo polne ritke. Pa jejte potico, če nimate za kruh, tako zveni odlok ljudstvu, ki zaradi Co krize nima denarja za dopust.
Turizem obsega tudi gostinstvo, ogled jam, muzejev, vožnjo s pletno, jahanje konjev, turistične kmetije..
Prav in pošteno bi bilo, da bi lahko slovenski uporabniki koristili na vrednotnice ” brezplačno” tudi te storitve.
Trend današnjega turizma je, da se prilagaja potrošnikom z različnim budget- om.

fešta bo na hotelski terasi
pujcek že pridobiva na teži

ja vavčerji so 60, te so najcenej, vaučeri so mal dražji….
vaucherji od fine gospode so pa najdražji za njih dobiš 260
vauvučurji so pa že ponaredki….tko da pazite kaj kupujete

Seveda misliš isto, saj si ista oseba pod tremi različnimi nicki.

Da ti “podarijo” samo hotel in toplice. Meni ustrezajo enodnevni izleti z ogledom muzejev ali naravnih lepot. Zakaj bi se silila v hotel če mi ni do tega. Denar z veseljem pustim domačinom in ga tudi bom ko bo meni ustrezalo. Verjetno bo moj ostal neizkoriščen.

Kdor ima denar, ne bo šel v hotele, ker se ne bo želel srečevati z ljudmi, s katerimi se običajno na počitnicah ne srečuje. To je to. Takšni bodo odšli na kake kmetije, apartmaje, podeželske hotele….
Koga srečuješ v hotelu, kdo tam biva s tabo v sosednji sobi, s kom se srečuješ pri zajtrku, vse to je del hotelskega produkta.
[/quote]

V Sliveniji? Ja mogoče v Kampinskem in še kakšnem butičnem malem privat hotelu. Velika večina ostalih hotelov pri nas je povprečnih. Torej za jaro gospodo (to je za ljudi s povprečnimi dohodki, ki mislijo da so nekaj več).

Dokler ležite cele dneve na plaži na hrvaškem in kuhate v največji vročini in zasmrajujete apartma, do takrat pojma nimate, kaj je turizem. Si pomislila, da se za nekaj dni stacioniraš na neki lokaciji, imaš nočitev z zajtrkom, si vsak dan ogledaš drugo znamenitost področja, končaš dan v dobri gostilni z domačo hrano in greš lepo utrujena in polna doživetij nazaj spat v svojo sobo. Brez da iščeš trgovine, razmišljaš kaj boš še skuhala, brez pomivanja posode v 15 kv apartmaju, brez skupnih sekretov. TO je turizem.
Socialni turizem je novodobna pogruntavščina, ko se horde ljudi zapodijo po cenenih namestitvah in si ne privoščijo več kot kak sladoled. Za njimi ni drugega kot kup smeti in obremenitev okolja.
Kadar ni denarja za dopust, pač ne greš. Jaz sem šla na morje prvič za lastno plačo. Pa se ne počutim nič manjvredno.

Dokler ležite cele dneve na plaži na hrvaškem in kuhate v največji vročini in zasmrajujete apartma, do takrat pojma nimate, kaj je turizem. Si pomislila, da se za nekaj dni stacioniraš na neki lokaciji, imaš nočitev z zajtrkom, si vsak dan ogledaš drugo znamenitost področja, končaš dan v dobri gostilni z domačo hrano in greš lepo utrujena in polna doživetij nazaj spat v svojo sobo. Brez da iščeš trgovine, razmišljaš kaj boš še skuhala, brez pomivanja posode v 15 kv apartmaju, brez skupnih sekretov. TO je turizem.
Socialni turizem je novodobna pogruntavščina, ko se horde ljudi zapodijo po cenenih namestitvah in si ne privoščijo več kot kak sladoled. Za njimi ni drugega kot kup smeti in obremenitev okolja.
Kadar ni denarja za dopust, pač ne greš. Jaz sem šla na morje prvič za lastno plačo. Pa se ne počutim nič manjvredno.
[/quote]

Eno je dopust na morju (kamp apartma, hotel, kopanje v morju), drugo pa potovanje (nočitev z zajtrkom, ogled znamenitosti, večerja ali kosilo v dobri domači restavraciji)
Za potovanje so primerni drugi meseci, manj vroči, predvsem pomladanski zaradi daljšega dneva, kot pa jesenski. Ne predstavljam, si da bi v kakšnem mestu pri 45+ hodil sredi razgretega betona, obiskoval muzeje…
Vse je ob svojem času, ob poletni vročini pa morje, plaža, senca… pozimi smučanje… vmes pa potovanja.

Eno je dopust na morju (kamp apartma, hotel, kopanje v morju), drugo pa potovanje (nočitev z zajtrkom, ogled znamenitosti, večerja ali kosilo v dobri domači restavraciji)
Za potovanje so primerni drugi meseci, manj vroči, predvsem pomladanski zaradi daljšega dneva, kot pa jesenski. Ne predstavljam, si da bi v kakšnem mestu pri 45+ hodil sredi razgretega betona, obiskoval muzeje…
Vse je ob svojem času, ob poletni vročini pa morje, plaža, senca… pozimi smučanje… vmes pa potovanja.
[/quote]

Oh oh tak svetovni popotnik, pa nima kje enga vikenda na tuje stroške porabit?

Oh oh tak svetovni popotnik, pa nima kje enga vikenda na tuje stroške porabit?
[/quote]

Sej ga tud ti nimaš. Sicer pa zakaj bi spreminjali naše navade…. no le spomladanskega potovanja ni bilo, bomo pa konec avgusta nadoknadili 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close