Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Vaucher, Bled, Pororož

Vaucher, Bled, Pororož

Naših vaucherjev ne bo videl ne Bled, ne Portorož, tudi neka najeta delovna sila iz balkana ali pa priseljenci slovenaci nas tam ne bodo stregli. Tja gremo morda le na enodnevni izlet, pa nekaj za prigriznit in nekaj pijače s seboj pa je, da ne pustimo niti centa tam. Dobrih rstavracij in gostiln je dovolj izven teh kao turističnih krajev dovolj, da se ustavimo ob povratku domov.
Vaucherje bomo zapravili na tistih koncih slovenije in tam, ker smo zaželeni in nas postrežejo domačini.

Jaz bi se z zapisanim kar strinjal. Tudi jaz ne maram tja, kjer sem kot domači gost nezaželjen. Primer Bled, Bohinj.

A tudi v Bohinju nismo zaželeni? Škoda. Za Bled vem; tja ne hodimo več.
Vaučer bomo najbrž porabili v Fiesi, ali Strunjanu. Mogoče bi šli v Banovce. Bomo videli, kako bo to sploh špilalo.

Portorož nikoli ni bil moja izbira, ali želja. Tista mivka plaža, voda nikakršna, gužva povsod. Mi tak dopust ne paše. V Seči bomo pogledali za letos.
Bled? Ne, tja pa ne.

mi bomo tud šli na neko turistično kmetijo nekam v vukojebino, kjer bo dobra domača hrana pa ceneje kot v turističnih krajih

Letos grem preizkusit razvajanje v Strunjanu. Malo odklopa paše.

https://terme-krka.com/de/de/strunjan/ponudba/bewaeltigen-wir-stress-leben-wir-ruhiger-5-naechte

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Mi smo pa z morja in bomo verjetno morali na drugi konec države ?

Kempinski v Portorožu ☺ … OK, nekaj bom doplačal iz svojega žepa … ampak držje srat ne znam ☺

Mi bomo šli v prekmurje. Partner je od tam in gremo pol kaj malo njegov dalni sorod obiskat. Otroka pa na toboganih norita. Pa tista naftna voda za luskavico paše.

Mojih in moževi 200€ pa bo končalo ravno v Portorožu. Tja hodim že skoraj celo življenje in sem vedno dobrodošla.

Če bi še kaj drugega spoznala, se ne bi nikoli več vrnila v Portorož.

[/quote]

Zakaj tako mislis?

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Podprla bi domače ljudi, gostilničarje, kmečke turizme, kje ob Soči, v Brdih in ne hotelov v lasti tujcev s poceni najeto delovno silo iz tretjih držav.

Realnost je taka!
SLOVENIJA
Iz Blejskega jezera potegnili pol tone odpadkov: straniščne školjke, mobilni telefoni, prometni znaki …
Bled, 23.05.2020, 19:11
Kaj vse je v Blejskem jezeru? Ko še ni turistov, so v njem spet iskali vse, kar tja ne sodi. 50 potapljačev iz vse Slovenije je z dna na obalo prineslo ne le nekaj plastenk in pločevink, celo mobilne telefone, prometne znake in dele orožja iz druge svetovne vojne.S pomočjo več kot 70 prostovoljcev so iz Blejskega jezera odstranjevali tujerodno školjko potujočo trikotničarko, hkrati pa jezero z okolico očistili za preko pol tone odpadkov.
https://images.24ur.com/media/images/1000xX/May2020/5930b939717a49488640_62420885.jpg?v=acb9

Morje na slovenski obali pa ni nič drugačno,polno odpadkov in fekalij. Skratka čudovito s kombinacijo povečane koncentracije ozona.
Za tako stanje v teh krajih niso krivi turisti,ampak domačini,domačini delajo packar1jo.

Upam, da so v jezeru pustili dovolj odpadkov za akcijo v letu 21. Dele orožja bi lahko do konca odstranili že v akciji 1985, ko je čistilo 150 potaplačev iz celotne Jugoslavije.

Si toplo vodo odkrila?

To svinjanje se dogaja v vseh Slovenskih jezerih in rekah.
Ob čistilnih akcijah na gore smeti.
Nista Bled in Primorje nobena izjema.

Ravno v Portorož greva. Hotel Lifeclass, pogled na morje. Glavni dopust bo na hrvaški obali, Makarska.
Na Bled pa tudi mi ne hodimo, tam smo bili Slovenci nezaželeni že zdavnaj pred korono in imajo veliko raje tujce.

Sem mislila , da živiš v Nemčiji? Če sem prav mislila, mi razloži, zakaj Strunjan. Imaš precej šans iz Nemčije iti kam drugam ( kolikor vem, bodo za Nemce meje kar odprte).

Tako se govori !

[/quote]

Verjemi, da sem spoznala že marsikaj. A moje srce je v Portorožu. Od tam imam najlepše otroške spomine, najstniške dogodivščine, kup podaljšanih vikendov… Portorož je moj drugi dom.

Sem mislila , da živiš v Nemčiji? Če sem prav mislila, mi razloži, zakaj Strunjan. Imaš precej šans iz Nemčije iti kam drugam ( kolikor vem, bodo za Nemce meje kar odprte).
[/quote]

Res je. Iz Nemcije se da (oz. se bo dalo iti) bolj ali manj “kamorkoli”. Eno je to, da sem emocionalno navezan na Mediteran. To je pomemben dejavnik. Drugo je, da so se nam zaradi te “krize” nacrti povsem podrli. Za veliko noc bi naj bili v Sloveniji, vceraj naj bi se vrnili iz Walesa/Anglije in poleti konec julija naj bi bili otroci malo pri starih starsih, midva pa v Breatniji. Tudi to je vec kot ocitno padlo v vodo. Zato smo presli na “plan B”. Ker se z druzinami in ostalimi bliznjimi nismo videli ze kar nekaj casa, bova poletni dopust prezivela v “domacih krajih”. Vmes pa bova najinih nekaj dni prezivela v enem izmed slovenskih SPA centrov. Na koncu sva se odlocila za Strunjan (hotel Svoboda). Malo “na slepo”. Drugi teden (ker je tu praznik) bomo naredili eno premostitev in malo skocili na Baltik. Vremenska napoved je obetavna. Spuscat zmaje z otroci,… Za jesenske upava, da bomo vendar lahko nadomestili/prestavili obisk Walesa. Bomo videli, kako se bo stvar razvijala.

Zakaj?

Res je. Iz Nemcije se da (oz. se bo dalo iti) bolj ali manj “kamorkoli”. Eno je to, da sem emocionalno navezan na Mediteran. To je pomemben dejavnik. Drugo je, da so se nam zaradi te “krize” nacrti povsem podrli. Za veliko noc bi naj bili v Sloveniji, vceraj naj bi se vrnili iz Walesa/Anglije in poleti konec julija naj bi bili otroci malo pri starih starsih, midva pa v Breatniji. Tudi to je vec kot ocitno padlo v vodo. Zato smo presli na “plan B”. Ker se z druzinami in ostalimi bliznjimi nismo videli ze kar nekaj casa, bova poletni dopust prezivela v “domacih krajih”. Vmes pa bova najinih nekaj dni prezivela v enem izmed slovenskih SPA centrov. Na koncu sva se odlocila za Strunjan (hotel Svoboda). Malo “na slepo”. Drugi teden (ker je tu praznik) bomo naredili eno premostitev in malo skocili na Baltik. Vremenska napoved je obetavna. Spuscat zmaje z otroci,… Za jesenske upava, da bomo vendar lahko nadomestili/prestavili obisk Walesa. Bomo videli, kako se bo stvar razvijala.

Zakaj?
[/quote]

Čisto tako sem mislila, da je laže kar iz Nemčije nekam it (nabašeš familijo v avion in gremo). Do sem vse to cjazenje, pa sem in tja. No, ti že veš. Kakorkoli, fajn se imejte.

Čisto tako sem mislila, da je laže kar iz Nemčije nekam it (nabašeš familijo v avion in gremo). Do sem vse to cjazenje, pa sem in tja. No, ti že veš. Kakorkoli, fajn se imejte.
[/quote]

Ah, mi pot spremenimo v izlet. redko se gremo “cegu na gas” varianto. Na poti je toliko zanimivih stvari, da se da res ogromno skombinirat. V Leipzigu je v ZOO “imitacija pragozda”. Super dozivetje. Da se preko Dresdna v Prago, Bratislavo, Blatno jezero… Ali pa zaviti proti Passau-u in se ustaviti v Bayerische Wald, v Bavarskih “Alpah”,… Pri Würzburgu je Legoland. Lahko zavijemo se na drugo stran, Chimsee, Boden See, … pa cez juzno Tirolsko na Lago di Garda… Skratka opcij je na tako dolgi poti malo morje. Ni nikoli dolgcas. 🙂

Krasne variante za zdrav čas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close