vaši gimnazijci s kakšnimi ocenami so začeli
Neprijavljena, 27.10.2023 ob 10:47
Vse od 2-5. Osnovno šolo je delal na izi, malo piflanja pred testom. V gimnaziji to ne gre, je pač treba napiflano snov znat povezovat in znje sklepat…. To večina osnovnošolcev ni osvojila. Tako da so take ocene pričakovane. Me niso šokirale.
Sem mu na začetku le to povedala pa me ni vzel resno. Sem ga pustila da se bo sam na podlagi izkušenj to naučil na težji način.
Sicer je res da moras vec “znat” samo povezovat pa ne. Ker to je nasprotno z ucnim nacrtom pa politiko v RS ker so ljudje z razmislanjem provlematicni. Tak da ce povezujes si drzavni sovraznik. Moras pa se veliko vec piflat pa imas 5 tudi. Vecina OS pa je prelahkih. Sicer pa samo da nardis. Ce ne rabi za faks povprecja v 3. In 4. Letniku je itak vseeno. Bodo pa vse ocene.
V OŠ same petice zakljucene vsa leta. Zdaj prejete ocene, 3,4,5,5,5,5. Je zadovoljen. Pri trojki je rekel, da ve, da mora drugic malce vec vlozit,pa itak je bil spis, tako da mu ni panike.. Mislim, da sploh ni bilo nobene petice. Prav je, da jih kaksna ocena strezni. Se uci malce vec, kot v OŠ, ampak ne pretirano. Ima nek svoj sistem. In mislim da deluje.
Iz svojih gimnazijskih časov se spomnim, da so bile med znanjem učencev iz različnih OŠ velike razlike. Temu primerne so bile tudi ocene.
Tisti, ki so bili v OŠ zelo uspešni in hodili na razna tekmovanja v znanju, so sicer tudi v 1. letniku gimanzije ohranili lepe ocene. Ostali so se morali bolj truditi, predvsem pa nadoknaditi pomanjkljivo znanje iz OŠ. Razlike v nivoju znanja so bile najbolj očitne pri jezikih in jih je bilo tudi najtežje nadoknaditi.
Ponavadi so 5 dobili kot bombone. Pač ima 5 ne kvarimo povprečja. Izkušnje pa so res take da če nekdo ki je imel 5 in ni znal je rekla v OS šoli vsedi se in nauči se. Ni mela srca dat dvojko trojko ali celo enko. Potem pa pride gimnazija, kjer pa tega ni več so pa slabe ocene. Učit se bo treba!!!!! Jaz sem imela bolj slabe ocene v srednji šoli pa 5 in 4. Tudi trojko seveda. Ker sem bila navajena da se moram za oceno borit in vedno znat
Naša je začela s trojkami. Smo jo vnaprej pripravili, da naj ne pričakuje petic. Je pa kar anksiozna pred vsakim testom, ker je snovi veliko in se ji počasi baše s časom. Jo pripravljamo, da bo vse, tudi kdaj kaka 1, ki jo bo treba popravljati, tudi kaka 5, če se ji vse skupaj poklopi, ampak, da naj štarta med 2 in 4. Na medicino ali podobne fakse ne misli iti, tako, da bo tudi to čisto dovolj.
S svojim zapisom si vse povedal o sebi – zafrustrirani moški srednjih let, brez ženske, morda si enkrat kakšno že za kratek čas lahko nazival “moja”, a te je pustila. Naveličala se je streči neuglednemu in zahojenemu vaškemu patronu, ki se dokazuje med prostovoljnimi gasilci (ne žalim gasilcev – tistih, ki to res so), med sebi enakimi na lokalni bencinski, kjer si bil glavni frajer, ker si imel za dva špricerja in sendviče s posebno. Mati te je vzgojila v enega ubogega, upognjenega človeka, ki brez besede fuk v eni povedi ne more. Očitno je to edini približek seksa, do katerega prideš. Kar se pa tvojega političnega posploševanja tiče, pa ne bom izgubljala besed. Ne bom jih, ker ta zapis/komentar ni namenjen tebi, ker ga tako ne razumeš. Je premalo fuka v povedih, prfuknjen Janez (nalašč z malo).
rerab, 27.10.2023 ob 10:27
s kakšnimi ocenami so začeli predvsem vaši gimnazijci, tisti, ki so imeli v OŠ same petice..Recimo moja hči, v OŠ vse 5, zdaj prve ocene spis 3, test matematike 2, angleščina 3..Pa je vse to imela 5 v OŠ. Pa ni edina, večinoma so trojke, mogoče ene ali dve petici na test.
Iz povprečja 5,00 na OŠ v 4.15 v 1. letniku ene od Lj gimnazij, a se je že v 2 letniku ujela na 4.4 in zdaj še bolje v 3. Brez inštruktorjev.
Mnoge malce spodnese na začetku, ker gimnazija ni tako enostavna, da bi jo delal z levo roko. Ko pa osvojijo potreben način dela, potem pa gre brez večjih težav.
@hmmm ne tako sodit na pamet… je res da v veliki vecini na gimnaziji ocene padejo, a je tudi res, da so kaksni posamezniki prfoksi, ki so izberejo koga, ki ga driblajo iz gole njihove zabave…
jaz sem imela z eno tako nesreco, meni je bila kako absurdno na zacetku celo zelo vsec ta uciteljica, tako da ne vem zakaj si me je vzela na piko, ko se ji je zahotelo mi je dala sus in se mi snejala v faci in konentirala “kaj a je bil skab dan” tako da je bilo jasno, da zajebava in uziva zraven… tam kjer je lahko subjektivno ocenjevala je bil torej sus, ko je bil test je prisla ocena pet po tockah ali 4 in je sla nazaj tocke pri odgovorih z edigsom zmanjševati, da mi je dala potem skupno oceno 3. Ko je sla mati v solo vprašat kaj je narobe, ji ni vedela povedat nic ampak je komarja po razredu lovila,… no, ko je sla na porodniško so moji cveki in trojke izginile pri drugi profesorici samodejno …
enako se hujso izkusnjo so ineli nekateri drugi v posameznih razredih pri angl z eno doticno prfokso… tistega, ki si je ona izbrala, da bo imel popravca, ga je tudi imel… in to so bili drugace prav dobri učenci, ki so imeli leto poprej pri drugi prfoksi na gimnaziji brez tezav pozitivno oceno.
Mojo sestricno je spravila skoraj ob zivce, pa drugace prav dobra, samo pri njej pri angleščini komaj za 2… danes je sestricna doktorica znanosti, profesorica na fakulteti in predava okoli tudi v anglescini… tako da zal nekateri prfoksi so tudi taksni na gimnaziji, ki ne iscejo in ne ocenjujejo znanja ampak si bildajo ego… res pa je da so to posamezni primerki in ne vsi prfoksi … in take vsi na soli poznajo, se hitro ve kdo so…
V OŠ sem imela vse 5, vsa leta odlična, praktično brez učenja. Prišla na gimnazijo: šok- treba se bo učit. Prva ocena 4, naslednje tri pa šus. Ampak me ni dosti izučilo. Predmete, ki so me zanimali, sem imela še naprej 5 praktično brez učenja (slovenščina, biologija, angleščina), matematiko in fiziko z velikooo muke komaj 2. Vsa leta sem bila dobra, maturo sem nekako “spacala” v prvem roku.
No, na faksu sem bila pa Zoisova štipendistka s povprečjem 9,7.
Mi je žal, da nisem imela nikogar, ki bi me v gimnazijskih letih spodbujal/bodril k učenju in da bi z boljšimi ocenami lahko sledila svoji sanjski poklicni poti. Ampak ne glede na vse, danes sem izredno zadovoljna s svojo službo in srečna v življenju – cvekom v gimnaziji navkljub.
Forum je zaprt za komentiranje.